[]

Youtube'da yabancı videoları türkçe başlıkla yayınlamak

Böyle Çin vs kaynaklı yabancı trafik kazaları vb. videoları türkçe başlıkla yayınlayan Türkçe kanallar var. Bunlar telif yemiyor mu? Sahipleri farketmese de Youtube "Hop birader, bu videoyu başkası zaten yayınlamış" demiyor mu?




 
Onları yapanlar spam kanallar oluyor, yani kanalları para kazanmaya kapalı oluyor, kopya içerik ürettikleri nedeniyle onay alamıyorlar. İkincisi, onayı olan kanalarda yayınlanan bu tip içeriklerin aldığı reklamların geliri de telif sahibine gidiyor eğer böyle bir izni varsa, yoksa eğer şikayet ediyorlar Youtube kaldırıyor. Telifle korunan videolar başka kanallarda yayınlanıyorsa, o yayından gelen reklam ücreti telif sahibine gittiği için yayınlanıyordur, yoksa normal şartlarda Youtube'un telifli videoları tespit etmesi 10 saniye falan sürüyor.


  • angelus  (09.01.19 13:02:03) 
Peki Youtube'da yayınlanmamış videolar paylaşıldığında durum nedir? Mesela vimeo, twitter vb. platformlardan kopyalanıp paylaşılan videolara da özgün değil diyerek telif problemi çıkarır mı youtube?


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (09.01.19 13:07:13) 
Youtube'un yayın politikası gereği dikkat ettiği iki konu var: Özgün içerik ve telif. Yayınlanan videoların sahibi sen değilsen seni her türlü engeller, senin bireysel olarak özgün bir içerik üretmeni istiyor, başka platformlardan aldığın içerikle yaptığın yüklemeler spam olarak değerlendiriliyor. Ha kanalın belki kapatılmaz videon kaldırılmaz ama para kazanman onaylanmaz, para kazanmayacaksan da neden uğraşasın. Açıkçası, onaylı kanaları hariç tutuyorum, senin yüzünün gözünün gözükmediği, sana ait olduğu kesin belli olmayan içeriklerin onaylanması imkansız değil ama ben diyeyim %1 sen de %2 Tabii ben bunları amacının para kazanmak olduğunu var sayarak söylüyorum, amacım para kazanmak değil öylesine yükleme yapıyorum, para kazanma özelliğim onaylanmasa da olur dersen, şikayet gelene kadar Youtube'un bir şey yapmadığı da oluyor.


  • angelus  (09.01.19 13:20:42) 
@angelus peki bir sorum daha var. anadolu ajansının haber videolarını paylaşmak da para kazanma özelliğinin durdurulmasına sebep olur mu?


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (09.01.19 13:24:08) 
Topluluk İhtarı alırsın, para kazanma özelliği kapatılabilir ya da sadece uyarıyla kalırsın ama aynı uyarıyı kısa sürede iki defa daha alırsan kanalın kapatılır. Yani 3 tane telif uyarısı kotan var, bir kez uyarı aldığında, takip eden 3 ay içinde iki defa daha aynı uyarıdan alırsan kanalın kapatılır, eğer almazsan üç ayın sonunda kotan tekrar sıfırlanır, sonrasında kotam sıfırlandı deyip yine telif yersen bu sefer de para kazanma özelliğin kapatılabilir.


  • angelus  (09.01.19 13:33:29) 
@deveyi diken adamin ta kendisi

son soruna cevap vereyim. gün içinde dha 'nın videosunu youtube da ekledim. anında content id uyarısı geldi. size yasal olarak bir sorumluluk sunmuyor fakat karşı tarafın bu videodan para kazanmasını ve isterse o videoya ait istatistikleri görmesini kabul etmiş oluyorsunuz.
  • teknikekip  (09.01.19 16:48:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.