[]

akşam hızlıca yapılacak şeyler neler?

arkadaşlar eve eşimle yorgun geliyoruz ve hemen böyle pişirebileceğimiz çokta zararlı olmayan neler var? ne alsakta pişirsek akşamları?




 
ızgara et/tavuk/balık + salata
düdüklü tencereniz varsa her türlü tencere yemeğini sadece doğrayıp çiğden koyup 20-30 dk içinde pişirebilirsiniz ayrıca.

bi de pazardan haftalık yemek yapabilirsiniz.
  • interview with the vampire  (15.01.19 09:40:03) 
fırında türlü. iyi bi fırın varsa 30 dk civarı hazır olur.


  • elorelia  (15.01.19 09:42:41) 
Valla biz de aynı durumdayız, genel olarak yemek yaparken çok yapıp buzluğa atıyoruz atılabilcekleri. Ayrıca akşamları et tavuk balık vs kızartıyoruz 5-10 dk alıyor en fazla yanına salata. Buzlukta çorba da saklayın iyi olur işe giderken çıkarırsınız akşam ısıtır içersiniz.


  • Boris  (15.01.19 09:43:14) 
tavuk sote, ciğer sote, makarna, antrikot.


  • datnet  (15.01.19 09:56:26) 
Konserve nohut, kuru fasulye, bezelye, barbunya
Dondurulmuş ıspanak ( en hızlısı bu)
Dondurulmuş garnitür
Haftasonundan marul ve yeşillik yıkayıp kurulamak bunları poşetlemek (2 hafta dayanıyor)
Salata sosunu kavanozda hazırlama (5dk da salata)
Buzluğa çorba ve köfte koymak.
Kısır türevleri yapmak (kuskus diyor yabancılar)
Kışlık kavanozda domatesimiz var en kötü onunla makarna ya da çorba yapmak.
Tarhana çorbası
Önceden pişmiş yemeklerin artanlarını buzluğa koymak
  • fasulyek  (15.01.19 09:58:55) 
öncelikle bunlar iyi günleriniz unutmayın ileride bebeğiniz olursa bu zamanlarınızı arar meğerse ne çok boş vaktimiz varmış dersiniz. neyse bence öncelikle mini bir fırın, pişirme kağıdı ve mini bir fırın tepsisi edinin. buzdolabınız derin dondurucu ise şukela. haftasonları alışveriş yapın. dilimlenmiş somon, veya temizlenmiş başka bir balık, köfte (mümkünse siz kendiniz yapın), etveya tavuk suyu çıkarıp çorba vs. bunların hepsini buzluğa. haftaiçi işten gelince balığı, eti tavuğu fırın tepsisine sonra fırına yanına patates havuç ekleyebilirsiniz fırında. tavuklar şu kemiksiz ve derisiz butlardan olursa daha lezzetli olur göğüs değil. pirzola da iyi olur. tavuk et patates ve balık hepsine de uyan fırına girmeden önce yapabileceğin bir marine zeytinyağı tuz toz kırmızı biber ve sarımsak tozudur baya lezzet verir. haftasonu yapıp buzluğa attığınız çorbaları işten gelince ısıtabilirsiniz. bunların hepsinin yanına salata da olur. tabi bazıları salata malzemelerini de önceden yıkayıp kurutup kaldırıyor ben henüz o aşamaya gelmedim. güvenilir bir kaynağınız varsa içli köfte ve bulgur köftlerinin de buzluğa konması kurtarıcı oluyor hemen suya at haşlansın yemek hazır yanına yoğurt turşu vs.


  • iwillsee  (15.01.19 10:02:22) 
Haftasonu iki çeşit sulu yemek ve çorba yapıp sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatıyorum. Bir nevi konservelemek oluyor... 4-6 hafta buzdolabında bozulmadan saklayabilirsiniz. Buzlukta dondurulan yemeğin bazen taze pişmiş gibi olmadığını düşünüyorum, o yüzden konserveleme yöntemine geçtim. Bunun dışında köfte-salata, menemen gibi geçiştiriyoruz.


  • onune3012  (15.01.19 10:09:53) 
mutlaka bir düdüklün olsun gerisi kolay. tüm bakliyatları 20 dakikada eline verir. ve derin dondurucuya bir şeyler tıkıştırmaya bakacaksın.


  • for day to break  (15.01.19 10:13:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.