[]

İstanbul'da seslenenler

İstanbul'da dışarı çıktığımda neredeyse her seferinde bir seslenen oluyor."abi bakar mısın veya bir şey sorabilir miyim? Ben de duymaması rağmen hiç bakmıyorum ve ilgilenmiyorum.Sizce doğru mu yapıyorum?Ya bir şey satacak ya da para isticek gibi geliyor.




 
evet bence doğru yapıyorsun. ben de yüzde 99 öyle yapıyorum.

bazıları arsız olup önümü kesmeye falan çalışıyor, omuz atar geçerim.
  • killerbee  (12.01.19 09:39:56 ~ 09:40:32) 
Tonlamasindan, yuz ifadesinden anlasiliyor genelde hayirli bir sey icin seslenmedigi, aynen devam ediyorum o durumlarda.

Bir kere kisin ustumde tisortle ustgecitte yururken anketci kizin biri bir sey sorabilir miyim diye durdurmaya calisti, uzgunum diyip devam ettim, "usumuyor musunuz oyle tisortle onu soracaktim" dedi:D
  • stavro  (12.01.19 09:44:11) 
Doğru yapıyorsun. Ben de aynı şekilde duymamış gibi davranıyorum veya "hayvansever misiniz" tarzı sorularına "değilim" diye yanıt veriyorum. Uğraşmaya değmez


  • sys coyg  (12.01.19 10:17:45) 
Para isteyecek olanların daha yaklaşırken hal ve tavırlarından belli oluyor. Onlara cevap vermiyorum ama yer yön soracak gibi yaklaşanlara durup yardımcı olmaya çalışıyorum.


  • kaptan memo  (12.01.19 11:16:05) 
dilenci, bişi sorabilir miyimci, bi dal sigaran var mı diye dolanan tipleri duymadan geçiyorum.
tinercilerle hiç sorun yaşamadım ama çok dikkat ediyorum.

arada greenpeace'ci çocuklara yakalanıyorum ama kolay gelsin diyip kibarca geçiştiriyorum. sadece bir kere karaköy'de bir tanesini tersledim ama hak etmişti.
  • scudman1  (12.01.19 11:23:20) 
Yanlış yapıyosun. Adres soruyoruz. Para isteyecek bir şey satacak adam görünüşünden anlaşılıyor. Dinle sonra yine devam et kimse kimseden zorla para istemiyor yok der geçersin.


  • Giovanni Pipitto  (12.01.19 11:44:56) 
Açıkçası doğru yaptığını düşünüyorum. Ben ki neredeyse her isteyene para veren biriyim, bunu diyorum.

Ben tam üç kere aynı kadın tarafından "otobüs bileti parası" muhabbetiyle kandırılmaya çalışıldığımı biliyorum. Üçüncüsünde; "ya teyze geçen ay da otobüs bileti parası istedin benden burada dedim".

Dayak yiyordum.
  • lisw  (12.01.19 12:29:08) 
cok kotu birsey yapiyoruz. ben de yapiyorum. neden kotu?

cunku bilincaltinda insanlari ignore ediyorsun. ozellikle avrupa yada anadolu da biri gercekten iyi niyetle cevirince onu da ignore ediyorum. sonra acayip utaniyorum.

hepbu 1 liracilar, greenpeaceciler, dilenciler yuzunden. diktator olsam ilk bu gereksizleri toplayip vatandasliklarini iptal ederdim. greenpeace ne ayak diyeceksiniz, bana gore ayni. herkes onlar gibi sokakta sumuk gibi yapissaydi sokakta yuruyemezdik. herseyin bir adabi var.
  • mayeskuel  (12.01.19 12:39:17) 
Kendi mahallem veya mahalli bölgeler hariç asla bakmıyorum, asla. Empati yapıyorum, ben olsam kalabalık bi yerde tutup beni çevirip soru sormazdım. :)


  • ceyrekmunevver  (12.01.19 15:39:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.