[]

Bu kin duygusu mudur?

Merhabalar,
Aklıma bir şey takıldı. Ben fil hafızalı bir insanımdır. Birinin bana söylediği güzel şeyleri de kötü şeyleri de (ama özellikle de kötü şeyleri) hiç unutmam. Daha doğrusu söylenilen şey karşısında yoğun bir şey hissettiysem (mutluluk veya öfke gibi) o olayı unutmam.

Mesela en yakın arkadaşımın bana bundan 10 sene önce söylediği ve çok kırıldığım bir şeyi hala hatırlarım. Ama şu an arkadaşlığıma devam ediyorum. Konusu açıldığında da "Bak sen bana böyle bir şey demiştin, nasıl gıcık olmuştum sana" falan derim hafif sitemkar bir tavırla ama devam ederiz hayatımıza. Yani o olayı tekrar hatırlatıp tavır koymam ya da misilleme yapmam. Arkadaşım bundan dolayı bana kincisin sen diyor. Sizce bu kin duygusu mudur?

Bence kincilik bu değil. Ona kin duymuş olsam intikam almak isterim ya da misilleme yapmak isterim ya da arkadaşlığıma devam etmem. Ben bunları yapmıyorum. Sadece hafızam çok kuvvetli ve insanların bana hissettirdiklerini çok net hatırlıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ben kinci miyim size?

 
Bu benim de kafamı karıştıran bir mevzu. Bence kin birine yaptığı/yapmadığı bir seyden ötürü kötü his/intikam benzeri şeyler beslemek. Yani aklınıza geldiğinde bu yönde bir tavır sergilemiyorsanız bence kin değil.


  • Amaranta ursula  (14.01.19 16:31:22) 
Kinci ne demek bilmiyorum ama takıntılısın. Bence bu bir hastalık.

Ölüp gideceğiz abicim ya kim ne demiş unut gitsin. Biraz gelişigüzel yaşa. İnsanları ve yaptıkları şeyleri umursama.
  • diffarentiationation  (14.01.19 16:31:45) 
@diffarentiationation; aslında takıntılı bir şekilde bunları düşünüp durmuyorum. Ama o olaya benzer bi şey gördüğümde ya da o konuyla ilgili mevzu açıldığında hatırlıyorum bunları.


  • proculianus  (14.01.19 16:33:42) 
bi arkadaşım var senin gibi, seneler önce yaptığım bir hatayı böyle arada bir dile getirir. kinci mi bilmiyorum ama takıntılı geliyor bana.


  • kronik  (14.01.19 16:34:16) 
Sağlıklı bir durum değil. O an tepkini koymuşsan bir sorun yok ama hem o an tepkini koymayıp hem de yıllarca bunu hatırlatıyorsan bütün ikili ilişkilerinde çok büyük sıkıntı oluşturur. Arkadaş neyse de, hayatını paylaşacağın insana büyük işkence.


  • ruhen hastayim ben  (14.01.19 16:38:26) 
Ben de unutamam ama söylemem de.. Yani üstünden geçmişsin, konu kapanmış yıllar sonra hatırlatmak bence kincilik. Söylüyorsun arkadaşını üzüyorsun başka bir amacın yok. Ne kazanacaksın ki yoksa söylemenle söylememen arasındaki fark nedir? bu kin değilse ne?


  • lcha  (14.01.19 16:39:33 ~ 16:40:26) 
kin olmayabilir ama bu tarz bir insanla iliski kurmak cok rahatsiz edici onu soyleyebilirim (diger kisinin penceresinden). normali, bence su olmali, eger kirildiysaniz karsiniza alir konusursunuz, suna kirildim diye, karsidaki hatasini anlar ve hayatiniza devam edersiniz. yapmaya devam ediyorsa ya da yapmaya devam etmiyorsa ama siz bu kirginligi atlatamiyorsaniz iliskiye devam edip etmemeyi gozden gecirirsiniz. eger devam etmeye karar verirseniz artik lafini etmezsiniz.

surekli isitip isitip sen bana bunu demistin demek olmaz, yani ya 'make peace with it' ya da gorusme. ben karsi taraf olsam aynen bunu talep ederim, ozur dilerim ama devam etmek istiyorsan isitip isitip onume getirme derim. getirmeye devam ederse ben iliskimi keserim.
  • kassiopeia  (14.01.19 16:58:35) 
egon cok kuvvetli, hafizan degil.

bas gec soylenenleri. ne isine yariyor kafanda tutman?
  • Leonardo~Da~Vinci  (14.01.19 17:13:32) 
da vinci +1

kindarsin. saglikli degil. keskin sirke kupune zarar, arkadasinin 10 sene once yaptigi sey umrunda olmaz ama sen icin icin yanmaya devam edersin.
  • JohnOakley  (14.01.19 18:23:06) 
Boyle bi kiz arkadasim vardi iyi kizdi ama hayati zindan ediyordu. Her tartismada 3 ay once dedigim seyi onume getiriyordu.

Siz saniyorsunuz ki biz salagiz olaylari hatirlamiyoruz, bir tek sizin hafiza guclu saniyorsunuz.
Biz de hatirliyoruz ama sallamiyoruz.

Boyle hayat gecmez, buna da kindarlik denmez. Ben kindar bi insanim bana pislik yaptiysa unutmam ona da yaparim. Ama hergun kafasini utulemem.
  • acemi  (14.01.19 19:12:54) 
Karşılığını vermiyorsanız kindar değilsiniz. Üstelik hala görüşmeye devam ediyorsanız. Ama arkadaşınıza arada sen bana şunu bunu yapmıştın derseniz kabahatli olmalarına rağmen hoşlarına gitmez.


  • meraklitursucu  (14.01.19 22:21:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.