[]

Midi'nin Olayı Nedir?

Evde kendi kendine gitar çalan biriyim. Cubase vb programlar kullanmak için ses kartı gerekiyor malum. Şimdi şunlar arasında kaldım:
-focusrite scarlett 2i2
-maudio m-track 2x2
Maudio'nun tek artısı midi giriş çıkışları. Sırf bunun için maudio alınır mı ne dersiniz? Ayrıca nedir bu midi giriş çıkışı? Klavye de alacağım gibi duruyor, focusrite alırsam midinin olmaması beni nasıl etkiler?

 
midi bir iletişim protokolü.

şimdi bazı cihazlarda midi in out thru çıkışı olur bu bağlantı şekli olarak.

bazılarında da olmaz. günümüzde çünkü midi giriş çıkışı yerine usb kullanılıyor. yani yine midi protokolü ile iletişim sağlanıyor fakat midi portuna gerek kalmıyor. eğer eski cihazlar kullanacaksan o zaman ihtiyacın olabilir mesela 2000 ve öncesi gitar processorleri, sampler cihazları gibi.

ya da hala kullanılan bazı spesifik controller cihazları.

şimdi senin kullanmak istediğin ekipmanlar neler onları bir say bakalım.

olması bir artı mı evet, eksikliği hissedilir mi? üstteki soruma cevap vererek anlayabiliriz.

sorduğun soru eğer midi klavyeyi midi olmadan bağlayabilir miyim ise?

günümüde bütün midi klavyeler usb midi ile bağlanıyor artık. eski bir klavye almadıktan sonra bir sorun yaşamazsın.

scarlet e iyi bir kart diyemem fakat m-audionun bu bahsettiğin modeliyle mukayese bile edilmeyecek kadar iyi kalır scarlet.
  • killerbee  (06.01.19 23:10:46 ~ 23:30:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.