[]

IT'cilere maaş sorusu

kalabalık operasyon(250 kişi civarı), gerektiğinde mouse değiştirilecek şekilde help desk görevi, active directory-exchange server temelli, temel network konularına hakim, MySQL, XML, VoIP, Symantec Backup Exec, Load-Balancing, Server-Clustering'e aşina, akıcı ingilizce konuşan bir it'cinin ortalama maaşı nedir, ne olmalıdır?
uzman seviyesi title, 2 senelik tecrübe diyelim.
teşekkürler...


 
IT dediğin derya deniz. Fakat verdiğin detaylar dahilinde uzman dediğin kişi bana göre "ne iş olsa yaparım abi" adamı.


  • datnet  (14.01.19 14:56:11) 
3000-4000 diyelim. Akıcı Ingilizce dışında çok katma değerli bi tarafı yok yaptığı işin.


  • roket adam  (14.01.19 15:04:21 ~ 15:09:24) 
en az 5000 tl ama aklı olan it'ci bu kadar çok şeye bakmaz onu söyleyeyim. gerçi hoş bunları yaptıracak tek adam arayan şirket o kadar para vermez.


  • delidir yakalayin  (14.01.19 15:06:17) 
Bu tanım bildiğin bilgi işlemci tanımı. Hiçbirisinde tam uzman olamamış, ne iş olursa yapar. Ankara piyasasında asgari ücretin biraz üzerini verirler. İstanbul piyasası 1.5-2 katı olabilir. Akıcı ingilizcesi varsa bu konularla harcanmasın zaten; kendisini geliştirsin, bir alanda uzmanlaşsın.


  • Abdurrahman  (14.01.19 15:43:07 ~ 15:44:07) 
2.5


  • Tears of Devil  (14.01.19 16:12:30) 
Böyle bir pozisyon olmaz. Load Balancing, Server Clustring yapacak adamdan aynı zamanda mouse değiştirmesi bekleniyorsa ve bütün işleri hakkıyla yapması isteniyorsa 7-9K olabilir.

Yok esas görvi IT Help desk olsun ama diğerlerini de yarım yamalak yapsın deniyorsa 3-4K'ya bu işi yapan (yaptığını sanan) birilerini bulurlar. Sonra sistemleri eline alınca aradaki farkı fazlasıyla başkasına verirler ama.
  • talasas  (14.01.19 17:47:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.