[]

Smear testini doktorun yapmaması ve fakat

görmediği şeye ovül tedavisi vermesi?

3-4 hafta önce Smear için semt polikliniğine gittim. İnternetten okuduğum kadarıyla reglden 10 gün sonra gidilmesini tavsiye ediyorlardı öyle yaptım. Fakat doktor smear için uygun dönemde olmadığımı ve sadece ultrasondan bakıp enfeksiyonum olduğunu söyledi. Antibiyotik ve ovül kullanıp regl bittikten 2-3 gün sonra gitmemi belirtti. Peki dedim. Dediği gibi yaptım ve tekrar gittiğimde direk smear'e aldılar. Fakat uygulamayı doktor değil yanındaki asistan ya da hemşire her neyse o kişi yaptı. Spekuluma benzemeyen başka bir şey kullanıp ahşap spatulayla (abeslang) ile örnek aldı (canıma da okudu o 5 saniyede de neyse). Sonra doktor bi anormallik olup olmadığını sorunca hafif akıntı ve kızarıklık var dedi. Bunun üzerine doktor gyno-lomexin 600mg ovül ve gyno lomexin %2 krem verdi. Hatta ben doktorun ilaç adı verdiğini de hatırlamıyorum "sana fitil verelim" dediğini hatırlıyorum, ama ilaç girişi vsyi beraberindeki kişi yapıyor hep.

Prospektüsü filan okuyunca "GYNO-LOMEXIN® belirli cins mantarların büyümesini engeller. Özellikle vajinal pamukçuğa neden olan Candida albicans'a karşı etkilidir." diyor.
Benim merak ettiğim doktorun görmediği bir şey için bu ilacı vermesi güvenilir midir?

Ayrıca yine ilaç bilgilerinde ve internette okuduğuma göre bu fitil tek bir gece 1 doz olarak uygulanıyormuş, etkisi olmazsa 2-3 gün sonra bir doz daha kullanılabiliyormuş. Bana 2 kutu verdi eczacı, 4 fitil toplam. Kremi de 2 kutu verdiler hatta. Bir önceki seferde de TRIVAG 300 MG vermişlerdi 2 kutu yine toplam 6 fitil, 6 gün kullandım ben bunu. Doktor bana her gün kullan ya da ara ver de demedi bu yeni fitil için. Ne yapmam gerektiğini anlamadım.

Güven problemi yaşıyorum o yüzden. Smear testi sonucuna da güvenmeli miyim emin değilim hatta. Bilen birileri aydınlatırsa sevinirim.

 
@snd88, Teşekkürler. Gittiğin doktor semt polikliniğindeki kadın doğum doktoruydu zaten. Hatta pcos için de aynı doktora gidiyordum epeydir ama pcos'a hemen her doktor doğum kontrol hapı verdiğinden pek sorgulamamıştım. Ek not da olsun, pcos için gynelle kullanıyordum bu doktorun kararıyla. Sanırım gynelle piyasadan kalkacakmış. Bundan bahsedince herhangi bir hormon testi yapmadan direk diane35'e geçersin dedi. İyice şüpheye düştüm.


  • kozmosta bir nokta  (11.01.19 16:10:24) 
Smear testi icin uygun donemde olma sartini ilk kez duyuyorum. Defalarca epey iyi doktorlara + yurtdisi gittim kimse de uygun donemdesin/degilsin deyip smear testi yapmamazlik etmedi. Cok enteresan?!


  • kassiopeia  (11.01.19 21:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.