[]

candan bir arkadaş

hiç böyle candan bir arkadaşım yok, insanlar bir süre sonra kıskanıp hasetlenmeye başlayıp bir yarışa giriyorlar, farkında olmadan bir yarışın içinde buluyorum kendimi. (bakışlar ve küçük laf çarpmaları kendini ele veriyor), öyle aman aman kıskanılacak bir hayatım da yok aslında. zaman zaman yolunda giden şeyler belki? yolunda giden o şeyler bitince onlara bir rahatlama geliyor, mutlu oluyorlar şaka gibi...

sizde nasıl durumlar?


 
ne kadar candan olursa olsun elbet bir karşılaştırma/kıskançlık olur.


  • altinci nesil caylak  (08.01.19 11:22:57) 
var, ama yaş ilerledikçe entrikalar artıyor sanırım.


  • passion rules the game  (08.01.19 11:23:16) 
Oyle insanlarla arkadas olma en basta.

Bir de insanlara mukemmel gorunme, yakin arkadaslarina iyi ve kotu olaylari anlat.

Ornegin senin yasinda en yakin kadin arkadaslarimdan biri zengin, basarili bir akademisyen ama erkek arkadasi ile buyuk problemler yasadi. Isi ve parasi kiskanilacak duzeyde ama onu kiskanamam cunku herkes gibi problemler yasiyor ve bunu anlatiyor bana. Ben de sosyal biri olmama ragmen parasizim, herkesin derdi farkli iste.
  • Traveller  (08.01.19 11:24:27 ~ 11:24:47) 
Bir ya da iki kişiyi sayabiliyorum. Kadınlarda haset fazla


  • geçerkenugradım  (08.01.19 11:27:48) 
Ah şöyle naturel hasetsiz işinde gücünde arkadaşlığa hasret kaldik valla ya.


  • olaylar olaylar  (08.01.19 11:29:23) 
Zaman zaman ben de arkadaşlarımı kıskanıyorum yalan yok ama candan sevdiğim insanı aşağı çekmem, düşüncesi bile hoş değil.

Hayata onlardan geç atıldığımı düşünüyordum şimdi pek bi farkımız kalmadı. İşim, ilişkim, ailem, yaptığım şeylerden hep memnunum. Hayatımda güzel birçok şey oluyor ve paylaşmak, birlikte sevinmek istiyorsun. Kimisi (bana göre) sebepsiz çekip gidiyor, düşünüyorum lan ne yaptım ben bu adama da küstü diye bir cevap bulamıyorum :)

Kendini onlarla karşılaştırmak vs. herkeste oluyordur, insanız neticede ama yarın sağlığının, maddi gücünün tepe takla olmayacağının garantisi yok. Üç günlük dünya yani ne gerek var o kadar hırsa, kıskançlığa?
  • chicha  (08.01.19 11:34:39) 
hocam yanlış anlaşılmak istemem ama, böyle cümlelerle bana gelen herkes kendisi aslında bu çevresindeki eleştirdiği insanlar gibiydi. "Ben geçimsiz değilim, tüm komşularım geçimsiz" diyen kişinin geçimsiz olma ihtimali %100dür mesela.


  • lcha  (08.01.19 11:35:22 ~ 11:35:58) 
lcha + killerbee; işte bir süre sonra yarışta buluyorsun kendini ve başlıyorsun sen de onlar gibi olmaya.


  • füt  (08.01.19 11:37:17 ~ 11:37:39) 
candan bir arkadaşınızın olması hayatın istisnai bir durumudur.
hayatın olağan durumu, dünya üzerinde kendinizden başka kimsenizin olmadığıdır.

  • tabudeviren  (08.01.19 11:38:23) 
eleştirilmeye tahammül sınırını bir test et. bir arkadaşımın bendeki eksikleri görüp bana söylemesi onu benim için candan yapar. hem beni iyi tanıyabilmiş olduğunu gösterir. karşılaştırma ise en olağan durum. beni kendi kafasına göre yorumlayacak ki diyalog oluşsun. ama mutsuzluğumla mutlu oluyor ise 'iyi niyet' karinesine göre ondan arkadaş olmaz derim yoluma bakarım.


  • makinist  (08.01.19 11:45:15) 
3 idiots filminde şöyle bir söz vardı çok güzeldi: Arkadaşın başarısız olunca kötü hissedersin, başarılı olunca daha da kötü hissedersin diye:) Klasik insan doğası diyorum ben. Böyle çelme takmaya çalışmıyorlarsa hayatının akışına sabotaj girişiminde bulunmuyorlarsa üzülünecek bir şey değil.


  • nrn  (08.01.19 11:45:57) 
Arkadaşların Kötü gününde onların yanında olmak kolay zor olan arkadaş başarılı ve güzel işler başardığında onu kıskanmadan tebrik edebilmek, onun adına sevinebilmek.
Ama maalesef bunu başaranların sayısı çok az.
Umarım güzel insanlarla karşılaşırsınız.
  • maskeli balonun maskesizi  (08.01.19 11:49:32) 
İnsanlar böyle olabilir. Siz böyle algılıyor da olabilirsiniz. Bence biraz rahat olmakta fayda var. Eğer insanlar sizle yarışa giriyorlarsa, siz yarışmayın. Eğer böyle bir şey yoksa ve siz öyle algılıyorsanız da bu algıyı değiştirmeye çalışın. Ben mesela insanlar benle yarışa giriyor mu, girmiyor mu fark edemem. İnsanın ağzından çıkanı direkt olarak doğru bilgi kabul ediyorum. Altında bir şey aramıyorum. O zaman çok daha kolay oluyor her şey. Bir şey diyorsa, öyle demek istiyordur diyorum. Şu yüzden mi dedi, buna mı gönderme yaptı falan gibi düşünsem, işin içinden çıkamam. Benim yaptığım gibi yapınca insan ilişkileri çok daha basitleşiyor.


  • windowsguvenlikduvari  (08.01.19 11:56:11) 
Dünya'ya hoşgeldin :)


  • opitseri  (08.01.19 11:59:18) 
ben de buna benzer bir konu açmayı düşünüyordum.insanlar hem nefret ediyor, gıcık oluyor hem de arkadaş olmaya çalışıyor.
ben kıskanmak değil de daha pozitif anlamda imreniyorum. karşı taraftan bi laf sokma vs. gelirse bunu yapan insandan hayır geldiğini görmediğim için arkadaşlığımı bitiriyorum.

  • wishmaythşngs  (08.01.19 12:35:06) 
wishmaythşngs; ben de her zaman imrenme ve hayranlığı aynı potada eritip geri bildirimlerime özellikle dikkat etmişimdir, motive edici ya da kendimce kusurlu bulduğum noktaları söylemek gibi. ama bakıyorum çoğunluk laf sokma peşinde.


  • füt  (08.01.19 12:38:16) 
wishmaythşngs diyince aklıma geldi, benim üniversitede sözde en yakın arkadaşım notlarımıza kadar her şeyi karşılaştırırdı. Şifremi de vermiştim. Kaldığım dersleri ben bakmadan bana söylerdi, hocaların yanında laf sokardı. Yıllardır ne yapıyorum, ne ediyorum hep takip eder. Halbuki kıskanılacak bir şey yok, benden daha güzel, bir gülümsemesiyle 90 alırdı. Okul bitince araya mesafe koydum sonra da görüşmek istemediğimi söyledim. Çok rahatım. Çok tehlikeli tipler bunlar.


  • geçerkenugradım  (08.01.19 12:47:02 ~ 12:47:47) 
Tamamen katılıyorum. Millet hem fesatlanıyor hem arkadaş oluyor inanılmaz kötü bir devirdeyiz. Bunu dile getirince de sen suçlu oluyorsun. Ben şahsen direkt iletişimi kesiyorum.


  • OzgeZum  (04.02.19 12:06:02) 
ayni duygular icindeyim. eskiden soylenen her laftan bir anlam cikaran, bu bana boyle yazmis, ne demek istiyor simdi diye soran arkadaslarimi garip ve biraz ruh hastasi bulurdum. bunu yazmissa bunu diyor iste, niye altinda anlam ariyorsun diye teskin ederdim.

zaman gecti, deneyimler artti. simdi goruyorum ki gercekten her soylenen lafin altinda baska bir anlam var. algi yonetimi, haset, kiskanclik, asagi cekme cabasi, asagilama, ezmeye calisma vs. girla gidiyor.

yapacak bir sey yok.
  • jimicik  (04.02.19 12:42:13) 
Bende oyle arkadas yok.


  • stavro  (04.02.19 12:44:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.