[]

Nissan Micra Match

merhaba,

yeni evli bir çiftiz.
paramız micra match'e yetiyor.
şu an 78-79 bine sıfırını alacağız.

ne dersiniz iyi bir araba mı, motor sorunu yada mekanik arıza çıkartır mı, yakıt sarfiyatı nasıl, yol tutuşu iyi mi, uzun yolda nasıl davranır ?

en mühimi güvenli mi eşim acemi şoför de...

iyi akşamlar.

 
micra iyidir ona sözüm yok ama madem acemisiniz benim tavsiyem 2. el bir araç almanız yönünde olur.


  • delidir yakalayin  (10.01.19 23:35:22) 
Bu araci birkac ay once 60-61 bine verdiler. Bayileri didik didik edin bence.

Bu arada Micra sorunsuz, dertsiz tasasiz bir aractir.

Tasarimini begeniyorsaniz alin. Ciddi bir kronik sorunu yok. Piyasasi guzel.

Sınıfının güvenlik standartlarini karsilayan bir araba.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (10.01.19 23:40:06) 
bir kaç ay benzinli otomatik modelini kullanmıştım. hiç sevmedim. bence hiç güvenli değil. ayrıca çok yakıyordu. 2. el daha uygun bişeyler olabilir aslında. ayrıca bu dönemde sıfır araba almak mantıklı değil.


  • scudman1  (11.01.19 00:02:11) 
sıfır araba ile ikinci el arasında 10-15 bin lira ancak fark ediyor. 2-3 yıl kullanılmış araba yerine sıfır almak daha mantıklı satarken aradaki farkı çıkartırız diye düşünüyorum.


  • duruoz  (11.01.19 00:07:25) 
77ye o paketi alacaksınız sonra 3bin liraya geri görüşlü navigasyonlu paketi var 3 binde kasko 83e falan geliyor. Şehir içi için iyi ama o fiyata dizel otomatik focus var başka araçlar var. Sıfır takıntınız yoksa sınıf atlamak mantıklı olur. Güvenlik daha iyi olacaktır daha iyi yol tutuş alacaksınız. 60a satılan micralar boş donanım otomatikti ama 2 günde bitti bilginize kolay kolay bulamazsınız. Uzun yolda memnun etmeyeceği kesin.


  • bahoho  (11.01.19 00:18:59) 
1-2 seneye çocuğunuz olursa o araba sizin için kabus olur. daha geniş bi araba almanızı tavsiye ederim. ikinci elden korkmayın.


  • laragofret  (11.01.19 01:44:30) 
Türkiye’deki kasalarıyla yurtdışındakiler farklı. Ben çifte standarttan dolayı almazdım. Yurtdışındakiler daha ferah ve kaliteli hissettiriyor.

goo.gl
  • Lim5  (11.01.19 02:40:02) 
sıfır micraya o kadar para verilir mi? ayaklarım bile sığmıyor. git 2.el polo al.


  • mikahakkinen  (11.01.19 09:00:23) 
2016 başından beri mevcut kasayı kullanıyorum. 1 sene önce çocuk oldu hala kullanmaya devam ediyoruz.

-bagaj yok gibi. büyük bir valiz koyarsanız başka bie şey koyamazsınız.
-uzun yol aracı değil 140-150 yle kıvrıla kıvrıla konforlu gideyim diyemezsiniz. işin komiği biz bu aracı şehirdışı yoş yapmıyoruz diye aldık. başımıza gelen saçma sapan olaylar sebebiyle 30 000 km ye yakın uzun yol yaptık. ciddi bir şikayetim yok ama uzun yol aracı da değil. yandan rüzgara da iyi dayanıyor diyemem bu konuda da biraz zayıf.
-çocuk olmasına rağmen idare edebiliyoruz çünkü ön koltuk boş. çocuk olunca 1 kişi devamlı arkada oturuyor. öne yumuşak valizleri koyuyoruz. görüntü çirkin ama başka problem yok.
-yakır şiçi 8 şdışı 7 civarında.
-küçük olmasının avantajını çok sık yaşadığım bir konu park yeri. defalarca iyi ki almışım dedim bu yüzden. sedanların pas geçtiği yerlere girebiliyorsunuz.
-şanzıman tepkileri geç, alışmak gerekiyor. önceden gaza basmak gerekiyor manuellere göre.
-yokuş performansı kötü değil. çok dik yokuşları çıktım.
-3 senedir bir arızası olmadı. ama kişisel olarak cvt şanzımana güvenmiyorum. bir ara her an bozulacak gibi hissediyordum.
-yol sesi alıyor. ses yalıtımı zayıf belki de yoktur o kadar kötü.

benzer paraya focus otomatik ve düşük km alabilyorsanız öneririm.
  • tukenmez adam  (11.01.19 09:39:42 ~ 10:20:35) 
Mutlaka o paraya 2.el alıp bir üst sınıfa geçin, micra çok ufak. İki kişi tatile bile gidemezsiniz, bagaja bavul sığmaz. Tek başına kullanan ve genelde şehir içi süren hanımlar için on numara araçtır.

Küçüklüğü haricinde dezavantajı pek yok, ama acemi birinin sıfır alması finansal açıdan hiç mantıklı değil.

Zaten daha önceden de sizin gibi birileri tarafından sağı solu sürtülmüş ve tamir görmüş, değeri düşmüş bir araç alın.

Siz de rahat rahat sürtün burun kırın boyayın, nasılsa değeri düşmüş artık daha fazla düşemez.
  • John Bloor  (11.01.19 09:47:28) 
şu an eşimle biz de araba arayaşındayız. micra fiyat olarak emsallerinden daha ucuz. park sorunu yok. ayrıca ekonomik. satmak isterseniz hızlı gider.


  • su aygırı  (11.01.19 14:55:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.