[]

Muğla'da yaşamak

Sevgili arkadaşlar bendeniz tazecik, körpecik, bir akademisyen adayıyım. Şu anda Türkiye'nin iyi üniversitelerinden birinde yüksek lisansımı yapmaktayım. Önümde birkaç seçenek var ve kafa karışıklığı yaşıyorum. Şöyle ki Muğla'da kadro alıp, 5-6 yılımı İstanbul'da geçirdikten sonra Muğla'da yine bu süre kadar mecburi hizmet durumum gerçekleşebilir. Bunun dışında Türkiye'nin metropol şehirlerinde yer alan büyük üniversitelerin cari alımlarını bekleme gibi bir ihtimal de bulunmakta. Muğla'da yaşamış arkadaşlar Muğla'da yaşam şartları ve üniversite hakkında yeşillendirirse sevinirim.

Not: Muğla'nın son yıllarda giderek daha fazla geliştiği, bu durumun gerçekleşmesinde üniversitenin de etkisi olduğu ve geleceğinin parlak olduğu, gelişmeye devam edeceği yönünde duyumlar da alıyorum. Bu konuda da yeşillendirenlere şükran duyarım.

Edit: Yaşanılacak yer Muğla/Merkez ya da Kötekli.

Edit 2: Muğlanın ilçelerinin güzelliği tartışılmaz ancak, esasen üniversite temelli bir hayatım olacağı için Muğla/Merkez veya Kötekli'de yaşamak durumunda kalacağım. Bu açıdan yeşillendirmelerinizi daha çok Merkez ve Kötekli hakkında yapmanızı rica ederim efenim.

 
muğla cennet gibi bir yer. son 2 tatilimi orda yaptım.


  • ayseee  (11.01.19 17:18:02) 
son 10 yıldır filan yazları datça'ya gidiyorum, çok güzel. onun dışında muğla merkezi ziyaret eden arkadaşım oldu, baya olumlu yorum yaptı.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (11.01.19 17:25:33) 
İmkanım olsa muğlaya gider hiç çıkmam


  • karabela  (11.01.19 18:40:00) 
4 yıl muğla'da yaşadım. git ve mutlu ol.


  • bir ileti paylastim  (11.01.19 18:50:12) 
kadro alıyorsan hiç düşünme hemen git.

not:araş gör.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (11.01.19 19:07:49) 
Muğla'nın merkezi özellikle de kötekli sıkıcı bir yer. Akyaka, marmaris gibi ilçelerini tercih etmelisin. Diğer türlü bir yerden sonra bunalır kaçarsın. ilçelerden merkeze ulaşım baya zamanını alır ve masraflı olur.


  • horowitz  (11.01.19 20:31:25) 
Muğla'nın merkezi özellikle de kötekli sıkıcı bir yer. Akyaka, marmaris gibi ilçelerini tercih etmelisin. Diğer türlü bir yerden sonra bunalır kaçarsın. ilçelerden merkeze ulaşım baya zamanını alır ve masraflı olur. Muğla cennet gibi diyenler sadece tatil beldelerini görmüş kişilerdir.


  • horowitz  (11.01.19 20:31:54) 
Muğla kışın çok sıkıcı. Ama yazın yaşarsın. Üzmez. Pamuk gibi memleket. Fakat kiralar yüksektir.


  • westblack  (11.01.19 20:40:37) 
muğl aküçük bir ilçe büyüklüğünde. sıkıcı sayılır. ama ne beklediğine bağlı. aslında muğlada yaşamak güzeldir. turistik ilçeler uzak da olsa 1 saat içerisinde çoğuna ulaşırsın.


  • alicandan  (11.01.19 21:12:17) 
hangi üniversitede okudun? hangi bölüm?
ben bilkentten sonra muğlada yüksek lisans yapan birisi olarak + ve -'leri yazabilirim
öncelikle tabi ki eldeki kuş daldaki 2 kuştan iyidir, başka yerleri beklersin, gelir gelmez bilemezsin, kadro geliyorsa tabi ki başvur

şimdi
bazı bölümler tamamen torpil burada, o yüzden hiç umma kesin gelir desen de gelmez. kadro için başını örten bikinili kızlarımız var.

kampüs hayatı da maalesef 0. hatta sıfırın altında. her yer kapanıyor saat 6 da terk edilmiş hayalet şehre dönüyor kampüs. memurların 4.30 da iş bıraktığı taşra kent işte burası. laboratuvarda kalmam lazım filan dersen uzaylı görmüş gibi bakıyorlar. muğlanın yerlisi tam olarak öğrenci düşmanı. öğrenci merkezli hiçbir şey yok. eskişehirden filan geliyorsan ağlarsın. dolmuş şoförleri kampüs durağını atlıyor, durmuyor filan. o kadar öğrenci düşmanı adamlar. "sırtında çantasıyla kampüs yönüne ilerleyen genç insanlar ne yapıyor olabilir" desen, define arıyorlardır filan diyebilirler...sadece para biliyorlar çünkü. büyük üniversitelere, hırslı öğrencilere alışkınsan da şaşırır kalırsın. öğrenciler de bi alem daha çok kayıt yaptırıp sınav zamanı uğrayan veya hiç uğramayan bir profil var. ayrıca köteklide 40 m2'den büyük ev yok. olan için herhalde 2000 lira isterler.

ama kampüs yemyeşil, hayvan dostu. öğrencinin hocadan hiçbir beklentisi yok (öğrenci profili düşük) kantinde fotokopi çektirmeyi biliyorlar. (öğrenci profili düşük demiş miydim?)

tüm bunlara rağmen kendi bölümüm için istisnai olarak hocalar ve ortamdan mutluyum ama yukarıdaki profile hiç uymuyorlar :) yoksa ben delirirdim.

muğla merkezde gerçekten hiç ama hiçbir şey yok. kötekli gereksiz pahalı--ama kampüste olmayan ortam köteklide var tabi, kötekli kampüs vazifesi yapıyor denebilir. akyaka 20-25 dk. sürüyor ve her gün git-gel yapan çok, ben yaptım toplam 5 ay filan, yapılmaz bir şey değil. muğlaya 6 ay her gün yağmur yağdığını düşünürsek marmaris gereksiz uzak olur ama istanbullu olup alışkınsan yol koymuyorsa bilemem. muğlanın doğasını denizini, spor imkanlarını vb. anlatmaya herhalde gerek yok.
  • niye ama  (12.01.19 00:06:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.