[]

mont tavsiyesi

merhaba,
usuyen biriyim ve istanbuldan cok almanya, cek cumhuriyeti gibi kisin sert gectigi yerlerde bulunuyorum.
kaz tuyu bir montum var yillardir giydigim, istanbulda sicak tutuyor ama prag ruzgarinda usuyorum, icime isliyor resmen ruzgar. gecen yil ise giderken araba kullandigim icin dert olmamisti ama bu yil toplu tasima olayindayim ve ise giderken giyeceklerim kisitli oldugundan dolayi termal olayina pek giremiyorum. zaten cok kat kat giyinmeyi de sevmiyorum. columbia'dan ince bir yelek aldim montumun icine onu giyiyorum ama ruzgar olayi sinir bozucu oluyor genelde.

neyse, soyle ruzgar gecirmeyen, uzerinde su tutmayan uzun bir mont bakiyorum.
- north face kaliplari bana cok buyuk geliyor. bu nedenle onu direkt eliyorum.
- columbia'da istedigim uzunlukta yok malesef, onu da eledim (en azindan dizlerime gelsin istiyorum)
- wellensteyn gozume carpmisti almanyada ama o donem cok gerek gormedigim icin bakmamistim.
- patagonia'nin bir modelini (city storm) begendim.

asil sorum wellensteyn ve patagonia nasildir bilir misiniz? hangisini tavsiye edersiniz? tavsiye edeceginiz baska bir marka/model var mi?
tesekkurler.

 
Patagonia sağlam markadır amerika'da orta üst kesim sever, giyer. Ki north face vs. gibi markalardan birkac tik iyidir. 4k irtifada bile işini yapmıştı. Bütçeniz varsa alın. Bahsettiginiz mont 700 fill power kaz tüylü dolgulu iyi mont.
Bunun dışında 600 fill power ve üzeri dolgu orani 80/20lik dolgulu dış katmani dediginiz gibi ruzgar ve su geçirmez montlar şehirde işinizi görür. Ben olsam 500 dolar vermezdim tabi.

  • karacigerim vur kadehlere  (09.01.19 19:38:15 ~ 19:38:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.