[]

sağdan yürüme güdümüz ve trafik ilişkisi

sizce trafik sağdan aktığı için mi kaldırımda orada burada sağdan yürüyoruz, biriyle karşılaşırsak sağına geçip öyle ilerliyoruz? yoksa bunun beyin yapımızla, çoğumuzun sağlak olmasıyla falan mı bir ilgisi var? mesela ingiltere'de uzun süre kalmış olanlar için sorayım, orada bu güdü tam tersi mi? soldan mı yürüyorlar?




 
Tabi ki beyin yapimizla iliskisi yok. Cagdas insan kurallara uyup sagdan yuruyor. Kibris'ta Japonya'da da sol tarafta yuruyorlar.


  • Traveller  (10.01.19 10:06:45) 
Ilkokulda duvarda yaziyordu, sagdan inip sagdan cikiniz diye. Benimki oradan kaldi.


  • acemi  (10.01.19 10:10:11) 
bunu bi sen ben yapıyoruz galiba; ben sokakta bu kurala göre hareket eden yaya görmedim hiç :)

ben öğretildiği için böyle davrandığımızı düşünüyorum.
  • piremses  (10.01.19 10:15:01) 
Ben de hep trafikle ilgili oldugunu dusunmustum. Avustralya’da tam tersi. Hani sey olur ya, bir insanla karsilikli yururken tam karsilastiginiz anda ikiniz de gecemezsiniz ayni yone hamlelerde bulunursunuz vs. Ben Avustralya’da yasarken aynen bunu yasiyordum surekli. Ben kendi sagima yoneliyordum, karsidaki de kendi soluna. Gecemiyorduk bir turlu:)) yuruyen merdivenler de tam tersi mesela, solda bekleyip sagdan yuruyorlar.


  • unionall  (10.01.19 10:26:22) 
evet, ingilterede de aynı trafikte oldugu gibi tam tersi bu olay.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (10.01.19 10:26:41 ~ 10:26:50) 
İçgüdüsel değil benim hep soldan yürüyesim geliyor mesela ama görgü kuralları gereği sağdan yürüyorum.


  • pastörizesüt  (10.01.19 10:30:29) 
Solagim, genelde karsidan gelenin solundan gecmeye calisiyorum. Ama solak olmamla dogrudan iligili mi bilmiyorum. Komple solagim. Ic gudusel olarak soldan gecmeye calisitorum ama ozellikle merdivnlerde olmak uzere genel sagdan inip cikiniz kuralina uyuyoyrum duzeni bozmamak icin. Olmayan duzeni.


  • stavro  (10.01.19 10:57:23 ~ 10:58:22) 
Trafikte arabaların birbirine çarpmaması için basit temel bir kural bu,yayalar da birbirine çarpmasın diye bodoslama yürümesinler diye uyulması gerekli..Gökçeada'nın köylerinden birinde gezerken karşıdan küçük bir koyun sürüsü geliyordu ,beni görünce saga çekilip oradan yürüdüler (korkarak degil,bildiğin görünce)..ama piremses +1
bizde henüz modern insan kavramı tam oturmadıgından ben de az görüyorum bu kurala uyanları..

  • bhdrydn  (10.01.19 11:51:57) 
ben solağım ama sağdan yürüyorum. bazı insanlar ben sağa yanaştıkça sağa geliyorlar hatta gıcık oluyorum.


  • spirit crusher  (10.01.19 11:52:32) 
  • Jesus Christ  (10.01.19 12:55:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.