[]

kedilerde struvite tasi ve idrar yolu enfeksiyonu tedavisi

selamlar, 8 yasindaki kedim bir süredir idrar yollari ile ilgili sorun yasiyor. ilk problem 6-7 ay önce idrarinda kan ile basladi.
veterinerimiz ilac verdiginde bir süre düzeldi ama birkac ay sonra yeniden hafif kan geldigini fark ettik. bu sürecte hep urinary mama kullandik.

yeniden idrar testleri yapildi hem struvite tasi hem de enfeksiyon cikti. yeniden tedavisi yapildi, tasin düsmesi icin özel mama yedi ve yine iyilesti. iki aydir bir sorun yoktu, ama dün yine idrarinda kan gördüm..

yani kisaca ben ilaci ve tas icin olan mamayi biraktigim anda yeniden hastalaniyor. bu durumu yasayan birileri var mi acaba, kesin bir tedavi yok mu, ya da artik her zaman tas icin özel olan mamalardan mi kullanarak devam etmeliyiz, nasil cözelim bilemiyorum ve haline cok üzülüyorum.

 
merhaba, aynı durumu yaşıyorum. taş için olan mamadan devam ediyoruz.

ek: veterinerlik öğrencisiyim.
  • suicides underground  (11.01.19 12:50:53) 
Maalesef nüksediyor ise gerekirse çok ideal olmamakla birlikte hep özel mamalarla beslenecek. Çok üzücü gerçekten kuzucukların çok canı yanıyor.


  • FAtE  (11.01.19 17:58:23) 
bizde de aynı durum vardı 2 kere tekrarladı. royal canin s/o kullanıyoruz ve 5 yıldır bir daha olmadı. veterinere sorup bu mamaya geçersiniz belki


  • oscar  (11.01.19 22:08:40) 
royal canin bizim kedide alerjiye sebep oldugu icin kullanamiyorum ama hills'in s/d mamasi da muhtemelen ayni etkiyi yapacaktir. ben bir paketten sonra iyilesti diye biraktim galiba ondan tekrarladi ama bu mama ile o zaman hep devam edilecek baska sans yok gibi. bunlarin sürekli kullaniminda bir zarari olmuyor mu acaba?


  • kaputt  (14.01.19 11:19:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.