[]

Dilenci çocuklar

Çoğu dilencinin zengin olduğunu biliyorum ve bu yüzden para vermiyorum ancak bazı yemek yerlerinin önünde bekleyip "abi çok açız yemek alabilir misin" diyen çocukların durumu nedir? Düşününce para almadıkları için gerçekten aç olduklarını düşünüyorum. Restoranla anlaşmış olma ihtimalleri mi var diye düşündüm ama o da imkansız yakındır herhalde.




 
ben genelde alıyorum bir şeyler onlara. dilencilere de veriyorum galiba ya bilmiyorum gerçekten..

genelde kafam güzel gezdiğimden galiba.

hatta o kadar alışmışım ki geçen gün akbil isteyen adama da çıkarıp para vermeye çalışmıştım.....
  • lisw  (11.01.19 21:16:18 ~ 21:16:48) 
Ben bi kere denk geldim, elemana kola aldirdilar sonra onu icmeyip restoran sahibine sattilar.

Restoranci da bir daha biri gelirse yaptiginizi soylicem dedi
  • acemi  (11.01.19 21:22:31) 
valla ne yalan söyleyeyim, çocuklar dahil tüm dilencileri black mirror - white christmas bölümü gibi blokladım sanırım, yüzlerine bile bakmıyor olabilirim artık.


  • sir gawain  (11.01.19 21:33:25) 
Ben açım diyen insanı doyururum, yemiycem para ver derse siktiri çekerim.


  • işimdeyim gücümdeyim  (11.01.19 21:34:37) 
Onlara destek verdiginizde o cocuklarin dilencilik yapma sistemini destekliyorsunuz. Dilencilik yapsinlar okula gonderilmiyorlar.


  • Traveller  (11.01.19 21:43:07) 
kesinlikle hepsi yalan söylüyor. lütfen para verip pekiştirmeyelim hiçbirini.


  • sabenburak  (11.01.19 22:33:08) 
Yemek istiyorsa gerçekten ihtiyacı olduğundan istemiyor. Yeni yöntemleri bu. Elindeki 10 liraya kıyıp karnını doyurmuyor çünkü etrafta çok fazla enayi var. Çocuk da olsa dilenciye bırak 1 kuruşu 1 kırıntıyı bile çok görüyorum. Size de tavsiye ederim.


  • ruhen hastayim ben  (11.01.19 22:48:52) 
Hiç umursamıyorum, bi dönem iyiliğim üstümdeydi ama artık ölseler gitseler de pek umrumda olmaz, bencilleştim.


  • atom karincanin torunu  (11.01.19 23:31:21) 
bunlardan bakırköy-incirli metrosunun metrobüs durağı ile arasında olan kısımda denk geldi. tam teşkilatlar. 4-5 tane kopil park var etrafını çevirmişler hemen de orada migros var. parkın yanından mı geçtin tak hemen menziline giriyorsun. "abi çok açım bana şu marketten yiyecek bi şey alır mısın?" sorusu geliyor. ben prensip olarak sokaktaki hiçbir dilenciye para vermiyorum hatta görmezden geliyorum. illa param gidecekse lösev'e gitsin. sonra tabi ben tersleyince bu sefer o kopil de ters cevap verdi, takmadım ilerledim arkadaşı metroya bindirdim geri dönerken aynı kopil yine aynı şekilde bana yanaştı. yine çok affedersin siktiri çektim öyle kurtuldum.

abicim özellikle büyükşehirlerde yaşıyorsanız sakın kimseye bir gram bi şey ısmarlamayın. hayatları beleş olmuş. ne çocuklar var aç bilaç yaşıyor hiçbiri sokakta dilenecek kadar onursuz değiller.

konudan bağımsız mesela geçen akşam levent'ten zincirlikuyu'ya yürüyorum; bi tane iri yarı esmer tombik bi eleman "kardeşşşşş bakar mısın" diye önüme çıktı. durmadım devam ettim arkamdan "kardeşşşş bi bak dedik yaaa" diye yine bi şeyler söyledi yine tabi durmadım. siz siz olun durmayın abicim hani çok yaşlı ya da hasta biri olabilir onlar haricinde durmayın. durduğunuz an kesin kaskallıyorlar. ya param yok ya sigaram yok ya açım ya işte yol param kalmadı vs vs. kimseye de acımayın. insanlar ne şartlarda çalışıp para kazanıyorlar. bu adamlar ya da çocuklar bildiğin teşkilat. hayat tarzları böyle. bedava yaşıyorlar.
  • rahat ya  (12.01.19 01:59:46) 
Bu da yeni moda. Bizim burda bir börekçi var,bir ara çevresinde bunlar türemisti, daha sonra bir gün gördüm. Tüm aile( anne,baba) toplanmış, çocukların birilerine aldırdığı yemekleri yiyorlardı.Bu tok olduklarını göstermez tabi ama amaç çocukları dilendirerek gün geçirmek.


  • marifet  (12.01.19 09:29:06) 
Ben ozellikle cocuklara vermiyorum. Eskiden verirdim, bir gun bir arkadasim uyardi ve soyeldikleri cok mantikli geldi; cocuklari istismar ediyorlar, yetiskin adama o kadar acimazsin ama cocuk gorunce aciyorsun para veriyorsun, bu yuzden de ozellikle cocuklara yaptiriyor bu isleri uyaniklar. Sen ben cocuklara acidikca cocuklara bu isi yaptiracak o serefsizler. Olan cocuklara oluyor.

Bir kere de acim diyen bir yetiskine bir seyler almistim, ustune sos falan istedi.
  • stavro  (12.01.19 09:39:33 ~ 09:40:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.