[]

vücutta farklı bölgelerde aşırı kaşıntı durumu

merhaba.bir süre önce göğüs kafesimin yan tarafında bir bölge kaşınmaya başladı. sürekli o tarafa doğru yattığım için olabileceğini sanıp önemsemedim. sonrasında bir sabah uyandığımda elimin avuç içine dokunduğumda acıyor ve kaşınıyordu. sanki bir yere sert şekilde çarpmışım gibi bir acısı vardı, morarma acısı gibi. dayanamayıp baya bir kaşıdım ve bildiğiniz morardı. bu diğer elime de oldu. bacaklarımda da kaşıntı durumu var. bazen uykumdan uyanıyorum kaşıntıdan. dün farkettim ki ensem ve ense bölgesinin biraz üstü de başlamış. sanırım tüm vücuduma yayılıyor. kollarımda, parmaklarımda bazı yerler kaşımaktan yara oldu.

foto: s1.eksiup.com

önemli bir şey çıkacak endişesi yüzünden doktora gitmeye korkuyorum. her gün ya da en kötü 2 günde 1 duş alıyorum. kişisel temizliğime çok dikkat ederim anlayamıyorum. bu durumu yaşayan ya da bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim.

lazım olursa diye not: 30 yaşında erkek, alerjisi yok, kalıtımsal rahatsızlık yok, şeker yok, kısacası sağlam.

 
deri hastalıklarının neredebüyük bölümü strese bağlodor. o yüzden anti depresan ilaçlar verilir genelde. ben de uzun süre uğraştım ama antidepresan olmadan geçmiyor. ya da strese girmemen gerek ki mesleki açıdan benim için bu mümkün değil.


  • ground  (12.01.19 14:51:28) 
Zona da olabilir.


  • yemrem  (12.01.19 14:55:07) 
Karaciğer hepatit ve safra kesesi sorunlari kasinti sebebi olabilir. Bence mutlaka bir dahiliyeciye gorunun.


  • a summer day  (12.01.19 15:02:24) 
Doktora gözükmelisiniz mutlaka. Alerji bir gecede de çıkabilen bişi. Bana mesela 2014te böyle oldu. O zamandan beridir histamin alerjisi var. İyi bir dermatoloğa gitmelisiniz.


  • ninotevtidze  (12.01.19 15:56:49) 
sabun, kirecli su, kuru hava gibi etmenler cildi cok kurutuyor. benim boynum, bileklerim filan egzemaya donuyor kisin. goz ve dudak cevrem pul pul oluyor. yikanmayi birakabiliyor muyum, hayir. sadece banyoda daha hizli olmaya calisiyorum ve isiticilarin uzerinde su dolu kaselerim var.

yine de bir hekime gorunun. sorun varsa simdiden bilirsiniz.
  • e haliyle  (12.01.19 16:31:16) 
Uyuz olmus olabilirsin. Ozellikle yatarken kaşıntı artıyormus. Git tabi doktora emin olmak için. Kıyafetten vs baya bulaşabiliyornus.


  • solenkol  (12.01.19 20:16:41) 
Safra taşı, pankreatik ya da karaciğer sorunları olabilir, dahiliye +1 kullandığın ilaç var mı?


  • charles darwinin torunu  (12.01.19 20:26:56) 
Hayir kullandigim bir ilac yok. Agri kesici bile almam cok zorunda kalmadikca


  • faithful lover  (13.01.19 03:43:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.