[]

personal home cloud

Selamlar,

Evde kullandığım Seagate goflex home ile backupladığım dosyalarıma ev dışından istediğim gibi erişebiliyordum. Seagate itlik yaparak bu hizmeti yeni yıl ile birlikte vermeyi durdurdu. Şimde evde kuracağım ve sabit ip ile dosyalarıma dışarıdan erişeceğim bir homecloud kurmaya çalışıyorum. En uygun yöntem owncloud ile bir sunucu oluşturmak gibi görünmekte. Sorularım:

1- Üzerinde linux çalışacak salt yukarıda bahsettiğim işe yarayacak sessiz çalışacak mini bilgisayar benzeri önerileriniz nedir?

2- Dropbox, Google çözümleri gibi olmadan kendi homecloud sistemini kullanan birileri varsa bunu nasıl yaptıklarını kısaca özetlerse sevinirim.

 
1- raspbery pi


  • jugador  (07.01.19 12:33:47) 
senin ilacın nas.
ben netgear kullanıyorum. kendi cloud tipi şeyi de var, owncloud da destekliyor.

  • passion rules the game  (07.01.19 13:04:48) 
@jugador'un dedigi gibi raspberry pi

configure et calissin kendi kalsin oyle hem de az enerji tuketiyor. fakat rp icin veya baska bir pc icin eger internetten erismek istiyorsan vpn tunnel falan kullanman gerekiyor. ben sadece lokal agda kullaniyordum guvenlik sebebiyle.

ama ucretsiz guzel vpn tunnel var mi bakmak lazim, ben arastirmamistim.
  • seksli harf  (07.01.19 13:31:52) 
owncloud'u bir kac sene evvel kullanmistim ve begenmistim


  • jedilance  (07.01.19 13:55:42) 
Qnap tarzı bir ürün alarak konuyu kökten çözmeni öneririm. Ben de benzer bir sistem kullanıyorum ancak evde xeon işlemcili sunucum var, sanalda tutuyorum. Sabit IP'm de olduğu için her yerden erişiyorum. Sistem admin ya da mazoşist değilsen Qnap tarzı bir NAS ile kolayca çözebilirsin, hem de yedekli olur.


  • roket adam  (07.01.19 15:51:27) 
qnap biraz evde multimedya v.s bunlarıda katmış içine aslında bu işimi görür ama bunun daha sadesi var mıdır acep ?


  • donmedolap  (07.01.19 22:20:56) 
Valla daha sadesi senin kullandığındı aslında :) QNap üstünde bir sürü ıvır zıvır servis var ama kullanmak zorunda değilsin diyeyim.


  • roket adam  (07.01.19 23:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.