[]

Bahçe Hazırlığı

Selamlar.

İzmir’de kuzey cephe bir evimiz, evin çok az güneş alan bir bahçesi var. Bu bahçe şu an tamamen toprak. Çim ne zaman ekmeliyiz bu bahçeye? Ve güneş az gören bir bahçe için hangi çimi kullanmalıyız?


 
Tipini bilemem ama biz çok daha soğuk bir yerde hafif güneş ve 15 derece gibi bir hava sıcaklığı varsa ekiyoruz çıkıyor. Ama ekim işlemi düzgün yapılması ve sulanması lazım.
Önce iyi bir toprak alıp düzgün bir yüzey elde edilmesi lazım. Sonra tohumlar ekilecek sonra hafif tırmıkla karıştırılacak sonra da tırmıkla toprağın üstüne vurarak sıkı hale getirilecek. Böylece halı gibi olur.
İlk bikaç ay bakımı kesmeden bırakıyorsunuz uzuyor iyice sıklaşıyor, toprağa oturuyor sonra kesmeye başlıyorsunuz 12-15cm olunca.

Gübreye gerek yok eğer toprak kaliteliyse. Ama sulanması lazım her gün.
  • bos gezenin bos ustasi  (13.01.19 12:58:37) 
Hocam geçen sene de aynı muhabbeti yaptık sanki, hala yapmadın mı yoksa başka bir yer mi burası?

Tohum ekim için mart nisan, nisanı geçirmeyin. Mayısda da mevsime ve bölgeye göre ekilebilir ama beklemeyin o kadar.

Az güneş alıyorsa gölge alan çimi ekebilirsiniz, ya da karışım olan tohumların içindeki gölge alan oranı fazla olandan seçin.

Ben olsam hazır çim eker uğraşmazdım, ki daha önce tohum ekmiş ve süreci bilen biriyim.
  • John Bloor  (14.01.19 09:53:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.