[]

duyurulara tek kelimelik cevaplar vermek

aslında sorunun karşılığı olmayan cevaplar bunlar. lafın gelişi “okuyor musunuz, ediyor musunuz ” diye sorulan duyurunun istediği açıklayıcı tavırdan uzak bir şekilde “yok, okumuyorum, bilmiyorum, sevmiyorum, duymuyorum, görmüyorum” gibi boş cevaplar veren kullanıcılardan bahsediyorum. senin okumamandan bilmemenden kime ne?

hayır, okuma yazman da var. aslında ne sorulduğunun da farkındasın. negatif dönüşlü tek kelimelik cevap vermemeyi akıl edemiyor musun?

bu konuda sizin düşünceniz nedir? “düşüncem yok” diyor. var, yok, evet, hayır, kem, küm....

 
Kimi zaman oyle sacma sorular geliyor ki?

Ornegin, "Kadinlar erkeklerle paralari icin mi evlenir?"

Cevabim tek kelime "Hayir"

"Balik burcu erkeginden intikam almali miyim?"

Ne diyelim simdi, soru boyle, evet oldur mu diyelim?

"Yabanci erkege ne hediye alinir"?

Yabanci olmasi disinda bir ozelligi yok mu?

Bir de Google'da bulabilecegi sorular soranlar var, 12*14 gibi hesap makinesi sorusu soranlar bile var ki iki gece once dunya ile ay arasi kac km diye soran 30 yas ustu, universitede hoca bir baba duyurucumuz vardi!

Bir de lutfen ozellikle gonul isleri bolumune bir goz atin, ondan sonra kararinizi verin hakli degil miyiz hic.
  • Traveller  (13.01.19 16:29:51 ~ 16:35:33) 
Valla başlıkta ve sorunun içeriğinde sizde var mı? yok mu? Oluyor mu/ olmuyor mu? Şeklinde sorulunca benim de tek cevap verdiğim oluyor. Soru sahibi sebebini de yazmamızı isteyince kısaca cevabi açtığım da oluyor.


  • Amaranta ursula  (13.01.19 16:31:14) 
Ben artik neye ne cevap verilir anlamiyorum.
Mesela cok net bisey sormus buna tiklasam bu olur mu diye. Evet dersen tik atmiyor gidiyor yanlis cevap verene tik atiyor. Illa uzun uzun aciklayacaksin yoksa inanmiyor.
Bazen duzgun duzgun cevap yaziyorum adam tik veriyor isine yaramis cevap, basimizdaki polisler cevabi yanlis anlayip siliyor.
Kimseye yaranamiyorsun.
  • acemi  (13.01.19 16:39:51) 
valla açık açık konuşayım.

ben ilk önce soruyu soran kişiye, sonra da sorunun içeriğine bakıyorum.

eğer bana falsosu olmayan birisiyse ve bildiğim konuda bişey sormuşsa uzun uzun açıklarım.

falsosu olan da benimle polemiğe giren veya sayfa dolusu cevap yazmamdan iki dakka sonra duyuruyu silen tipler oluyor.

öteki türlü trollük de bir ihtiyaç. ben ölçülü bir trolüm aslında. 10 tane düzgün cevap veririm, sonra abzürt bi duyuru çıkar, trollük damarım kabarır yapıştırır cevabı geçerim.

yani özetle, önce soruyu sorana sonra da soruya bakarım.

asıl sorun bunu alışkanlık haline getirenler. moderasyon da bu konuda oldukça duyarlı zaten, bi uyarırlar, iki uyarırlar üçüncüye bi bakmışsın el sallıyolar.

mesela dün arabayla 15dk diye bi vatandaş vardı dikkatimi çekti son 3 cevabı , hem soruya cevap değil hem de tartışma başlatıcı alakasız şeylerdi, ispiyonladım uçtu gitti.

başka nick alsın gelsin yine öyle yapsın yine uçar.

bir de o kişiyle aramdaki samimiyetle de alakalı bu durum ama sanırım sen senin duyurularına verilen cevaplara kızıyorsun.

yani şunu şöyle mi yapsam böylemi yapsam diyen insana da ne dersin? amacı fikir almak olsa ona göre açar, belli ki soruları da sığ kendisi gibi.
  • killerbee  (13.01.19 16:41:04 ~ 16:46:57) 
saçmalık. bazen gerçekten tek kelimelik cevapla soruyu soranın tam istediği cevabı verebilmek mümkün oluyor bu tarz durumları geçiyorum ama onun dışında çok saçma. mesela bugünki sorulara şöyle bir baktım adam sormuş "hiç avrupa yakası izlememek kayıp sayılır mı?" cevap "sayılmaz" yahu tamam da neden sayılmaz yani illa çocuğun ağzından laf almaya çalışır gibi "peki neden?" diye de belirtmeye gerek var mı belli ki duyuruyu açan insanların fikirlerini merak ediyor bu konuda, random bi insanın kendince sebeplerini açıklamadan sayılır veya sayılmaz demesinin ne yardımı var bu soruyu soran arkadaşa? ya da başka biri sormuş "filmlerde/dizilerdeki yataktan bağırarak uyanmak gerçekten oluyor mu?" cevap "oluyor" e peki tamam da bunu bizzat sen mi yaşadın yoksa dıdısının dıdısına olmuş diye hikaye olarak mı duydun vs. bunların önemi yok mu? tabi ki var ama tek kelime yazınca daha mı cool olduklarını sanıyor bazı arkadaşlar anlamıyorum.


  • semaforo de medianoche  (13.01.19 17:15:15) 
Mantıklı bir hareket. Lafın çoğu aptala söylenir çünkü.


  • katil usak  (13.01.19 17:22:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.