[]

Hayatın Manası Sizce Ne? (Bu Soru Başka)

Merhaba duyurganlar! Bildiğiniz üzere ne zaman biri darda hissetse, bunalsa, ağlasa buraya gelir ve hadi bana bir mana gösterin de şu çukurdan çıkayım der! Lakin bu soru onlardan değildir. Bir başka lezzet bir başka tattır. Kurallarımız vardır. Görelim bakalım ne söyledik: Şu cevaplar zinhar kabul edilmeyecektir!

1-Şu akrabam için yaşıyorum (anne, kardeşim, çocuğum, eşim)
2-Para için yaşıyorum (x metayı satın alabilmek için yaşıyorum dahil)
3-Dinim için yaşıyorum (İslam, Tengricilik, Budizm, Spiritüalizm fark etmez)
4-Seks için yaşıyorum (bütün canlılar bunu yapıyor, derhal burayı terk edin)
5-Hayatın manası yok (hele herhangi bir yeraltı yazarından alıntı yaparak bunu ispat edeceğini düşünenler, bu duyuru bu dergah size pekala kapalıdır)

Bu cevaplar olmadan, gel ne olursan ol gel!

 
işe gidip kazanılan parayla fatura/kira ödeme döngüsünden başka bir hayatın varlığına inandığım için yaşıyorum.

yoksa benim hayatım olmamış :) 5-10 yıl sonrasını gördüğüm için yaşıyorum.
  • redeath  (07.01.19 13:57:16) 
hayattayız, yaşıyoruz, daha ne olsun. hayatın çok büyük manası da olabilir, hiç bir anlamı da olmayabilir. bu sebeple cevabını hiç bir zaman bulamayacağın soruları sormaktan vazgeçmelisin bence (ikinci olarak da cevabını bildiğin soruları sormaktan).

hayatın manası ölmemeye çalışmaktır diyip kenara çekilirim :)
  • re noreno  (07.01.19 13:57:42) 
42.


  • proteus  (07.01.19 13:59:18) 
Kendimi öldürürsem annem üzülür diye vicdan yapıyorum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (07.01.19 14:00:26) 
An’ı yaşamaktır hayatın manası bence. Bunun dışında herhangi bir amacı yok, amacımız yok. Düşünsene dünyanın yaşı yanında senin yaşam süren kıyaslandığında 3-4 saniye falan varoluyorsun sadece. Evrimin ilerlemesine katkıda bulunmuş, 4 saniyelik ömrü olan bir canlısın sadece.


  • everythingship  (07.01.19 14:10:08) 
hakikat bilinemez
bilinse de anlaşılamaz
anlaşılsa bile aktarılamaz
  • superb  (07.01.19 14:19:38) 
öncelikle proteus'un dediği gibi 42.

ancak ben hayatımı ailem için yaşıyorum. kızım ve eşim.
  • teritori  (07.01.19 14:23:06) 
hayatın manası her sene değişir. mana hep bulunur. bulunmadığında dine dönülür ölüm beklenir.


  • mikahakkinen  (07.01.19 14:33:49) 
@bugunku antremanda goz dolduran futbolcu: anneniz için yaşıyorsunuz, onu düşünerek çok iyi yapıyorsunuz. lakin kuralımız gereği cevabınız kabul edilmedi.

@everythingship: an'ı yaşayan çoğu insan, seks, para veya paranın satın alabileceği metalar için yaşıyor. argümanınızı geliştirene kadar cevabınız kabul edilmedi.

@superb: kendini çürüten bir önerme. hakikat denilen kavram da müphem. savınızı güçlendirene kadar cevabınız kabul edilmedi.

@teritori: selam olsun 42'yi bilenlere! lakin kızım ve eşim dediğiniz için cevabınız kabul edilmedi.

sualimizin tesiri devam etmektedir! varın buyrun gelin, bir dirhem demimizi için!
  • testis agrisi  (07.01.19 14:43:41 ~ 14:43:54) 
Çoğu zaman manasız geliyor ama bazen yaptığım ufak bir iyiliğin sonucunu görünce içim öyle bir mutluluk ve iyilik yapma isteğiyle doluyor ki zannediyorum hayatın amacı bir şeyler üretmek faydalı olmak. Ama çoğu zaman hırslarımızla yaşadığımız zorluklarla bu histen kopup hayatı yaşanmaz lanet bir şey olarak görüyoruz.


  • pastörizesüt  (07.01.19 14:48:34) 
evren cesitli formlarda isildiyor. insan da bu formlardan biri. bakteriler, algler, hayvanlar, bitkiler, gezegenler, yildizlar, gunes... ben de bunlardan biriyim, bunlarin bir parcasiyim.

her insan evren denen hicligin bir parcasi. bizden yaratilmak istenen seyi buldugumuzda (ki bu da kalben sevdigimiz is oluyor) hayatin amacini bulmus oluyoruz. evren bizden bir seyler yaratiyor, uretiyor, uretmeye devam ediyor. cunku bunu yapmayi seviyor.
  • Leonardo~Da~Vinci  (07.01.19 16:12:11) 
sorun yanlis, insan genellikle herhangi bir sey icin yasamaz, yasamak insanin default halidir, amacli veya amacsizca hayatta kalir, cunku hayatta kalmak hayatta kalmamaktan daha kolay ve acisizdir. insan acidan kacar, zevki arar. Insanin ve digger butun varliklarin dunyaya gelme sebebi vardir(ailenin seks yapmasi, evrim, doga vs) ancak hicbir varligin amaci yoktur. insan yapisi esyalar ancak bir amacla yaratilir, bir sandalyenin amaci daha varolmadan bellidir.

benim icin bireysel sebep bir gun varolusu oldugu gibi deneyimleyebilmek ve herkesin farkinda oldugu buyuk gizem'in temelini gorebilmek. her sabah kalkma sebebim bu. @superb bilinemez, anlasilamaz, aktarilamaz demis ancak anlasilabilir. anlayan bir suru kisi var yakin ve uzak tarihte. senin de anlaman icin hepsi de sana yol gosteriyor.

hayatin amaci ile ilgili birkac sey birakayim;

In this royal court there is abundant bullion and gold stored in vaults and depositories, and with such wealth we are capable of buying off enemies when they come; but there is no use for those battles of wealth, no scope for them, when aging and death are rolling in. As aging and death are rolling in on me, lord, what else should be done but Dhamma-conduct, right conduct, skillful deeds, meritorious deeds?"
-Pabbatopama Sutta: The Simile of the Mountains

A burglar breaks into an empty house. He can’t steal anything. There’s no need to escape. Nobody chases him. It’s nothing.
-Kodo Sawaki Roshi ( dogeninstitute.wordpress.com )

Ask A Monk: Is There a Purpose In Life?
www.youtube.com
  • JohnOakley  (07.01.19 20:36:03) 
  • freebird5406_2  (07.01.19 23:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.