[]

binaya internet altyapisi baglatmak

sureci hizlandirmak adina neler yapilabilir?

binamizda internet altyapisi yok. bugun turk telekom il mudurlugune gittim. gorevliyle konustum. ismimi ve adresimi aldi.
soyledigine gore once gelip binanin planini cikaraklarmis, sonra plana bakip ona gore odenek cikarilacakmis(o da kabul ederlerse tabii), en son gelip altyapiyi yapacaklarimis. bu da birkac ay(minimum 4 ay) surebilirmis.

sizin internet altyapiniz ne kadar surede baglandi. sureci hizlandirmak icin bir seyler yaptiniz mi?

ek: [dertlesme]
turk telekom neden hem tekel hem de hantal? hantalsa bunlar nasil tekel oldu? cok rahatlar yahu..
oradan baska bir calsan bir arkadasla da konustum. ona gore 1-2 hafta sonra tekrar gitmeliyim. baska biri var, daha yetkili sanirim, ona da derdimi anlatmaliymisim. hic umudum yok ama yine de gidecegim. bir ay once de gitmistim, baska bir mudurluktu, bir ise yaramadi. klasik taktik, isim adres al sav, beni baslarindan savmislardi. basketbol topu gibi elden ele atiyorlar beni su anda iste. biliyorum bir tek bana yapmiyorlar. yalniz degilim.
altyapi baglayan baska sirket de yok sanirim. neyse katlanacagim bunlara artik.

 
Allah yardımcınız olsun. 1.5 yıldır bekliyor babamlar. Süreci hızlandırmak için Türk Telekom'a ve diğer servis sağlayıcılara 3-5 defa dilekçe verdik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na yazdık ancak bir katkısı olmadı.


  • giovanne  (09.01.19 21:22:44) 
Hatirladigim kadariyla 2000'lerde babama caddedeki telefon direginden kendi apartmanimiza hat cekmesini onermislerdi.


  • Traveller  (09.01.19 21:41:03) 
Arkadaş iki yıldan uzun süredir bekliyor ama hala herhangi bir girişim söz konusu değil. Bu süre zarfında BİMER, Cimer ve BTK dahil pek çok yere başvuru yaptı ama hala çözüm uretebilmis değil. En son çözümü bir arka sokakta internet kullanmayan bir daireye kendi adına abonelik açtırıp kablo ile eve bağlantı çekerek çözdü. Yani tamamen keyfi davranıyorlar. Umarım en kisa sürede çözülür sorununuz.


  • Murtazaaylak  (09.01.19 21:56:14) 
Turkcell superbox ya da vodafone 4.5gli modemini alın derim. Bir de 10gb 19 liralık türktelekom hattı var. Ek 10gb 12 lira. Binaya net çekilene kadar tahattütsüz birilerini kullanın derim.


  • bahoho  (09.01.19 22:03:42) 
Bizde de durum aynı. Temmuz ayında TT Müdürlüğüne' ne dilekçe vermiştim, 1- 2 hafta sonra onaylandığına dair bildirim geldi. TT Ceosu Paul Doany' e Linkedin' den mesaj attım. Sonra aradılar, kayıt aldılar ama bir şey çıkmadı. 5 ay önce falan fiber döşemeye başladılar buralara. En son binaya kablo çektiler, 2 ay falan tekrar sorduğumda yine 1- 2 ay sürer demişlerdi. Ancak bu yaptıklarımla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Onlara bağlı her şey.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (09.01.19 23:10:45) 
Bir saat önce bir buçuk yıllık sinirimi bilmem kaçıncı defa çıkardım müşteri hizmetleriyle konuşarak, paul doany'e de yazdım ordan devam ettim hala sonuç çıkmadı hala proje vs. gibi şeyler yapılacak dediler tamam anladım dedim siz yapmayacaksınız bunu kem küm etti karşı taraf tabi, salladıkça sallıyorlar, Turkcell superbox alacağım gibi görünüyor.


  • Uncle Sam  (09.01.19 23:34:16) 
Geçmiş olsun. Öğrenci evimde 3 yıl bekledim bunları. Geçen sene mezun olup evden çıktığımda hala yoktu.


  • materyalist imam  (10.01.19 16:26:27) 
Evimi 5 sokak yukarıya taşıdım. Mevcut evimde Turkcell Superonline kullanırken, yeni taşındığım evde TTNET ADSL altyapısı bile yok. Fiyat olarak biraz yüksek olsa da yoğun internet kullandığımız için yine Turkcell Superbox'a geçtik. Hem de Superonline fiber taahhütümüz bitmeden, cayma bedelsiz olarak.

Altyapı beklerken mobil internete yönelirseniz zararınız çok büyük olabilir. Dikkat etmekte fayda var.

Şurada bahsettim biraz: dorukosanmaz.com
  • d0RuK  (18.02.19 00:28:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.