[]

Araba tavsiyesi 2019

Merhabalar, üniversiteyi bitirip çalışmaya başlayalı 1 sene oldu. 40 - 50 bin TL arası bir bütçeye göre çoğunlukla şehir içinde işe gidiş geliş için, arasıra da 4 kişilik aile olarak geziler için kullanılmak üzere hangi arabayı almak en mantıklısı olur?

Arabadan hiç anlamıyorum, şu sıralar yaptığım araştırmalar sonucunda bütçeme uygun olarak ford fiesta, hyundai i20 ve fiat punto öne çıkıyor. Bu arabaların ikinci elini alırken nelere dikkat etmeliyim, ya da farklı bir model tavsiye eder misiniz? Ne kadar yeni araba olursa o kadar az sıkıntı olur mantığıyla genelde 2013 model ve üstlerine bakıyorum. Şu anda piyasada fiesta ve i20 daha ön planda gibi ancak İ20 nin benzinlisinin çok yaktığını okudum. Dizel araç daha mantıklı geliyor ancak ilanlardaki dizel araçların çoğu 100bin km üzerinde, bu sıkıntı olur mu? Fiat puntonun 1.3 multijet modeli de hem az yakıyormuş hem de 1.3 motor olduğu için az vergisi oluyormuş ancak punto üretimi durdu galiba bu sıkıntı olur mu? Birkaç gündür kafam iyice karıştı, sizce nasıl bir yol izlemeliyim ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

Eskişehir'de yaşıyorum ve arabayı da buradan almayı düşünüyorum. Aşağıdaki linklere bakıp tavsiyede de bulunabilirsiniz:

www.sahibinden.com
www.sahibinden.com
www.sahibinden.com

 
i20 cok yakıyor özellikle trafikte. fiesta daha mantıklı olabilir ama dizel almak yerine benzinli alıp daha yeni bir model alabilirsin. ya da benzinli otomatik bakabilirsin.

Punto nedense çok çekici gelmiyor bana.Suzuki swift bakabilirsin belki çok tercih edilen bir marka değil ama sorunsuz bir araç olduğunu duymuştum.
  • ayin yazari  (13.01.19 22:32:57) 
Ford Fiesta ya da Fusion


  • lion de la Turquie  (14.01.19 00:44:01) 
50-55 civarlarına 2012-2013 otomatik citroen c4 çok güzel olur. 1,5 yıldır kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim. sözünü ettiğin araçlardan klasman olarak da farklı.


  • novotni  (14.01.19 13:01:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.