[]

Annem kelimeleri karıştırıyor ?

Selamlar,
yakın zamandan beri, annem cümle kurarken doğru kelimeleri bulamayıp alakasız kelimeler söylemeye başladı.

-"Fayanslar kirlenmiş" demek isterken "Salamlar kirlenmiş" dedi sonra düzeltti.
-"Dolaptaki tabaklar" demek isterken "Balkondaki tabaklar" dedi sonra düzeltti.
-X ismindeki akrabamızdan bahsedecekken, X diyene kadar V, Y, Z sıradan üç beş tane akraba ismi söyleyip X'i öyle söylüyor.

Bu ve bunun gibi örnekleri çokça yaşamaya başladık. Çok takılmıyordum normalde ama bu tip şeyler bir hastalığın vs. belirtisi olabilir mi ? Yoksa sadece yaşlanıyor mu? (59 yaşında)

 
hepsi normal de fayans yerine salam demesi garip. bir problem olabilir gibi.


  • candide  (07.01.19 17:38:24) 
bana hastalık belirtisi gibi geldi. bir uzmana görünmesinde fayda var elbette.


  • fragile lady  (07.01.19 17:38:57) 
Denk gelmiş de olabilir. Biz buradan ne desek boş. Tabii ki bu bir hastalığın belirtisi de olabilir. Böyle belirtisi olan bazı hastalıklar biliyorum. Ama ne ben profesyonelim ne de internet üzerinden tetkik mümkün bir şey. Yani dediğim şey şu. Hiç buradan cevap alıp evham yapmayın ve bir doktora başvurun. Bir şey çıkarsa ona göre hareket edersiniz. Bir şey çıkmazsa da içiniz rahat olur.


  • windowsguvenlikduvari  (07.01.19 17:44:14) 
ben de çok yaparım bunu. zihnen yoğun mu?


  • damla sakızlı dondurma  (07.01.19 17:44:27) 
lütfen doktora gidin. Erken tanı hayat kurtarır. Şimdi yazmak istemediğim bir şeyin belirtisi gibi.
Umarım hiçbir şey çıkmaz.

  • helena  (07.01.19 17:44:53 ~ 17:45:44) 
Eğer bu aralar ekstra bir yoğunluğu varsa olabilir ancak yoksa alzheimer vs. gibi bir durum olabilir doktora görünmekte fayda var.


  • lcha  (07.01.19 17:45:23) 
annem yıllardır bana önce ablamın ismi ile seslenir, sonra kendi ismimle. birinden bahsederken de senin söylediğim xli denklemden geçiyoruz. ben de kelimeleri çok karıştırırım konuşurken. çok önemli bişey değil gibi. ama yaşlılık belirtisi de olabilir. alzheimer belirtisi de olabilir. yaş 59 olmuş, bi doktora görünebilir yine de.


  • elorelia  (07.01.19 17:46:23) 
@candide,
hemen öncesinde kahvaltıda salam yemiştik, ondan çağrışımla dedi.

@damla sakızlı dondurma
evet zihnen sürekli yoğun, iki farklı evde yaşayan iki farklı yaşlımız var onlarla koşturuyor, üstüne ev işleriyle uğraşıyor ve sürekli kendine yeni işler çıkartıyor. asla dinlenmiyor.
  • yanginmerdiveni  (07.01.19 17:46:26) 
bu dediklerin bende de oluyor her zaman değil kafamın dolu ve yorgun olduğum zamanlar

psikiyatri servisine gözükmekten bir zarar gelmez. psikolog arkadaşımla konuşmuştum bunu, ben dedim bazen yarım cümleler, aşırı devrik cümleler kuruyorum, ahmet yerine mehmet yazıyorum, neyim var demiştim. kafan sürekli meşgul diye oluyor o bişeyin yok demişti.

ileri derece anzeymer hastası anneannem bile annemin yaptırdığı çeşitli testlerde bazı değerlerin düşük çıkması ve ona yönelik tedavi yapılmasıyla bir ileri dereceden normale dönüş sağlanmıştı.

yani bundan bile olabilir.

aynı şekilde annem de bu tür şeylerden kuşkulanıp anneannem de de anzeymer olduğu için şüphelenip psikiyatri servisine gözükmüştü(tam olarak bununla ilgili değil)

ama adam anzeymer ihtimalini de değerlendirip bişeyin yok demişti.
  • killerbee  (07.01.19 17:50:35 ~ 17:57:40) 
bu tip sonucu ciddi olabilecek şeyleri burada sormayın. yani bahsi geçen şey bir nezle, diş ağrısı, karın ağrısı gibi şeyler değil. eğer sizi rahatsız eden bir durum varsa gidin hemen doktora. sizce duyuruda bir nörolog olup da bu başlığı görme ihtimali nedir? cevap verenlerin hemen hemen hepsi "kaynımda da var" kafasıyla verecek cevapları. şimdi siz benim yazdıklarıma göre hareket ederseniz ve allah korusun annenizde sonradan bir rahatsızlık çıkarsa ne olacak? burada yazanları dikkate aldığınız için erken tedavi şansını kaçıracak anneniz.

eğer rahatsız edecek durumdaysa, lütfen doktora götürün annenizi.
  • issiz karga  (07.01.19 17:52:02) 
İnşallah değildir ama hastalık belirtisi olabilir, bir nöroloji uzmanına gidin lütfen.


  • sys coyg  (07.01.19 18:22:42) 
Cokca yasamaya basladik demissiniz. Insallah oyledir ama yogunluktan olmayabilir diye dusunuyorum. Bir an once norologa gorunsun kesinlikle.


  • bxgx  (07.01.19 18:40:38) 
Ön bilgi:30 yaşındayım, doktora yapıyorum.

aynı şeyleri ben de yapıyorum.
Hızlı konuşmama bagliyorum genelde.

Kafamdaki düşüncelerin karisik ve yoğun olduğu zamanlar daha fazla oluyor.

Daha önce hiç böyle bir sey yaşamadıysa bir doktora gözükmekte fayda vardır.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (07.01.19 18:54:58) 
bxgx +1

Daha sık yaşamaya başladık demişsiniz, gençliğinden beri süregelen bir durum değildi olarak anlıyorum. Normal diyenler için belki hayatları boyunca hep öyleydi ama sizde yeni ortaya çıkan bir durum olduğundan mutlaka doktora görünün, erken teşhis hayat kurtarır.
  • taurina  (07.01.19 20:54:40) 
çokça yaşamak = sürekli böyle oluyor değilse ciddi bişey değildir. ciddi nörolojik problemlerde hasta normal cümle kuramaz yani. öyle olsaydı da gelip burda sormaz doktora giderdiniz. o yüzden yüzde 90 bişey yoktur da geri kalan yüzde 10u elemek için nörologa gitmenizi tavsiye ederim :D


  • fayfim  (07.01.19 21:02:16) 
Dikkatinizi çekecek kadar yoğunlaşmışsa en azından içinizi rahatlatmak adına bir nöroloğa götürün bence. Annenizin yaşı henüz genç olmasına rağmen ihmal etmeye değmez.


  • yorgunpanda  (07.01.19 23:39:14) 
dikkatiniiz çektiğine göre olağan dışı bir durum olabilir. norolog görsün mutlaka


  • oscar  (08.01.19 03:53:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.