[]

Sabahları Uyanma Sorunu Nasıl Aşılır?

Sabahları yataktan kopamıyorum. Bilinç yarı uykulu ve işe gidecek olmam nedeniyle evden çıkmadan önce bir saat önce dinç bir şekilde uyanmak istiyorum.

Uyku saatinde sıkıntı yok en az 7-8 saat uyuyorum ama uyanmak zor oluyor. Haliyle temizliğimi, beslenmemi aksatıyorum.

Şimdi;

Sizlerin işe yarar dinç kalkma yöntemleri nelerdir?
Bu konuda daha fazla ne yapılabilir?

 
merhaba kan değerlerini baktır. tahminen d vitamini eksikliği çekiyorsunuz.


  • sizofren06  (16.01.19 11:46:16) 
Tamamen karanlık olmasın odanız, az da olsa odanıza ışık girsin. Alarmınızı odamızın en uzak kısmına koyabilirsiniz ve matematik işlemiyle kapanan alarm uygulamaları var, onları indirebilirsiniz. Sleep cycle’a göre uyku saatlerinizi ayarlayabilirsiniz ( mantık şöyle: her döngü 90 dakika sürüyor ve bu döngüler bölündüğünden kişi uyanmakta zorluk çekiyor). İyi uykular.


  • kojonotsuki  (16.01.19 11:56:51) 
aşılamaz. öyle bir şey icat edilemedi.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (16.01.19 11:58:01) 
Bir sağlık sorunu ya da vitamin vb. eksikliği yoksa beyine kesin emir vermek. Yani kayıtsız, şartsız ve net bir şekilde şu saatte kalkacağım ve bir daha uyumayacağım dersen beyin uyku yoğunluğunu ona göre ayarlıyor ve çok daha uzun uykulardan daha verimli bir uyku uyuyorsun.

Uyanır uyanmaz hafif vücudu esnetip, biraz gerinip en geç 20 sn. içinde yatağı terk etmeyi alışkanlık haline getirmek de eklenince bu sorun aşılabilir.
  • levent bilgen  (16.01.19 12:21:50) 
Gözünü açtığın zaman aç bir hareketli müzik.


  • teknikekip  (16.01.19 12:27:49) 
Vitamin eklikliği muhtemeldir. Depresyon da sebeplerden biri olabilir.

Tavsiye etmemekle birlikte kısa vadeli çözüm amonyak koklamaktır diyebilirim. Kulak çubuğu amonyağa batırılabilir ya da çok dikkatli bir şekilde şişeden koklanabilir. Bunu yapacak halim de olmuyor sabahları diyorsanız, evdeki birine bir gün önceden söyleyin, sabah o size koklatsın. Kokladığınız anda uykudan eser kalmayacaktır. Amonyağın fizyolojik ya da psikolojik bağımlılık yapıp yapmadığı araştırılmalıdır.
  • cayt  (16.01.19 14:15:30) 
Vitamin eksikligi
Benim de durumum ayniydi. Oglene kadar ayilamiyordum. Iyi bir endokronolog (boyle mi yaziliyordu bu:/) sayfalarca kan testi ve sonucunda vitamin destekleriyle artik o sorun kalmadi.

  • 65 derece  (16.01.19 23:22:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.