[]

Milli Kütüphanedeki Uzadıkça Uzayan Sıra

Merhabalar,
MK bugün nispeten sakin olsa da son günlerde sabah 10 civarı doluyor. Dolduktan sonra aksam 5'e kadar sıra oluyor.İnsanlar 1 saat kadar erken gelse rahatlıkla yer bulabilecekken geç geliyor ve sıraya mahkum oluyor. Sırada az buz değil neredeyse 50'den fazla kişi bekliyor. Ondekiler tamam ama arkadakiler neredeyse minimum 3-4 saat bekliyor hem de ayakta.
Derdimi seveyim evet ama merak ettim harbiden.

Erken gel(ebil)mek varken geç gelip sıra beklemek niye hem de saatlerce? Sizin MK'da sıra anılarınız varsa onları da dinlemek isterim. Teşekkürler..

 
her gün sırada gördüğün insanlar bir önceki insanlardan farklı insanlardır ve sıra olduğu bilmiyorlardır. ertesi gün onlar da erken giderler.


  • teritori  (07.01.19 10:31:29) 
Nasıl yani? Kütüphaneye gelen kişi sayısı sabitken kişilerin hepsi erken gelse, değişecek tek şey sıranın oluşma saati olur.


  • windowsguvenlikduvari  (07.01.19 10:32:02) 
İsin kotu tarafi sirada insanlar beklerken icerde ders calismak yerine arkadaslariyla takilan goy goy yapan bircok kisinin olmasi.


  • hepbiarayisicinde  (07.01.19 10:38:53) 
milli kütüphane'nin dinamikleri çok farklı, yerin ne zaman dolacağını kestirmek için birçok parametreyi hesaba katmak gerekiyor. mesela geçen cumartesi hakimlik sınavı vardı ve geç doldu, bunu bilerek geç gittim direkt girdim. ama muhtemelen ondan önceki cumartesi 10'da gitseydim yer bulamazdım. neyse bazen hesap hatası olabiliyor. ya da uyanamıyor millet gittiğinde sıra oluyor. b planı olmuyor, okuldaki kütüphaneler de dolu oluyor ve bekliyorlar. ben bir kere bekledim onda da 10 15 kişi vardı önümde, 1 saatte falan gelmişti ama gerçekten 3-4 saat beklemek mantıklı değil.


  • signore  (07.01.19 10:54:19) 
Arkadaşımın kızı sabah 7de gidiyordu sıra beklememek için. Yine de kapı önünde bi 15-20 kişinin çantası falan oluyordu. Erken gelip kütüphane açılana kadar oralarda geziniyorlar.erken gitsen açılmasını bekliyorsun, 8 de gitsen sıra bekliyorsun. İlginç bir yer.


  • curukturpkokusu  (07.01.19 11:26:04) 
Buraya niye gidiyo ki insanlar. İnternetin icadından haberleri mi yok. O kadar insanın olduğu yerde ders de çalışılmaz. Tuhaf


  • Delay Fuze  (07.01.19 18:54:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.