Giriş
(6)

Entry Hakkında Suç Duyurusu

karamustafa
Yazdığım bir yazı silinmiş ve yanına "bu entry ile ilgili suç duyurusu var." diye not düşülmüş. Yazdıklarım ise şu şekildeydi:"mustafa islamoğlu:tecavüz ettiği çocuğun ergenekon komplosunun bir parçası olduğunu iddia eden islami şahıs. meğerse bu minik ajan, islamoğlu'nun yanına sızmış ve kendisine
Yazdığım bir yazı silinmiş ve yanına "bu entry ile ilgili suç duyurusu var." diye not düşülmüş. Yazdıklarım ise şu şekildeydi:

"mustafa islamoğlu:
tecavüz ettiği çocuğun ergenekon komplosunun bir parçası olduğunu iddia eden islami şahıs. meğerse bu minik ajan, islamoğlu'nun yanına sızmış ve kendisine tecavüz etmesini sağlamış. yoksa kendisinin bir suçu yokmuş, komple yapmışlar yine.
www.odatv.com "

Heralde suç duyurusu bir şekilde yöneticilere ulaşmış ki böyle not düşmüşler. Burada suç duyurusunun kabul edilmesine yol açacak nasıl bir suç unsuru var? Ne olacak şimdi?

Not: Uludağ Sözlük'te oluyor bunlar, Ekşi Sözlük'te değil.
0
karamustafa
(22.03.10)
Benim yazımda belirttiğim haber sitesi Yargıtay'ın 2.5 yıl ceza verdiğini söylüyor. Benim sorumluluğum ne oluyor burada?

want2die, doğru söylüyorsunuz ama birileri suç duyurusunda bulunmuş, bu kabul edilip işleme konmuş ve sözlüğe de bildirilmiş ki benim yazımı silip yanına böyle not düşmüşler. sözlük yönetiminden bir cevap alamadım. En kötüsünü düşünerek soruşturayım dedim. Zaten en kötü ihtimalle takipsizlik kararı çıkar diye düşünüyorum. Ama yanlış mı düşünüyorum? Böyle bir suç duyurusunun kabul edilmiş olmasını bile anlayamadım ki zaten. Suç unsuru ne ki şimdi?
0
🌸karamustafa
(22.03.10)
şuç duyurusunun kabul edilip işleme konulması suçun sabit olması anlamına gelmez. ayrıca suç duyurusunda söz konusu sözlüğün hassasiyetinden kaynaklı bir tedbir olarak entry silinip böyle bir ibare konmuş olabilir. yoksa bu konudan ciddi bir şeyler çıkabileceğini hiç sanmıyorum. ben olsam içim rahat olurdu.
0
hadji
(22.03.10)
hukukçu değilim ama suç duyurusunda bulunulması suçlu olduğunuz anlamına gelmez. belki savcılıga çağırıp ifadenizi alırlar dolayısıyla kaynak haberinizi hem elektronik ortamda hem de kağıt üstünde yedeklerseniz iyi olur göstermeniz gerekebilir, yargıtay kararını da bulun onu da dosyalayın sanırım işiniz kolaylaşır bunları gösterince.
0
efsunlu
(22.03.10)
bunun adı söz konusu sözlüğün avukat görünce tırsıp "ne isterseniz yaparız abi" şeklinde kabul etmesidir. başka da bişey değil.

daha iki hafta önce kanzuk benzer bir konuda chp milletvekilinin bir entry'le ilgili dava konusu etmekle tehdit edişini ve bu hareket üzerine söz konusu entryi destekleyici halka açık belgelere bağlantı verdiğini hatırlattı. yani burada suç unsuru olmadığına dair sözlük kendini kolayca savunabilir, ama başım ağrımasın deyip yazını silmişler.

aynı mantıkla, "ogün samast hrant dink'i öldürmüştür" şeklindeki bir entry hakkında da suç duyurusunda bulunulabilir, ne yani?
0
atesikus
(23.03.10)
bu Uludağ Sözlük'te oluyorsa işler değişir. eskiden Uludağ'da yazardım. Uludağ mod'ları o kadar korkak ki, eğer biri beğenmediği bi entry için "silin şunu, mahkemeye verrim haaa" yazsa bile siliyorlar, üstüne seni korkutmak için "suç duyurusu yüzünden silindi" yazıyorlar, halbuki yalan:D benim öyle bi dolu entry'm var. zaten uludağ çoluk çocuk yuvası olduğu için herkes kanıyor. bu konu hakkında mod'un birinin özel mesajı var, tatmin olmazsan onu da kopyalayabilirim buraya.

Kısacası, sizi korkutmak için konulan entry silme bahanelerinden biri, sallamayın :)
0
ağlama melis
(23.03.10)
ekşi sözlükte de bu tarz bir entry silinmişti. moderasyon kayıtlarını incelerken denk geldim. aynı tarz entry. mustafa islamoğlu ile alakalıydı. ve şikayet üzerine silinmişti.
0
detroitli kizil
(23.03.10)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.