[]

https sertifika

Merhaba arkadaslar,

belki aranizda bilgisi olan vardir, http'den https'e gecmeye calisiyoruz fakat kac tane sertifikaya ihtiyacimiz oldugunu tam cozemedik. durum su sekilde: elimizde bir server var (bir ayagi public digeri ise private) ve her birinde4 tane alias tanimli, alias'lar ayni ip'e sahip.

daha net olmasi acisindan asagidaki gibi ornekliyorum:

Server 1
public (IP, URL):
xx.xx.xx.xx url-01-01.examplenet.com:8080
xx.xx.xx.xx url-01-02.examplenet.com:8080
xx.xx.xx.xx url-01-03.examplenet.com:8080
xx.xx.xx.xx url-01-04.examplenet.com:8080

Server 2:
private (IP, URL):
yy.yy.yy.yy url-01-01.examplenet.com:8181
yy.yy.yy.yy url-01-02.examplenet.com:8181
yy.yy.yy.yy url-01-03.examplenet.com:8181
yy.yy.yy.yy url-01-04.examplenet.com:8181


sirketteki sertifika example.com'da. sorumuz su, SAN kullanarak her alias icin ayri bir sertifika mi kullanmamiz lazim (toplamda 8), yoksa her IP icin bir sertifika yeterli mi (toplamda 2)?

Cok tesekkurler!

 
wildcard sertifika ise tek sertifikanın yeterli olması lazım? tek wildcard sertifikası içine birden fazla SAN tanmımlayabilirsin.


  • altinci nesil caylak  (14.01.19 12:14:07 ~ 12:14:24) 
benimde bildiğim kadarıyla wildcard olmalı. Aksi takdirde subdomainlerin tamamını ekleyemezsiniz. Sizin durumunuzda bir tane yeterli.

wildcard ssl de senelik 500 civarı.
  • teknikekip  (14.01.19 12:23:22) 
cahilligimi bagislayin, tek sertifika farkli server'larda kullanilabiliyor mu? yoksa sertifikay yaratilirken server/ip bilgisi vs. de mi lazim?

Wildcard kullanmak istemiyorlar nedense, bana da wildcard'la *example.com ile cozulur gibi geliyor. SAN ise bu durumda ya gereksiz ya da examplenet.com'u da eklemek istersek gerekli.

Anladigim kadariyla soyle yapilabilir, wildcard'da *example.com zaten var, bizim yapmamiz gereken dns'i examplenet.com'dan example.com'a degistirmek ve o tek wildcard serifikayi server'a yuklemek. oluru var mi sizce?
  • kameraya el sallayan adam  (14.01.19 13:17:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.