[]

Yurtdisi Okumak ve Çalışmak

Yurtdisina tasimak istiyorum sahis sirketimi ama bir yandan da universite okumak istiyorum

Sanirim ogrenci vizesi alinca calisilamiyor, ya da öalışma izni alinca da universite okunamiyor.

vatandaş olmadan bu 2sini ayni anda yapmak mümkün mü acaba?

 
Sorunun cevabı ülkeden ülkeye değişir, her ülkenin kendi kanunları var.

Ancak kendi gözlemlerime göre öğrenciyken çoğu ülke ya çalışma izni vermiyor ya da sadece part time veriyor ki bu durumda şirket kuramazsınız.

Çalışma izni ile o ülkeye giderseniz çoğu ülkede üniversite de okursunuz çalışırken. Bu şekilde bir yandan çalışırken master yapan pek çok tanıdığım var. Ama gene şirket kuramazsınız. Çoğu AB ülkesi şirket kurabilmeniz için AB vatandaşı olmanızı ya da AB vatandaşı ortağınız olmasını şart koşuyor.

Başa dönersek, her ülkenin farklı kanunları oluyor, hedeflediğiniz ülkenin kanunlarına bakmanız lazım.
  • crown  (15.01.19 19:23:17) 
calisma izni alinca neden okunamasin? ilk kez duyuyorum. somut olarak bildigin bir ulke var mi bu sekilde okuma izni vermeyen? eger kendi sirketin varsa ankara anlasmasi vasitasi ile ingiltere basta olmak uzere avrupadaki herhangi bir ulkeye gidebilirsin. hem ingilterede hem de avrupada calisma izni ile okumak serbest


  • crucio  (15.01.19 19:28:30) 
Full time calisma hakki-oturum iznini onceden alacaksiniz, sonra kimse size nicin bunun yaninda MBA yapiyorsunuz, niye PHD basvurulari yaptiniz vs. gibi sorular sormaz. Full time calisma hakki dedim, cunku ogrenci vizesiyle de yari zamanli calisabilirdiniz.

Oturum izni olan kisilerin calisma, akademik hayata devam etme haklari var. Elbette vatandaslik olmadan da. (Schengen Bolgesi icin.)
  • buf-e kür  (15.01.19 20:28:22 ~ 20:29:54) 
ankara anlaşmasi için ingiltereye baktım, şirket kurarsan sadece kismi bir eğitim izni veriyorlarmış. mesela sadece akşam kurs gibi eğitimler.

3 sene üni öğretimi şirket çalışmasini engelleyeceği için izin vermiyorlarmış
  • Jeckson  (15.01.19 20:58:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.