[]

gss

25 yaş üzeri öğrenciyim. gss yaptırmam gerekiyor. daha önce gelir testi yaptırmadım. ne yapmam gerekiyor? ikametgahım eski yaşadığım şehirde ben başka yerdeyim.




 
anladığım kadarı ile ücretsiz yaptırmak istiyorsun. bunun için ayrıca kaymakamlığa gitmen gerekecek.


  • giovanne  (08.01.19 22:48:04) 
Kaymakamlığa gerek yok, ikametinin olduğu şehirdeki sosyal yardımlaşma vakfına gideceksin. Genelde afet birimlerine yakın olur.
Ancak gelir testinde sadece senin değil, ikametinin bulunduğu adreste yaşayan "ailenden olan" kişilerin geliri de hesap ediliyor. Baban, annen, hatta varsa deden vs. Evli olmayan kardeşlerin abilerin. Kısacası neredeyse evde kim görünüyorsa.
Böyle saçma bir sistem, onların geliri senin prim ödemene sebep oluyor, ama onların sigortalarından da faydalanamıyorsun.
İkametim yaşadığım şehirden farklı demişsin, muhtemelen baba evinde. Eğer öyleyse testten önce herhangi bir eve ikametini taşı. Arkadaşının ailesi olur bişey olur. Bunu yapabilmen için de onların bi faturasını üstüne alman lazım. Bu evde misafirim dersen o kişiler ailenden olmadığı için gelirleri seni bağlamaz. Fatura taşımadan yapabileceğin bir diğer işlem de, ikamet edilmeyen bir evin adresini biliyorsan, o eve ikametini taşı nüfus müdürlüğünden. Ev, nüfus müdürlüğüne başvurun sırasında boş ise, fatura istenmeksizin ikamet işlemin gerçekleştiriliyor.
Yok benim şu an kaldığım evde zaten adıma fatura var dersen direk bir fatura ile nüfus müdürlüğüne başvur.
Sonra da test.
Şimdiden kolay gelsin. Öğrenciyken aynı sıkıntıyı yaşadım. Sıkıntıyı hallettikten hemen sonra seçim arefesinde tüm borçlar silinmişti. :) Sonra da işe girdik zaten.
  • diyanet takvimi  (08.01.19 23:26:19) 
Mobildeyim, ekleme: Bu dediklerimi en yakın SGK'ya gittiğinde de öğrenebilirsin. (kaçak yöntem hariç) Sana testi yaptırabileceğin adresi de verirler. Ancak ikameti çözmen lazım öncelikle, eğer eski ikametinde çalışan bir aile üyesi var ise. Yoksa da, o şehirdeki SGK ya gitmen lazım.


  • diyanet takvimi  (08.01.19 23:28:53) 
Bu test muaf olmak için. Durumun kötülüğü değil aslında problem. Direk yokluğu. :) Arkadaş gibi ben de öğrenciydim. Üstüne kyk'dan e hacizim vardı, ve düzenli bir gelirim de yoktu. 26 yaşında hastaneye uzun bir aradan sonra gittiğimde 5bin tl borç ile karşılaştığımda farketmiştim durumu.


  • diyanet takvimi  (08.01.19 23:39:36) 
Yaşadığım şehirde yapamam mı bunu? İkametgahin olduğu şehre mi gitmem gerek mutlaka?


  • tute  (08.01.19 23:57:25) 
Bir de İkametgahi taşıyınca geçmişe yönelik borçları siliyorlar mı?


  • tute  (08.01.19 23:58:22) 
Ya ikameti buraya taşıyıp burada sgk'ya gideceksin, ya da diğer şehirdeki sgkya.
İkameti şu an olduğun şehre taşımak için diğer şehre gitmene gerek yok.
Diğer soru için de evet, ben yaptırdığım zaman geçmişe yönelik borçlarım silinmişti
  • diyanet takvimi  (09.01.19 00:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.