[]

Kolay pizza

>>Selam dostlar,evde çok iyi pizza malzemeleri var,yapmak istiyorum bugün. Yalnız sorun hamuru,normalde hazır lavasla yapardım ama öyle canım pek istemiyor.Cok ugrastırmayacak şekilde hamur olayını nasıl çözerim? İnternette bir sürü tarif var ama nedense hamur olayını hiç veceremiyorum ben,hep boşa gidiyor malzeme.




 
lavaşla pizza mı yapılır yaa

pizza hamuru çok kolay tarif yazıyorum

30 derece ılık su yap miktarı bir su bardağı kadar olsun, üstüne 1 tatlı kaşığı kuru maya at 15 dakika bekle.


sonra üstüne un ekle göz kararı, üstüne biraz tuz biraz şeker ekle, ve tekrar sıcak su ekle, su çok sıcak olmasın 40 50 derece olabilir.

iyice kaşıkla karıştır. kıvamı yumuşak olabilir çok sert hamura gerek yok.

üstüne bir poşet ile ört 1 saat bekle, kabarıcak, kabardıktan sonra yine kaşıklar kenarlardan ortaya doğru topla, tekrar beklet yarım saat 45 dakka

tekrar kabarınca tepsiye dök. iki şekilde yapabilirsin ya yağlı kağıt kullanırsın ya da tepsiye un serpmek veya yağ sürmek şeklinde ben kağıt kullanırım, olmazsa un.

tepsiye döktün hamuru, ellerini ıslat ezdirerek tepsiye yaydır. bu şekilde de 15 dakka bekleyecek. ondan sonra üstüne çatalla delikler açıp malzemelerini serebilirsin.

bunda dikkat etmen gereken şey şu.

kuru maya 15 dakka ılık suda bekleyecek 30-35 dereceyi geçmesin, bekleyip aktive olacak.

sonra hamur haline getireceksin kıvamını ayarlamak çok kolay, azcık su azcık un derken hamur yaparsın dedim ya sert hamur lazım değil yumuşak hamur da güzel mayalanır. ellerini bulaştırmana bile gerek yok kaşıkla karıştıracaksın.

elini sadece tepsiye döktükten sonra ıslatıp kullanırsın.


ikinci şey mümkün olduğu kadar sıcak yerde durması lazım hamurun mayalanma sürecinde. kalorifer peteği yanı olabilir kalkıp da fırına falan atayım deme.

fırın ekmeklerini pek sevmediğim için ben fırından alıp hamur ile yapmam 50 tane şey katıyolar içine .

hamur olayını geçtik eğer pizza yapmayı da bilmiyorsan anlatabilirim.
  • killerbee  (08.01.19 13:36:42 ~ 13:45:30) 
Fırına git ekmek hamuru al


  • hivli kunduz  (08.01.19 13:38:47) 
eğer bulunduğun şehirde metro grossmarket varsa hazır pizza tabanları var. çok iyi diyemem ama iş görür.
ha bana kalırsa evde hamurunu kendin yoğurabilirsin.
son 4-5 aydır evde hamburger ekmeklerimi kendim yapıyorum.
  • teritori  (08.01.19 13:43:20) 
www.google.com

Bu sekilde tava pizzasi da yapabilirsin, pratik olur
  • balpolen  (08.01.19 13:44:28) 
Ben mobildeyim editleyemiyorum, baglanti acilmiyor sanirim, tava pizzasi yazarsan bir suru tarif cikiyor


  • balpolen  (08.01.19 13:45:41) 
marketlerde satılan hazır pizza tabanları = lavaş
fırından hamur alma sakın. kesinlikle pizza tadı olmuyor. sucuklu/salamlı ekmek yiyorsun.
tava pizzası yoklukta gider senin işini görmez

çok basit hamur tarifleri var yap birini kesinkes olur. olmaması için hiçbir sebep yok ki?
  • yazar yazmaz yazan yazar  (08.01.19 14:13:53 ~ 14:14:15) 
Geçen ev arkadaşım büyük bazlamalardan biriyle yapmış, enfesti. Üşengeçliğe sararsanız aklınızda olsun. Kenarları kalacak şekilde tepesini kesip içini doldurmuş.


  • whoosie  (08.01.19 14:51:54 ~ 14:52:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.