[]

Los Angeles'da Gece Araçsız Takılmak için Kalacak En İyi Konum?

Ocak sonunda 3 gün Los Angeles'da geçireceğim. Altımda kiralık araç olacak, gezeceğim yerlere araçla gitmeyi planlıyorum şehir içi. İlk gün Universal Studios ve walk of fame, ikinci gün Santa Monica, Venice ve Long beach gezmece, üçüncü gün Beverly Hills. Fakat bunların akşamında dışarı çıkıp kafe, bar, pub, restoran tarzı yerlere gitmek için araç kullanmayacağım. Bu durumda nerede otel/ev ayarlamalıyım ki yürüme mesafesine yakın çok fazla takılmalık mekan olsun?
Bir arkadaş downtown dedi fakat başka 2 kişi de güvenlik sebebiyle(hele ki avare gibi dolaşacağım göz önüne alınırsa) orada kalma dedi.
Lütfen doğrudan cadde sokak vs. ismi paylaşarak akşam ve gece yürüyerek yeme içme ve eğlence yerlerine ulaşabileceğim en optimum konumu paylaşır mısınız?

Not: Foursquare ve zomato üzerinden baktığımda gerçekten eğlence mekanı yoğunluğu Downtown bölgesinde, bir sonraki yoğun bölge ise Walk of Fame civarı ve LA Farmer's Market çevresi.

 
long beach ve santa monica biraz ters kaliyor. benim tercihim santa monica olurdu daha civil civil. west hollywood eglence mekanlarina cok yakin, tavsiye ederim. la'de park yeri problemi olmadigi icin sherman oaks ya da valley'de kalip yemek yeme ve eglence yerlerine arabayla gitmek de bir opsiyon.


  • miss antartika  (07.01.19 01:55:26) 
yurume mesafesi kavrami cok nadir. eger alkol alacaksan uber'a binmeyi goze al zaten.


  • hot potato  (07.01.19 09:49:27) 
uber +1

abd’de bir sokak çok canlıyken bir arka sokakta tehlike olabilir.
bir blok içinde ortam çok değişebilir. hele los angeles’ta.
  • cedex  (07.01.19 11:05:27) 
Tehlikeli diyen arkadaşlar nasıl bir tehlikeden bahsediyorsunuz? İlk defa abd’de Bulunacağım o yüzden kafamda canlandırmakta problem yaşıyorum. Türkiye’den örnek verebilir misiniz?
Kimseye karışmadan etmeden sokakta yürümek bu derece tehlikeli mi cidden?
DC’de yaşayan bir tanıdığım güvenlik konusunun çok abartıldığını söylemişti. Ben de kime inanacağımı şaşırdım açıkçası.
  • michelangelo ile pizza yiyen adam  (07.01.19 12:40:14) 
ben de dc’de uzun süre yaşadım, arada halen gidiyorum.
şöyle ki gündüzleri kolay kolay sorun olmaz. ama geceleri herkeste araba olduğu için sokaklarda kimse olmaz. toplu taşıma zaten yok gibi bir şey. gece hayatı açısından iki tane cadde var hareketli, bu caddelerden uzaklaşırsan tamamen savunmasız oluyorsun. downtown’da genelde ofisler olduğu için bırak sokağı etrafta bina içinde bile insan olmuyor.
amerikalılar, geceleri sokakta yürümeyi sevmiyor.

bu arada dc’de suç ortalaması abd ortalamasının %300’ü, yani üç katı. los angeles’ta çok farklı değildir.
  • cedex  (07.01.19 13:19:05) 
@cedex, Gece hayatı açısından 2 ana cadde var demişsiniz. D.C. için mi söylediniz yoksa LA için mi? Eğer la içinse hangi caddeler bunlar? Bari oraya yakın otel ayarlayayım oralarda takılırım gece


  • michelangelo ile pizza yiyen adam  (07.01.19 14:23:37) 
Uber’e alternatif lyft oneririm. Fiyati biraz daha uygun.

Downtown LA bilmiyorum ama venice beach baya hareketli geceleri (ve gunduzleri)
  • kuehles blondes  (07.01.19 16:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.