[]

hristiyanlıkta din adamları

papaz, pastör, rahip, peder, psikopos ve aklıma gelmeyen diğerleri... farkları neler bu kişilerin? cemaate özgü farklılıklar mı?




 
papaz ve rahip sanırım aynı anlama geliyordu, rahip manastırda yaşayan din adamı olmalı. Papaz da aslında pappas olan rumca bir kelime, bölgesel farklılıktan doğan farklı isim olabilir.

peder bu işi profosyonelce yapan maaşlı din adamı diye hatırlıyorum, bir hayatı bir ailesi var rahip gibi değil.

Psikoposlar da havarilerin halifesi miydi neydi?

Bu bilgilerin hiç biri net doğru değildir aklımda kalanlar sadece.
  • John Bloor  (11.01.19 15:44:38) 
bir de papa var o da diyanet isleri baskani gibi bir sey mi?


  • exlibris  (11.01.19 15:49:08) 
birde kardinal var. papanın bakanları.


  • mikahakkinen  (11.01.19 16:11:37) 
kardinal


  • silver apple  (11.01.19 16:12:18) 
Pastör protestandır. Çoban anlamına gelir.


  • farabi  (11.01.19 16:12:43) 
Diğerleri ortodokslar ve katoliklerin kendi içlerinde de ufak farklılıklar gösterir. Büyük Ayrışma'ya (Great Schism) aynıydı. Sonradan lutherianlar ve calvinistler din adamı baba olamaz baba tektir dedi ve baba hitabını reddederek çobab dediler. Mobildeyim yolladım yanlışlıkla. Başka sorunuz varsa güncelleyin cevaplayayım.


  • farabi  (11.01.19 16:16:00) 
kilisenin kendi hiyerarşisine göre değişir. doğu ortodoks kiliselerindeki patrik kavramı ile roma katolik kilisesinin papa kavramı aslında çok farklı şeyler mesela. wikipedia'dan aratarak okursanız daha net bilgi alırsınız.


  • pembepembepembe  (11.01.19 16:33:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.