[]

Sizce ilk buluşmada hesabı erkek mi ödemeli ?

Malum biliyorsunuz ilişkilerde ilk anlar ilk buluşma çok önemli mimikler konuşma tarzı vs. fakat gittiğiniz bir cafe de hesabı erkek mi ödemeli yoksa alman mı yapmalı yada gün içinde diğer aktivitelere göre kız da ödeme yapmalı mı ?




 
Erkeğin ödemesi gerekli diye bir şey yok. Kesin bir hüküm de. Nedense hep öyle olması gerektiği genel kabul görmüş. Ama şimdi Alman usulü yapalım derseniz de yanlış anlaşılacak. Aaa para göz falan gibi.
Bu durumda tüm iş kıza düşüyor onun düşünceli olması şart. Eğer eli cebine gitmeyen her seyi erkekten bekleyen pinti ise işiniz zor. Bana göre eşit ödenmeli.

  • kirmizipilotkalem  (10.01.19 17:04:35) 
kız yalandan ısrar etmeli bir süre, erkek de 'bir dahakinde sen ödersin' deyip gülümsemeli.


  • legalize marijuana  (10.01.19 17:11:13) 
Aynısı şurada sorulmuştu eksiduyu.ru


  • pati  (10.01.19 17:18:46) 
@pati+1

edit: ayrıca herkes yediğini öder.
  • datnet  (10.01.19 17:22:09 ~ 17:22:42) 
eh ödese şık olur bence.

not: erkeğim.

kahveleri de kadın tarafı ısmarlar.
  • lata  (10.01.19 17:32:32) 
lata+1 biz sevgilimle öyle yapmıştık. şimdi de evliyiz :)


  • hushhush  (10.01.19 17:58:33) 
Kadın ödemeli.


  • dox  (10.01.19 18:11:29) 
ben, birisiyle buluşsam erkeğin ödemesini isterim açıkçası.
he teklif yaparım ödeyeyim ben benimkini diye ama erkeğin ödemesini daha şık bulurum.

ben de sonra çay ya da kahve ısmarlarım mesela.

bence en uygunu budur
  • hakyememyemekyerim  (10.01.19 18:21:48) 
En kolay nasıl ödeniyosa öyle ödenmeli. Kadın erkek fark etmez, biri ödesin geçsin. Ben ödemek isterim ama tabii.

Hesap ödeme safhası ne kadar uzun sürerse o kadar kötü bence.

E
  • Delay Fuze  (10.01.19 18:27:09) 
"buluşma", yani date ise, davet varsa, hele hele erkek davet ettiyse, evet erkek ödesin. şirinlik yapıp kendini davet ettirdiyse ama formal olarak kadın davet etmişse, ben olsam öderim (kadınım) veya en azından ben ödeyeyim derim, doğrudan ben davet ettiysem öderim zaten.

evet, devamında kahve için başka bir yere filan geçecek kadar vakit varsa onu öder kadın, daha iyisi 2. sefer ödesin hem 2. için sen-ben davası olmamış olur. ve bence, liseli değilsek Alman usulü ya da yook illa ben ödeyecem filan kavgaları hiç şık olmayan hareketler (sevgililer için). daha sonraki buluşmalarda da taraflar dengeli biçimde elini cebine atmalı, bu da kendiliğinden zaten olur (yani öyle olmalı, sevgiliysek bu doğal biçimde gelişmeli?) diye düşünüyorum, sevgiliyi bırak 50 kişilik aile hesaplarını ödüyorum (ne kadınlar ne hesaplar ödüyor). ama centilmenlik diye bir şey var len, sevgililikte bu kadar hesap kitap yapacaksak daha ilk buluşmada. ohoooo.
  • niye ama  (10.01.19 18:36:36) 
Bence buluştuğunuz hanımkişisi Türk ise hesabı siz ödeyin, çok ısrar etse de ödetmeyin sonunuz Yusuf Güney'e benzeyebilir.

Adam kadınla buluşuyor, hesap geliyor- hanım kızımız bu arada yurtdışında yaşayan bir Türk- kız ısrarla ödetmiyor. Arabaya binince de sen ne biçim adamsın, bir kadına hesap ödetiyorsun diye tartışıyorlar, adam darp raporu alıyor.
  • erkeğim  (10.01.19 18:53:44) 
Buluşmak için kim teklifte bulunduysa o ödesin. Hep tek taraf sakıncalı durum


  • bitse de gitsek  (10.01.19 19:18:53) 
yukarıda cevap vermişim yollar önce ama şimdi hortlayınca baktım, cevap hakkı doğdu bana çünkü kimse benim centilmenliğimi sorgulamaya kalkmasın!

benim hoşlandığım, bir şeyler yemeye içmeye davet ettiğim kadınlar dünya görüşü olarak "ilk buluşmada da erkek ödeyiversin canım nolcak"cı olmadıkları için bile isteye teklif etmiyorum ödemeyi; aksi halde benim de gelenekselci bir erkek olduğumu düşünür. bu konuda hassas olan kadınlar var ve ben onların canını yerim, haliyle bir yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemem.
  • Bruce  (10.01.19 19:24:35 ~ 19:27:23) 
Önceden muhabbetin varsa cidden beğeniyorsan sen öde. Ama internet tanışması falansa kadını beğenmediysen ödeme.


  • gölgede aynı  (10.01.19 19:27:03) 
herkes kendi yediğini içtiğini ödemeli diye düşünüyorum ben ilk görüşme için. genelde müsade etti karşı taraf bu isteğimi. etmeyenlerde de kasanın yanında muhakkak tip box olduğundan oraya yediğim içtiğim kadar bahşiş bırakırım.


  • dedim ben sana  (10.01.19 21:56:25) 
Kim davet ettiyse o öder, racon budur.


  • margarita  (10.01.19 21:58:49) 
Davet eden veya edilen durumlarda tabii ki değişir kimin ödeyeceği ama benim içim iki durumda da rahat etmediği için hesapları ben öderim hatta kız arkadaşlarımla buluştuğumda da böyledir bu.

K
  • obsesif kadin  (11.01.19 14:21:15) 
davet eden öder. diğeri de içki veya tatlı ısmarlar.


  • damla sakızlı dondurma  (11.01.19 14:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.