[]

XP Sorunu

Merhabalar,aslında başka bir ekşisözlük userı adına yazıyorum fakat kendisi aşağıda anlatacağım sorunlar yüzünden ulaşamıyor buraya.
Yardım edebilirseniz çok mutlu olucaz.
Sorun -kendisinin klavyesinden- şu:

Sabah geldim eve açtım mavi ekran verdi sonra işte hiçbir proramı açamaz oldum microsoft'a ait.Repair yaptım mavi ekran çıkınca xp açılmayınca, repair yaptığım cd den yüklediğim xp, sp1 bileşenlerini kurdu sp3 üstüne ve ortak dll'ler falan sıfırlandı içerikleri. o yüzden hiçbir eski programı açamıyorum msn falan gibi.
Verileri de yedekleyemiyorum çünkü nero gibi programlar da çalışmıo, anca firefox çalışıo çünkü onun donanımla bi alakası yok, hani nero cd/dvd donanımıyla alakalı olduğundan açılmıo. yani işte ortak kullanımı olan dll kullanmıo çünkü firefox falan.
çözebilme şansım var mı ya bunu? xp repair yaptım güya ama eski yüklü programların hiçbirini tanımıyo.

Aynı zamanda sistem saatinin geri alınması da bir işe yaramamış.Formatsız halletmeye çalışıyoruz.
Bir el atın ne olur.
Acil durum!

Not:İkinci bir bilgisayara gerek olmadan halledebileceğimiz bir yöntem varsa süper olucakmış.Öyle diyor yani.

 
disk çıkartılır, başka bir makinaya "slave" olarak takılır. veriler kurtarılır. sonra disk eski yerine takılır, bir temiz formatlanır.


  • togi  (22.03.10 00:49:14) 
bir linux live cd ile açarsınız bilgisayarı. xp görünümlü oluyor genelde. içinde nero da var, 2 gb'a kadar usb bellekleri de tanıyor.

edit: indirmek için link de vereyim,

www.zevkli.org
  • togi  (22.03.10 01:14:55 ~ 01:17:34) 
1-Aynı partition'a XP kursun. Repair değil, üzerine kurma gibi bir seçenek olacak.
2-Bilgisayada 2. bir partition yok mu? Yedeği oraya atıp format atsın.
3-Eğer 2 tane DVD yazıcı varsa Ubuntu gibi bir live cd ile bilgisayar başlatılıp yedekler DVD'ye yazılır.

3 güzel çözüm. Esas olan çökmeye hazırlıklı olmaktır. Ubuntu Live CD, Hiren's Boot Disc, Ultimate Boot Disc gibi el altında daima olması gereken şeyleri hazır tutmaktır.

Ayrıca firefox çalışıyorsa adam buraya neden giremiyor? sana nasıl haber verebiliyor? Bu iki soru da benden.
  • ency  (22.03.10 01:29:29) 
@ency O kısmı ben de tam bilmiyorum açıkçası.MSN'e ebuddy'den girmişti,sanırım bilgisayar firefoxu çalıştırıyor fakat kasılıyor.Bağlantının her an kopabileceğinden de şüpheliydi dolayısıyla onun için yazıp çözüm önerilerini kendisine haber vermemi rica etti.
Böyle işte.Çok teşekkürler öneriler için.

  • afush  (22.03.10 03:24:21) 
hayret kimse combofix dememiş:d ben diyim bari combofix indir. ahah hocam çakın bi format toginin dediği gibi.


  • sert yerden yavas  (22.03.10 19:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.