[]

Makyaj öğrenmek istiyorum

Merhaba makyajla ilgilenen duyuru kullanıcıları,

Yalnızca temel seviyede makyaj yapmayı biliyorum ve bu konuda kayda değer bir şeyler öğrenmek istiyorum. Siz makyaj yapmayı ne seviyede biliyorsunuz ve nasıl öğrendiniz?

Makyaja dair bilgilendirici ve profesyonel video, belgesel, youtube kanalı, kitap vs. önerileriniz varsa benimle paylaşabilir misiniz? Spesifik olarak takip ettiğiniz makyaj sanatçılarının Instagram hesaplarını da yazabilirsiniz.

Şimdiden çok teşekkürler.

 
Mac cosmeticste makyaj dersi aldım makyaja başlayacağım zaman (yani iş hayatına girdiğimde), ders ücreti kadar ürün alabiliyorsunuz. O şekilde temel ihtiyaçları da almıştım.


  • marla is in my head  (07.01.19 16:50:00) 
"Siz makyaj yapmayı ne seviyede biliyorsunuz? "
Temel seviyeye bile giriş düzeyinde. Rimel ve ruj sadece. 3 senedir eyeliner denen laneti surmeyi öğrenemedim. Hâlâ sıradağ çiziyorum göz kapağımda. En son pes edip belki göz kalemi ile yarısından sonraya sürüyorum.

Ben de doğru düzgün öğrenmeyi çok istiyorum ama ne yazık ki zaman ve enerji ayırma konusunda çok da istekli değilim:/

Kanal ismi olarak bilmiyorum ama youtubeta çok var arkadaşlarım epey takip ediyor. Öğrenirsem editlerim.
  • Amaranta ursula  (07.01.19 16:57:18 ~ 16:58:46) 
Ben kimleri izlediğimi hatırlamıyorum şu an isim isim fakat 2-3 sene önce hipnotize olmuş gibi video izlerdim youtubedan. Sonrasında da evde sıkıldıkça ev arkadaşlarımla makyaj yapardık. Bir süre sonra elim alıştı, izlemeden de bir şeyler denemeye başladım. Olumlu yorumlar aldıkça da “hmm becerebiliyorum sanırım” dedim. Ne seviyede bildiğimi bilmiyorum ama yakınlarım özel günlerinde benden onlara makyaj yapmamı rica ediyorlar, yapıyorum. Seviye bu kadar :)

@inbeautmag, bu hesabı takip edebilirsiniz. Her postta neredeyse farklı bir makyaj artisti etiketli. Beğendiğiniz makyajların makyaj artistlerine oradan bakıp, diğer çalışmalarını da görebilirsiniz.
  • irene  (07.01.19 16:57:28) 
Lisa eldrige in kanali cok güzel


  • fasulyek  (07.01.19 17:16:13) 
Ozel gunlerde kendimin ve yakinlarimin makyajini yapabilecek seviyedeyim. El becerim genel olarak iyi oldugu icin makyaj yapmaya ilk basladigimda da kotu degildim. Ama ilgim arttikca video izlemeye sardim, oyle oyle makyaj trendlerinden, marka ve urunlerden de haberdar olmaya basladim. Birini takip etmeye baslayinca zaten milyon tane oneri geliyor ama aklima gelen ise yarar hesaplari siraliyorum.

Merve ozkaynak, sonjdradeluxe, carli bybel, desi perkins, easy neon, eman, ezgi findik, duygu ozaslan, nikkietutorials, teni panosian, james charles, jeffreestar, camila coelho.
  • bxgx  (07.01.19 18:36:51 ~ 18:37:37) 
Seviye: küçüklüğümden beri makyaj yapıyorum.

Yıllarca deneye deneye elim alışmış olacak ki makyaj konusunda hiçbir problem yaşamadım. Hatta youtubetan birkaç makyaj önerisine bakayım demiştim eskiden "sizin yapacağınız işi" diyerek kapatmıştım.

Yaptığım makyajlardan öğrendiğim bir şey varsa o da moda diye yüzü palyaçoya çevirmemek. Ben de özendim zamanında o kızılımsı göz farlarına ama kendime yakıştıramadığım için ısrarcı olmadım. Siyah farımdan vazgeçmedim gibi. Yoksa en güzel eyelinerı çeksen bile senin göz tipine gitmiyorsa çirkin makyaj yapmış olacaksın.

Bu yüzden moda diye kendime yakıştırmadığım hiçbir tonu, hiçbir makyaj aletini kullanmıyorum. Standart makyajım yeterince övgü getiriyor zaten hehe.
  • ruhen hastayim ben  (07.01.19 18:57:09) 
charlotte tilbury'nin kanalını öneririm.


  • yineiyisinoxford  (07.01.19 19:27:04) 
Marla+1
Eger ten ve goz renginize uygun olan renkleri bilmiyorsaniz mac’ten ders almaniz mantikli.
Kahveringi tonlarini hic sevmezdim ama aslinda bana en uygununun o tonlar oldugunu ve nasil kullanacagimi ogrendim mesela.
  • 65 derece  (07.01.19 21:29:26) 
Lisa eldrige
Charlotte tilbury
Pixiwoo
Wayne goss
YouTube kanalları olabilir belki.
  • entel dantel seyleri seven kiz  (07.01.19 21:44:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.