[]

İngilizce dışında herhangi bir dil için kursa gittiniz mi?

Gittiyseniz hangi dil için hangi kursa gittiniz? Kursa hangi seviyede başladınız ve şimdi o dile ne kadar hakimsiniz? Kursa gitmekten memnun kaldınız mı sonuçta? Son olarak da o dili öğrenmek için en büyük motivasyonunuzu, o dili çalışmaya ne kadar vakit ayırdığınızı falan yazarsanız süper olur.

İngilizce dışındaki herhangi bir dili kurs yoluyla öğrenmeye çalışma serüveniniz ve sonucu hakkında her şeyi merak ediyorum kısacası.


 
İspanyolca kursuna gittim başlangıç seviyesinde 4 ay olmak üzere.Çok sevdiğim filmler vardı, onları anadiliyle izlemek, konuşulan coğrafyalara olan ilgim motive etti beni. Şimdi b2 seviyesindeyi


  • asocial anchorman  (12.01.19 23:47:57) 
Almanca

Almancaya dair sıfır bilgim vardı. (Lisede ikinci yabancı dilimiz fransızcaydı. Dolayısıyla temelim sıfırdı.) Goethe Institüt' ün seviye sınavına girmeden önce evde 1.5 ay almanca çalışarak A1.1 seviyesini sınavla geçtim. Sonra A1.2 için kursa kayıt oldum 2 ayın sonuna geldik. Ama diğer kura devam etmeyi düşünmüyorum. En azından A2yi halledip B1 için kaydolacağım.

Başlangıçta pdf ve ses kayıtları üzerinden not alıp pratik yaparak ilerliyordum. Şimdi almanca dizi izleyip duyduklarımı not ederek ve kitap (hikaye) okuyarak çalışıyorum.
  • ruhen hastayim ben  (13.01.19 00:08:15 ~ 00:12:41) 
almanca için ben de goetheye gittim. tam bir hayal kırıklığı. b1 idim girdiğimde, 4 kur devam ettim. ilk hoca iyiydi, ikincisi ehh işte ama sebebini aşağıda anlatcam. diğerleri tırttı.

goethe her ne kadar ülkemizin ennnn iyi almanca eğitim veren yeri olsa da şöyle bir durum var. birisi gelip a1.1 den başlasa orda, kur bitiminde sınavdan kalsa da üst kura geçiriyorlar. böyle böyle b2.2 ye gelmiş bir sürü insan vardı. kafayı yememek elde değil. e genel böyle olunca siz de salıyorsunuz. o kadar yolu niye teptim madem, bilmiyorum.
  • windows95  (13.01.19 00:16:02) 
Hicbir dil kursuna gitmedim zaten. Kursa gitme olayina sicak bakmiyorum. Ingilizce disinda bir dil ogrenmek istesem yine kendi kendime ugrasirim muhtemelen.


  • stavro  (13.01.19 01:51:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.