[]

Ehliyet için sağlık raporu

Selamlar,

ehliyerti değiştirmek için sağlık raporu isteniyor. Ben bu sağlık raporunu en sorunsuz ve hesaplı olacak şekilde nereden alabilirim?

Konum: İstanbul (Kadıköy'e ne kadar yakın olursa o kadar iyi ama atıyorum Şişli'de şöyle bir klinik var derseniz oraya da gidebilirim.)

Sağlık ocaklarından da alınabiliyor diye biliyorum ama gözüm 0,5 miyop. Ehliyette gözlük takma zorunluluğu yazsın istemiyorum.

 
Benim gözüm de miyop. Sağlık ocağından sağlık raporu almaya gittiğimde doktor sormadı bile gözümü. Takdir etmiyorum böyle şeyleri tabiki ama burası türkiye.


  • nuevo  (10.01.19 09:21:05 ~ 09:21:19) 
en hızlı ve kolay aile hekimi olur. ama gözler bozuk ve okuyamazsan göz hastalıkları uzmanına sevk edebilir.


  • helenart  (10.01.19 09:22:34) 
detaylı bir göz muayenesi yapmıyorlar. koltuğa oturuyorsun, karşıda harfler var. tek gözünü ordaki kartonla kapattırıp en küçük harfi gösteriyor, okursan öteki gözünü kapattırıp başka harf gösteriyor.

gözlüksüz okuyabildikten sonra gözlük zorunluluğu falan yazmazlar. okuyamıyorsan zaten yazsınlar.
  • kibritsuyu  (10.01.19 11:41:18 ~ 11:41:43) 
@konetsu

Ben de boyle bir durumla karşılaşmayayım diye kolay veren bi yer arıyorum.

Ek olarak araba kullanmamı etkileyecek kadar görme problemim olsa zaten gözlüksüz kullanmayacak bilinçteyim. Ben normalde hiç gözlük kullanmıyorum. 0.5 miyop için sadece araba kullanırken takmak zorunda kalmak istemiyorum hepsi bu...
  • himmet dayi  (10.01.19 21:38:13) 
sırf o iş için de lens almaya lüzum yok :)


  • himmet dayi  (11.01.19 11:21:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.