[]

ateşimi düşüremedim

normalde kat kat giyinip yatağa gömülürdüm ve donum sırılsıklam olana kadar terlerdim, o şekilde 1-2 saat sızardım ve uyandığımda ateşim büyük oranda düşmüş olurdu. aynısını yaptım ama bu sefer düşmedi.

parol ve nurofen alıyorum dün akşamdan beri, acaba onlar ateşimi baskıladı diye mi bu terleme işi işe yaramadı? şimdi vücudu soğutarak ateş düşürme taktiğini mi denesem? normalde bi terleme ile düşerdi çünkü ateşim.


 
nurofen aşırı derece terleten bir ilaç zaten.

ben ne zaman 2 tane(yetişkinlerde 2 şer kullanıyordu sanırım.) nurofen cold flue içsem bildiğin abi foşur foşur terliyorum.

ayaklara ıslatılmış ve suyu sıkılmış ıslak yün çorap giy.


yüzünü göğsünü ve kollarını ulaşabildiğin yerleri, koltuk altlarını sirkeli suyla sil.

hatta alınna sirkeli suyla silinmiş bez koy, düşer ateşin.

vücud ısına yakın duş alabilirsin.

yani sonuçta ıslanacağın için serinleyecektir vücudun kurulanma aşamasında, ha soğuk su demiyorum ateş bir de yüksekken çok büyük bir işkence oluyor.
  • killerbee  (10.01.19 19:06:27 ~ 19:09:05) 
@killerbee, sirkeden nefret ediyorum, kokusuna bile dayanamam; ne yazık ki seçenek dışı ama teşekkür ederim.

ben de terden ıslanan vücudun soğuması prensibini uygulamaya çalıştım, uyandığımda ıslak omuzlarım serinlemişti ama üzerimi değiştirdim ve ateşim yine yükseldi. üstümü örtmeden, üşüyor halimle takılsam o da işe yarar dimi? duşa girmeye cesaretim yok aşsdlasd
  • Bruce  (10.01.19 19:19:14) 
vücut ısına normal gelen su sıcaklığı ile gir. sonra vücud ısına kadar düşür suyu.

yatakta üşütürsen bir de daha sakat.

benim dediğim daha basit bence.

ne o klima önünde oturup hasta olmayı beklemek gibi.

ayrıca sirke kokusunu seven kimseyi de tanımadım ben. ah sirke kokusuna bayılırım dese birisi şüphe ile yaklaşırım :)
  • killerbee  (10.01.19 19:23:26 ~ 19:24:56) 
Zaten ates dusurucu ilaclarin etkisi atesin duserken bolca terlemen. Acaba yeterince sivi tuketiyor musun? Hastayken cidden cok onemli, surekli bir seyler icmen gerekli.


  • Haldamir  (10.01.19 20:05:48) 
@Haldamir, içiyorum hocam, öğlenden beri 3 litreye yakın su içtim, hala var başımda. yemek de yedim az önce.

yani diyorsun ki bir daha mı terlemeye çalışayım?
  • Bruce  (10.01.19 20:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.