[]

nişantaşı vs. cihangir

iki semtten en az birini yaşanır görenlere soruyorum; hangisinde yaşamak isterdiniz, neden?
teşekkürler...



 
nişantaşı, yokuşu az


  • neo  (14.01.19 00:07:57) 
cihangir.

açıkçası ikisinde de yaşamak istemezdim ama biri seçilecekse bence cihangir. nişantaşı içine doğmamış insanların tüm gerçekliğinden kendini soyutlamış, biraz yapay bir dünya gibi. insanları kibar evet ama bu ancak gündelik olarak orda bulunmanız gerektiğinde bir anlam ifade ediyor. kalmak gerektiğinde ise bu kibarlığı silip atan yapaylık ya da yozluklar görülebiliyor gerçekten de. ama yazdığım tüm bu şeyler benim yaşam biçimim ve hayata bakışımla tabii çok alakalı. siz de şehirden soyutlanmak kendi halinde yaşamak ve belli bir zümre içinde bunu yapmak isterseniz nişantaşı daha iyi seçenek olur sanırım. cihangirin ise biraz daha ruhu var hala benim gözümde.
  • blacksky  (14.01.19 00:11:32) 
cihangir daha merkezi. ulaşım kolay.


  • chavezding  (14.01.19 00:13:08) 
Nişantaşı

"açıkçası ikisinde de yaşamak istemezdim ama biri seçilecekse" +1
  • datnet  (14.01.19 00:13:24) 
Araban varsa inan ikisinde de yaşamak istemezsin dar sokaklar trafik park sorunu insanı bitiriyor ama cafe yeme icme eğlence derse ikiside ayri ayri güzel


  • tolgame  (14.01.19 00:23:20) 
Nisantas'da yasadim 2 yil, 3 yildir da cihangir'de yasiyorum. o kadar sogudum ki ne cihangir ne nisantas diyorum. cihangir'in ruhu falan yok varsa da icine edilmis o ruhun. altyapi rezalet, evler igrenc, kiralar yuksek. Gerek yok gercekten kendisinizi yormaniza.


  • bedbed  (14.01.19 00:27:28) 
2 yılı aşkın süredir nişantaşında yaşıyorum. Ulaşım açısından çok uygun bir yerde. Metroya yakın. Taksimdeki metro gibi yerin dibinde de değil istasyon. Taksiyle her yer yakın. Yokuşu yok değil ama yerine göre değişir. Belli türden insanları görmüyorsubuz ve gerilmiyorsunuz çünkü çevrede varoş yerleşim yok. Güvenli de denebilir. Arabam yok. Motosikletimi evin önüne bağlıyorum. Yalnız yaşıyorum. gayet de mutluyum. Bence güzel bir yer.


  • i ve been mistreated  (14.01.19 00:51:39) 
cihangir. ulaşımı her yere çok kolay ve alternatifli. nişantaşı da merkezi ama taksi opsiyonu çok kötü. hep trafik hep kilit.


  • fosforlu cevriye  (14.01.19 01:20:52) 
cihangir'de gordugum evlerin ici curuktu, inanamamistim. konumu guzel ama hakikaten...


  • e haliyle  (14.01.19 02:02:49) 
bedbed cihangir'i güzel özetlemiş. aslında hiçbir ruhu yok, çok yoz bir yer. asayiş çok düşük. zaten mahallede sabıkalı adam çok. hırsızlık, gasp, taciz gırla.
her türlü nişantaşı.

  • ebabil curnatasi  (14.01.19 09:10:55 ~ 09:11:36) 
Nisantasi net. CIhangir'i aklimdan bile gecirmem.

Nedeni Cihangir'in o bohem yapisindan, hlee de o yapmacik ve sig insan profilinden igreniyor olmam. Bir ton yazarim da bir cumleyle ozetlemis olayim boyle.
Konumu da iyi degil o kadar. Nisantasi'nin konumu dha iyi. Beyoglu'nu sevmem zaten genel olarak. Istanbul'da en nefret ettigim semtleri sorsan ilk 3'e girer heralde Cihangir. Daracik yokus sokaklarindan atmosferine varana kadar her seyine uyuz oluyorum. Bir ara hafta sonlari kursa gidiyordum orada, her gelisimde ne kadar igrenc bir yer diye soyleniyordum kendi kendime. Sosyolojik ve fiziksel olarak, genel olarak sevmiyorum. Insan profili konusunda istisnalari var ama.
O igrenc semtteki igrenc evlere o bicim kiralar alinmasi da ayri komedi.


Nisantasi da bayildigim bir yer degil ama bu 2 secenegi verdigin icin Nisantasi dedim.
  • stavro  (14.01.19 10:14:06 ~ 10:17:55) 
Nişantaşı yokuşu az +1


  • synesthesia  (14.01.19 10:47:43) 
nişantaşı
cihangirde ulaşım zor.

  • lcha  (14.01.19 11:11:58) 
İkisinde de yaşamam, çok sıkışık sokaklar, park sorunu, altyapı sorunu, eski binalar vs vs. Çok param olsa Bebek taraflarında yaşarım.


  • roket adam  (14.01.19 11:18:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.