[]

düzenli bişeyler yapmak

işe mecburen gidiyoruz. karnımızı da düzenli acıktığımız için doyuruyoruz. peki ya geriye kalanlar? kitap okumak, dizi izlemek, evde spor yapmak, sosyal medyayı kısıtlı sürede kullanmak gibi hedeflerim var. ama bi türlü başlayamıyorum. başladığımda da aynı gün bırakıyorum. sıkıldım artık ve bunlar bi rutin oluştursun istiyorum hayatımda. yeterli motivasyonum yok :/ siz nası rutine oturtuyosunuz bunları?




 
Ben busuudan ingilizce çalışıyorum. Her gün 20dkya ayarladım. 18 gün olmuş devam ettiriyorum normalde ben 1 hafta geçmeden aksatırdım ya da bıkardım. Sanırım kendimi yavaş yavaş alıştırmam lazımmış şimdi çalışmayınca kötü hissediyorum.
Kendinize şu kuralı koyun : her gün en az 10 sayfa kitap okuyacağım, 5 dakika da olsa spor yapacağım. Bunlar minimumlarınız olsun maksimumları güne göre ayarlarsınız. Eve geç gelip hiç haliniz yokken 10 sayfa okursunuz, boş gününüzde 30 sayfa okursunuz. Kendinizi asla 1 saat koşabilen ve ya günde 500 sayfalık kitabı bitirenlerle karşılaştırmayın, gerek yok. Bir şeyler yapmaya çabalamak hiç yapmamaktan iyidir. Günde 10 sayfa kitap ayda 300 sayfa eder ki ayda en az 1 kitap bitirirsiniz bence. Başkalarının motivasyonu sizi 2 hafta götürür siz kendinizi motive edebilmelisiniz.

  • bahoho  (11.01.19 22:20:28) 
Baba öncelikle ihtiyacın olan şey motivasyon değil disiplin. Süper düper uygulayan her istediğini yapan bir adam değilim ona göre oku ama bunca zamandır deneyip etkisini gördüğüm şey başlamak oldu. Aşağı yukarı bahohonun dediği gibi. Şöyle ki kitap okumak dizi izlemek evde spor yapmak demişsin. Kafanda en az şu kadar deme. De ki bir cümle bile olsa okuycam bir tekrar bile olsa o şınavı çekicem bir dakikası bile olsa izliycem diziyi. Eğer bunların sonunda bırakmak istiyorsan bırak. Ama o bir dakikaları bir tekrarları yap. Sonra zaten devam ediyorsun. İşin tamamı korkutuyor gibi geliyo ama aslında üşendiğimiz ertelediğimiz şey başlangıçlar. Başladıktan sonra bitirmediğim iş çok azdır benim mesela. Bilmiyorum ne kadar işine yarar ama ben çok faydasını gördüm.
haydi dikkat et kendine.

  • Giovanni Pipitto  (11.01.19 23:53:42) 
Çok basit. %100 garantili yolu var.

1. Hedefini belirle.
2. Güvendiğin bi arkadaşına 1000 lira ver
3. Hedefini söylediğin sürede bitiremezsen, arkadaşın o paranı herhangi bi sevmediğin derneğe bağış yapsın.
4. Hedefini başarırsan, 1000 liranı geri al. Böylece hedefini bedavaya gerçekleştirmiş ol.

Mutlu akşamlar
  • herşeyi soran adam  (12.01.19 00:29:36) 
the power of less

kitabini okumani tavsiye ederim. ona da vaktim yok dersen, kisaca ozetliyim.

tek seferde herseyi degistirmek, yapmaktansa; herseyi teker teker hayatina sok ve birini aliskanlik edinince ikincisini sok. ozellikle turk genclerionin en buyuk problemi bu, off hicbisey yapmiyorum diye bir suru seye birden daliyorlar sonra dogal olarak sikiliyor yada zor geldigi icin birakiyor. nacizane tavsiyem, eglenceli seylerden basla. birseyi aliskanlik edinmenin suresi bilimsel olarak 66 gun. gereksiz seyler icin bu kadar beklemene gerek yok.mesela,

pazartesiden itibaren her aksam evde yarim saat youtube'dan merak ettigin bir alandaki videolari izlemeye basla. sonra bulabilirsen kitabini bul. youtube yerine yarim saatini onu okumaya harca.

baktin motivasyon kazandin, hayatina yeni bir sey ekleyip 66 gun surdurup aliskanlik edinmeye calisabilirsin.
  • mayeskuel  (12.01.19 12:51:32 ~ 12:54:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.