[]

Klarnet çalan bir tanıdığınız var mı?

Bir klarnet alıcam, çok para vermek istemiyorum ama gidip en kötüsünü de almak istemiyorum. Bu işi bilenler mutlaka fiyat/performans ürünü iyi bir klarnet modeli biliyorlardır. Bir soruverseniz whatsapp'tan kendisine?




 
sol mü si bemol mü?

metal mi abanoz mu?

daha önce çaldın mı yeni mi başlayacaksın

adi bişey mi istiyorsun yoksa buffet crampon serisi gibi konservatuar öğrencilerinin, güzel sanatlar öğrencilerinin kullandığı gibi mi?

aklımda deli sorular.
  • killerbee  (14.01.19 16:12:45 ~ 16:15:48) 
sol klarnet olacak, ağlatmalık.
farkını bilmiyorum ama abanoz tercih ederdim.
yeni başlayacağım.
işte adi bir şey olmasın ama öyle pahalı bir şey de olmasın. hani bir murat 131 olmasın ama mercedes de değil. efsane kasa toyota olsun mesela.
  • işimdeyim gücümdeyim  (14.01.19 17:00:11) 
ağaç enstrumanları korumak zordur, özellikle abanoz gibi enstrumanları, çatlayabilir.

bu hem kaliteli işlenmemesinden, ağaç kalitesinden hem de kullanımdan kaynaklanabilir.

ben marka model söylersem muhtemelen bir araba parası çıkacağı için(öğrenci klarnetleri) o konuda yardımcı olamam.(gerçi yamaha da 2.500 tl civarına sibemol var, amati de 5000 den başlıyor, buffet daha da pahalı)

adi klarnetlerde de pek bir marka dolayısıyla standart olmadığından dolayı şunu al da diyemem sana.

klarnetin valf aksamının sorunsuz çalışması gerekir, ikinci el alırsan eğer, yayları ve mantar valf kapakları değiştirilip kullanılabilir.
  • killerbee  (14.01.19 17:04:17 ~ 17:07:22) 
yani 3-5 bin liranın altında alacağım tüm klarnetler aynı dandiklikte midir?
bu dandikliğin düzeyini nasıl anlarız?

  • işimdeyim gücümdeyim  (14.01.19 17:09:08) 
yok deildir, ikinci el güzel klarnetlerde vardır.

hatta ucuz gördüğümüz klarnetlerin de gayet kullanılabilir olanları çıkacaktır da bunu anlayabilmen için iyi derece çalman ya da bu modellerin hepsini bulunduran bir mağazaya iyi çalan birisini götürüp tek tek denetmen gerekir.

şimdi kalın kamış ile ince kamışın tona etkisini anlayabilirmisin onu bile bilmiyorum.

ince kamış takarsın çok kolay ses çıkar, kalın kamış takarsın çok zor ses çıkartırsın ama tonu da ona göre değişir.

yani çalıyosan da ben anlayamadım kusura bakma

hatta roman vatandaşlarımıza bak hep en ucuz aletleri kullanırlar buna nazaran dehşet şeyler yaparlar, mesela kötü bir enstrumana bile ayar çekecek bilgin olsa çok rahatlıkla uzun süreler kullanabilirsin ama resmine bakarak hiç bilinmedik bir markayı da almak risktir yani.
  • killerbee  (14.01.19 17:10:43 ~ 17:14:37) 
cevaplarınız için çok teşekkürler fakat hala ne almam konusunda bir fikrim yok.

istediğim şey romanların çaldığı gibi çalmak.
ha bu enstrümanda iyi şeyler yapabilirsem gider bir araba parası verip iyisini alırım zaten.

ama derler ya kötüsünü alırsan soğursun diye.
bunda olur mu öyle onu merak ediyorum.
  • işimdeyim gücümdeyim  (14.01.19 17:36:24) 
yanlız başına klarnet alacak bilgin yok.

güzel sanatlar, konservatuarlardan klarnet öğrencisi bir arkadaş bul, hangi şehirdeysen gidin beraber oradaki modellere deneyerek baksın ve sana söylesin.

öteki türlü nasıl bir alet denk gelir bilinmez yani.
  • killerbee  (14.01.19 17:38:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.