[]

2019 da ev almak

Arkadaşlar selamlar sevgiler
1.5 sene önce evimizi sattık semt kötüleşti diye. Şimdi kiradayiz ve bu yıl kiradan kurtularak evimizi almak istiyoruz. Yer İzmir bu arada. İstediğimiz semtte satılık ev fiyatları artmadı bu iki senede ama çok düşmedi de. 2019 da sıfır ikinci el tüm evler dahil fiyatları inecek deniyor. Bu yakın bir tahmin mı? Yoksa 1 yıl daha bekle bekle derken para pul olur mu? Birikimimiz TL.



 
Eğer paranız peşin ve krediye bulaşmadan alacaksanız şimdi tam zamanı.

Yok kredi çekecekseniz beklemeniz lazım, bu oranlardan kredi alınmaz. 1 gibi olması lazım mantıklı bir alışveriş için. O zaman da ev fiyatları yükselişe geçer, o yüzden krediler düşünce acele etmeniz lazım.
  • John Bloor  (16.01.19 10:04:50) 
Uzmanı değilim fakat İzmirde yaşayan ve senelerdir ev alma hayali kuran biriyim. İlanları düzenli olarak takip ediyorum ve kredilerdeki inanılmaz yüksek faizler yüzünden evlerin eskisi gibi kolay satılamaması fiyatların düşmesine ya da en azından sabitlenmesine neden oldu son zamanlarda. Ben olsam nakitimi şu an emlak almak için kullanırdım. Satış yapamadıkça nakite açlık arttı piyasada. Direkt nakitiniz varsa pazarlıkla acımasız davranın :)


  • alaimisema  (16.01.19 10:56:24) 
sıfır ev almayı düşünmüyoruz. 30-40 binlik düşüşler bile iyi fakat şimdi faizde bir 3-4 ay daha dursun diyoruz ama evler artar mı hemen mesela şu önümüzdeki 6 ay ya da piyasa gene sıkkın olur mu?


  • 4seneayniyerdeduramam  (16.01.19 20:56:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.