[]

Surekli Kendinden Bahsetme Hastaligi

Arkadaslar, is yerinde bir arkadas var ben size kunyesini soyle tarif edeyim
Kadin, 33 yasinda, evli, 5 yasinda bir cocugu var

Simdi bu hanim kizimiz is yerinde yas olarak en buyuk olanimiz. Kendisi her muhabbette konu ne olursa olsun bir sekilde kendisinden bahsetmeyi seviyor. Ancak bazen karisisndakini salak yerine koyan belli bariz yalanlari soylemekten de hic sakinmiyor.
Mesela konu emlakci oluyor, bir sey konusuluyor, kiz hemen gelip benim babamin susu cok mukemmel turkiye capinda en iyi emlakcidir siz bana sorun bu isi heheheh

Mesela konu yurt disinda X ulkesi, ayy ben oraya gittim soyle boyle diyor sikiyor da sikiyor, ama aslinda boyle bir sey yok pasaport giris cikislarini biliyorum.

Yani ortamlarda bu kadin oldugu surece adamakilli ve samimi muhabbette bulunamiyoruz, en super o, her seyi o biliyormus gibi davraniyor. ve bunu cevresine bu sekilde gostermeye calisiyor. Gercekten cok ama cok yorucu bir sey.

Kendini instagram Influencer kisvesi altinda ego tatmini yapiyor 10k takipcisi varmis, var olmasina var ancak begenileri 150 yi zor geciyor, hikayelerini tas catlasa 200 kisi gormus oluyor ama bunu bana gosterirken sanki 2000 mis gibi gosteriyor oysaki ben altinda 200 oldugunu kendi gozlerimle goruyorum. he he diyip geciyorum inanmis gibi yapiyorum.

Mesela bazen sey diyor, siz benim IQ mu gorseniz sasarsiniz kucukken test yapmistik herkesi dover benim sonucum falan filan sonra bu 2 univ bitirdigini iddia ediyordu, sonra ortalamasi bilmem neymis, ama sirket arsivlenmesi icin diplomasi gerektiginde bana sey diyor ayy canim diplomamda yanlis yazmislar ortalamami yhaa diyor.

Ay bu insanlarla nasil bas ediyorsunuz, hehe diyorum geciyorum ama sinirime dokunmaya basladi. Cahil insanla laf dalasi da edilmez ama ekipteki herkes bundan rahatsiz. Ne yaparsak bu kadinin bizimle giristigi turlu sacma muhabbetlerine son veririz? Bu tip insanlar cevresinde nasil algilaniyor, gercekten samimi dostluklari oluyor mu? Bu bir hastalik mi nedir? Bunu yaparken kendini bu yalana nasil inandiriyor. utanmiyor mu>?

Ps: Az evvel soruyu paylasmistim ama bi hata cikti anlayamadim o yuzden yeniden paylasmak durumunda kaldim. Yanitlar icin cok tesekkurler.

 
O tarz kişiler heryerde var, genelde aşağılık kompleksi olan insanlar birilerine birşeyler ispat etmeye çalışırlar. Nazik ve kibar bir şekilde o kişiyi ignore edin, yok sayın. Ya da gidip konuşun, artık yorulduğunuzu söyleyin. Şahsen ben kendi hayatımsa bu tarz insanlardan uzak durmayı tercih ediyorum. Aynı ortamda bulunmak bile rahatsız ediyor. Kaldı ki kimse kimsenin gereksiz muhabbetine katlanmak zorunda değil.


  • deepest  (15.01.19 10:53:00) 
etrafımda böyle biri yok iyi ki. sürekli kendisinden ve yaşadıklarından bahsederek tek taraflı muhabbet eden biri vardı mesela, görüşmeyi kestim.

iş ilişkisi olduğu için görüşmeyi kesmek bi imkan yoksa dinlememeyi tercih edin. laf anlatmaya başlayınca yüzüne bakıp dinlemeyin de telefonla uğraşın, bilgisayara bakın vs.

onun söylediği şeylerle ilgilenmeyin, bişey göstermeye çalıştığında hiç ilgimi çekmiyor vs deyin.

düzelmez tabi. kurtulmak da bir nebze mümkün.
  • elorelia  (15.01.19 11:24:13) 
madem uslanmıyor, trolleyin.
o bi x konusunda iyiyim dediğinde bir arkadaşınızdan bahsedin mesela, o bu konuda doktoralıdır ve senin dediğinin tam tersini diyor gibi gibi..

  • kronik  (15.01.19 15:37:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.