[]

veganlar neden genellikle kadın?

cinsiyetçilik yapmadan ve kadınlara önyargılı genellemelerle yaklaşmadan açıklayabilecek birileri var mı?




 
Sorunun kendisi cinsiyetçi ve önyargılı iken cevabı nasıl bunlardan uzak olacak?

Soruya başka bir soru ile yanıt vereyim; Diktatörler neden hep erkek?
  • reyals  (10.01.19 16:54:23) 
@reyals ben gözlemle, veriyle konuşuyorum. duygularla ya da önyargılarla değil. doğru ve makul insan olmanın cinsiyetle hiçbir ilgisi yok. evet diktatörlerin hepsi erkek. böyle yüzlerce örnek verebilirsiniz. hepsine de katılırım. o da somut veri sonuçta.


  • asaf  (10.01.19 16:57:15) 
kadınlar daha duygusal, daha vicdanlı ve empati yeteneğine sahip, daha çok kitap okuyorlar.
* erkekspor.

  • herhaltibiliyoring  (10.01.19 17:00:07) 
bence burada önemli kelime "tahakküm" bir konuda tahakküm altında olan kişiler/topluluklar başka tahakküm altında olanlarla daha kolay bir bağ kurup farkındalık kazanıyor olabilir

cinsiyetten bağımsız olarak içinde bulunulan durumla ilgili demek istediğim
  • freebird5406_2  (10.01.19 17:00:50 ~ 17:02:13) 
Beslenme aliskanliklari daha uygun, kilo kilo et yiyen kadin gormedim hic.


  • acemi  (10.01.19 17:22:31) 
//Bütün alakasız şeyleri sildim

Duygusal olarak zayıf oldukları içindir. Vegan erkekler de çok farklı değil. Zayıflıktan kafayı yemişler. 3. dünya savaşı çıktığı zaman görürüz onları.
  • cuivienen  (10.01.19 17:34:03 ~ 22:41:46) 
valla etrafımda kadından çok erkek vegan var. tırt bir genelleme olmuş. karikatürize edilen vegan tipi genelde kadın olduğu için öyle sanıyor olabilirsin.


  • sir gawain  (10.01.19 17:50:05 ~ 17:55:10) 
Daha duygusal oldukları içindir muhtemelen.
Kadin ile erkek arasinda bircok biyolojik fark var sonuçta, bu duygusallik farki da biyolojik farklarin bir sonucu.
Kadinlarin duygusal somuru ile kolay manipule edilebildiği dogru olup sorumlusu erkekler degil "biyoloji" dir.
Gunumuzde bir biyoloji ile savasma ve bu gercekleri inkar etme furyasi aldi yuruyor batida fakat gercekleri değiştirmeyecegi icin bir yerde tikanmak zorunda.
  • stavro  (10.01.19 18:55:57 ~ 18:59:27) 
Cunku cogu veganligin olayini ve felsefesini kavrayamamis sadece kilo vermeye/form tutmaya odakli aptallar.


  • superfluid  (10.01.19 19:03:53) 
O videoyu izleyen bir insan dünyadaki diğer insanların iyiliği için en azından Trump'a oy verebilirdi. Sokakta gördüğünüz, çevrenizde olan erkeklerin de çok büyük oranı bu şekilde. Çoğunluğu öyle değil diyen ya çoğunlukla gaylerin olduğu ortamlarda takılıyordur ya da yalancıdır.

"Bunu anlamanız için kadın olmanız lazım, sokakta yürürken tedirgin olmanız lazım, tecavüze, tacize uğradığınız anda suçu ilk önce kendinizde aramaya mecbur bırakılmanız lazım."

Ben de bunu diyorum ya. Erkeklerin suçu bu. Keşke zamanında Erkekler kadınları da savaş alanına götürseymiş de biyolojik bazı farklılıklar dışında da eşit olsaymışız. O hastalıklı insanlar yok olur da umarım kadınlarla daha adaletli, eşit koşullarda tartışabiliriz.
  • cuivienen  (10.01.19 20:21:17) 
Etin Cinsel Politikasi diye bir kitap var, üc bes cumle ile ozetlenebilecek cinsten değil. Bu kitapta sorunuza tutarli bir cevap bulabilirsiniz.

Burada gelip "kadinlar daha duygusal" gibi sacma sapan yargilarla cevabi verilecek bir soru degil.

Sorunuzu ya da tespitinizi genişleteyim: Sadece cis*kadınlarda degil, LGBT-I bireylerde ve Israil'de de ortalamaya göre yaygın veganlık. Şiddetle, şiddetsizlikle, zayıf-güçlü ilişkileriyle iç içe cevap.
  • buf-e kür  (10.01.19 20:28:30 ~ 20:29:51) 
Kadinlarin empati ozelligi olmadigi icin redpill cikmadi mi olm zaten. Kadinlar asiri realist ve acimasizdir. Duygu yogunlugunu hemen yasarlar biter, erkekler senelerce atlatamaz.

Oyle empatiyle olsaydi evde kedi besleyip sonra ona inek eti yedirmezlerdi.
  • acemi  (10.01.19 20:42:20) 
kadınların empati yeteneğinin daha gelişmiş olduğunu söyleyen bilimsel makaleler:
journal.psych.ac.cn
www.ncbi.nlm.nih.gov
www.ncbi.nlm.nih.gov
bunun dışında ben de beslenme alışkanlıklarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. onun nedenleri de araştırılmalı tabi, erkekler yalnızca kas oranları daha yüksek olduğu için mi daha et ağırlıklı besleniyorlar, yoksa başka nedenler de var mı diye...
  • slow like honey  (10.01.19 21:01:39) 
Arkadaşın attığı kaynalardan sonra kendimi sorguladım ve neden böyle düşündüğümü anladım. Neyse ki kaynaklarda beynin çalışma sisteminden de bahsetmiş. Sizden özür diliyorum.

Empati yeteneği ortalama bir erkekten iyi gelişmiş ama demek ki empati ile işler yürümüyor.
  • cuivienen  (10.01.19 22:38:31) 
erkek doğası gereği savaşçı ve vahşi olmalı/olmak zorunda, aslında sorunun doğrusu veganlık erkeklere uygun olmadığı için kadınlarda daha çokmuş gibi görünüyor.


  • gezegen olan pluton  (10.01.19 23:03:02) 
"kadinlar daha duygusal" ifadesi sacma sapan bir yargı degil, hatta yargi degildir bir sefer. Kulaga basit geliyor olmasi bu gercegi etkilemez.
He bunun vegan olmanın altinda yatan sebeplerden olup olmadigi tartisilir.

Ek olarak "daha duygusal" olmak karsi tarafi daha ustun kilmiyor zaten.
Feminazi ordusunun gerceklere ve bilime (evrim, biyoloji gibi) savas acmasinin altindaki temelsiz motivosyon buyuk oranda bu gibi seyler oldungundan dedim...
  • stavro  (11.01.19 11:42:41 ~ 11:59:00) 
@stavro, "kadinlar daha duygusal" yargisinin dayanaklari yok. Dolayisiyla sacma sapan demek gerekir. Cumlede "bilim, evrim" kelimeleri kullaninca, inanilma derecesini artmiyor o cümlenin.

Duygusalligi, mutlulugu, depresyonu etkileyen baska etmenler var, bunlar maalesef kisaca "penis sahibi olmak ya da olmamak" ile iliskilendirilemiyor modern zamanlarda. Su kelimeleri aratarak, yuzlerce analize ve empirik calismaya ulasabilirsin:
"Gender and Emotional Expressiveness"

Kaynak: Gender differences in emotion perception and self-reported emotional intelligence: A test of the emotion sensitivity hypothesis

www.ncbi.nlm.nih.gov

"We found no support for the emotional sensitivity account, as both genders rated the target emotions as similarly intense at both levels of stimulus intensity. Men, however, more strongly perceived non-target emotions to be present than women. In addition, we also found that the lower scores of men in self-reported EI was not related to their actual perception of target emotions, but it was to the perception of non-target emotions."
  • buf-e kür  (12.01.19 14:14:46 ~ 14:15:24) 
Aksine modern zamanda bunlar oldugu gibi kultur, sosyal dinamiler vs. ye baglaniyor, aksini soylemek icin kor olmak lazim. Modern zamanlarda bu mevzular ne alemde bunun bir orneginden birisin sen de.

O kelimeleri aratarak neler bulacagimi gayet iyi biliyorum, tesekkurler. Hayatimda ilk kez goruyor olmayacagim muhtemelen.
Netten bir study bulup alinti paylasarak olaya "noktayi koymaya" zahmet etmene gerek yoktu.


Kelime aratmak demisken, insan beyni uzerimde bu zamana kadar yapioan calismalardan, norolojiden biyolijiden de cesitli aramalar yaparak bircok seye ulaşılıyor. Yine inandırıcı olma kaygisi iceren kelimeler secmis bulundum ama mevzu ile ilintili kelimeler bunlar maalesef, muadil kelime bulamadım mecbur kaldim. En basitindem bir takim hormonlatin neler yapabildigi gibi ilgi cekici seyler ogrenilebiliyor. Sadece ornek verdim yanlis anlasolmasin. Gerci "modern zamanlarda" bunlarin pek onemi kalmadi. Zamaninda yaptigi calismalae modern zamana uygun olmayonca simdilerde topa tutulan bilimcileri de goruyoruz.

"Kadinlar daha duygusal" argumanini kahvede kagit oyanayan bir adamdan duyabiliyor olmak onu uydurma bir genel kabul, genellemeci temelsiz bir "yargi" yapmaz. "Erkekler fiziksel olarak daha gucludur" de bir yargıdan ibaret degil ornegin. Bu argunanim sansli tarafi da dogrudan fiziksel olarak gozlemlenebiliyor olmasi, yoksa onun da isi zordu:) hele de modern zamanda.
Dayanagi var mi yok mu bakmadan once bir "olabilir mi oyle bir sey, lutfen olmasin cunku" kafasindan cikmak lazim zaten.
Bos gecmis olmayalim bir tsne koyalim biz de: www.amazon.com
  • stavro  (12.01.19 21:36:53) 
kendilerinin dunyanin merkezi olmadiginin farkinda olduklari icin olabilir.


  • e haliyle  (12.01.19 21:41:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.