[]

iyi giyinmenin sosyal çevreye ve iş hayatına etkisi

merhaba,

buraya soru sormaktan çok dertleşmek için geldim.

son 2 aydır, kasımdan bu yana giyim kuşamıma çok dikkat etmeye başladım. eskiden genelde kot-bluz yada kot kazak giderdim işe. şu aralar elbise, kalem etek, topuklu ayakkabılar, her daim makyajlı gidiyorum. insanların bana tavırları çok değişti. yaml yerine yaml hanım deniliyor, işlerim daha kolay yapılıyor, toplantıda müdürlerden daha az itiraz alıyorum. size de garip gelmiyor mu böyle şeyler. sonuçta gene aynı kişiyim sadece kot yerine etek giyiyorum.

giydiğin renkler konusu da var tabi. bebe mavi, açık yeşil, kahve tonları giyidğimde siyah, bordo, koyu yeşil giydiğim günlere göre daha iyi yorumlar alıyorum.

ayrıca maddi olarak bu durumu devam ettirmesi de çok zor. kıyafete ve ayakkabıya para harcamaktan helak oldum. o renge bu ayakkabu, bu elbiseye şu takı derken maaşımın yarısı buna gidiyor resmen. yurtdışında master yapmak için para biriktirmek istiyorum ama şu an ki durum buna engel oluyor.

siz ne düşünüyorsunuz?

 
bundan daha normal bir şey yok, özellikle bizim ülkemizde. kişilik karakterden ziyade dış görünüşe özellikle de erkekler önem verdiği için...


  • candide  (06.01.19 22:10:32) 
o ne yaw çirkin betty senaryosu gibi. ben şahit olmadım böyle olaylara ama garip yani. gerçi düşününce bu ülkede olabilir.


  • passion rules the game  (06.01.19 22:11:35) 
Isyerinde masaya mercedes anahtarligi koy da bak neler oluyor. Bizim arkadas 40bin liralik mercedesle itibar goruyor :)


  • acemi  (06.01.19 22:15:03) 
şaşırmadım. mantıklı bi şey değil evet ama normal bence de. ya istediğin gibi giyinip bu tavır farklarını umursamayacaksın, ya da böyle devam edeceksin. eğer sıkıntın sadece maddi zorluksa, böyle giyinmek etraftan bağımsız olarak seni de iyi hissettiriyorsa, bence daha uygun fiyatlı şeylerle şık olmaya çabalayabilirsin. veya işte indirim kovalamak, şık ve pahalı ama joker parçalar alarak kombin sayısını artırmak işine yarayabilir.


  • bxgx  (06.01.19 22:16:59) 
Bu adam/kadın zengin izlenimi oluşturuyor o yüzden daha saygılı davranıyorlar. Sonuçta paralı ve güçlüsün. Pahalı bir araban olsa da aynı şekilde davranırlar.


  • gölgede aynı  (06.01.19 22:24:15 ~ 22:24:43) 
Cok bariz bir gerceklik bu malesef. Ama seviye yukseldikce dusen de bir olay. Genellikle orta seviye yerlerde maksimuma ulasiyor kiyafete verilen onem. Kardesler pastanesinde kasiyerlik yapan kisi icin veya Google'da bas muhendis olan birisi icin kiyafetin onemi yok ama ortasinda var lanet olsun.


  • bos gezenin bos ustasi  (06.01.19 22:24:39) 
gayet doğru. genel olarak güzel-yakışıklı erkek kadınlarda da var aynı durum. çirkinlere göre daha rahatlar her konuda.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.01.19 22:27:21) 
Rezillik olarak görüyorum


  • her gece aç  (06.01.19 22:46:33) 
benim işyerimde böyle bi şey yok. ne giyersen git, söylediğin şey mantıklı mı, yaptığın iş düzgün mü diye bakıyoruz. gerçi hemen hemen herkes erkek ama. kadın da olsa fark etmezdi. kofti iş yapmıyoruz, çalışır gibi yapmıyoruz çünkü.

sizin işyerindekiler çalışıyo taklidi yapıyo sanırım. ondan dolayı kıyafete göre falan tepkileri değişebilir. hele bi de büyük kurumsal şirketlerde bi şey bilmene gerek bile yok. şekil şemal düzgünse tamam
  • Delay Fuze  (06.01.19 22:58:16 ~ 22:59:25) 
İki iki daha dort. Kiyafetiniz ic dunyanizi yansitir. Paspal karaktere sahipsen paspal giyinirsin sana da ona gore davranirlar. Uzerinize ozenerek giyinmiyorsaniz ne ise yariyorsunuz merak ediyorum. Renkleri dengeli kullanmaya calisirim, mumkun oldugunca kaliteli almaya calisirim.(marka takintim yoktur, kalite takintim vardir) evden cikmadnan once aynaa baktigimda kendimi begenmezsen gunum de kotu geciyor. Zaten kendimi kotu hissettigim zaman giyimime ozen gostermiyorum. Burada kiyafet onemli degil diyenlerin mutlu olduklarini dusunmuyorum. Dunyanin onde gelen sirketlerinden birinin sahibi hep ayni tişört giyiyor diye ornek vermeyin. İstisna kaideyi bozmaz. Once kendinizi mutlu etmek icin giyinin ama ye kurkum ye mevzusunu da unutmayin.


  • hepbiarayisicinde  (06.01.19 23:08:50) 
"Paspal karaktere sahipsen paspal giyinirsin"

Bu kafalar yuzunden bu davranislara maruz kaliyorsun iste.
Ben gayet daginik gevsek bir adamim ama sirkette hep utulu gomlek ve keten pantolon giyiyorum. 200 liralik suet eldiven takiyorum.
Insanlari manipule etmek bu kadar basit iste.

Neyseki tekstil sektorundeyiz de sizin 400 lira verdiginiz seyleri 15 liraya aliyoruz ahah
  • acemi  (06.01.19 23:12:51) 
erkek olarak katılıyorum. 2 yılda kıyafete harcadığım para 2 yıl öncesine kadar harcadığım paranın toplamını bir hayli geçti. sizin kadar onun takıntılı davranmasam da iyi giyim sonucunda gerek öğrencilerden gerek meslektaşlardan gerek kurum sahibinden aldığım mesajlar hep olumlu yönde.


  • rakicandir  (06.01.19 23:24:14) 
hoca da durur mu yapıştırmış cevabı: ye kürküm ye!


  • FeykIM  (07.01.19 00:02:35) 
bu normal bence, karşıdaki kişinin kafasında sınıflar ve her sınıfa ayrı davranış paketleri olur. ben de takım elbise giydiğimde bakkalın, taksicinin davranışları değişmişti, çok şaşırmıştım. yalnız bu davranışlar samimi gelmediğinden ciddiye almıyorum o ayrı konu. bence mesele ne olursa olsun bir tarz sahibi olmakta.


  • gezegen olan pluton  (07.01.19 00:10:23 ~ 00:12:36) 
gayet normal, bizimde aldığımız tepkiler

böyle devam ediniz...
  • tamamhosdiyonda  (07.01.19 00:11:46) 
bos gezenin bos ustasi gayet net açıklamış. tamamen orta sınıfa has bir durum. yani bizlere. plaza insanlarına vesaire. böyle yüzeyselliklere önem veren insanların hakkımdaki yargılarını pek önemsemiyorum. fikrine, duruşuna genel itibariyle saygı duydugum, ilham aldıgım kişilerin düşüncelerini önemsiyorum. bahsettikleriniz ise sadece komik geliyor. dış görünümü çok sağlam olup boş sözler eden kişileri ciddiye alamıyorum. ama şu var, ikisi de sağlam ise dış görünüşü düzgün olan daha etkili olabiliyor.


  • blacksky  (07.01.19 00:57:12 ~ 00:57:48) 
bana cok garip gelmedi. normal yani. profesyonel giyinmenin bir zarari yok. ben de normalde kot tshirt ve minimum makyajla gidiyorum ama önemli bir toplanti varsa ya da birisiyle tanisacaksam vs mutlaka daha sik ve dikkatli giyiniyorum. keske her gün bu özeni gösterebilsem ama üseniyorum iste. yarin yeni pozisyonumdaki ilk günüm mesela, hemen ilk günden kot tshirt giyemem falan filan. bu arada,,

her ay yeni kiyafet almaktansa olanlari farkli farkli kombinlemeyi ögrenmelisin bence. bir de aslinda is yerinde koyu renkler ciddiye alinmayi arttiriyor demisti bir vücut dili kocu bana, tam tersini deneyimlemissin :)
  • kuehles blondes  (07.01.19 01:26:22) 
açıkçası başlangıçta kendini kabul ettirme ve doğru yaklaşımı-otoriteyi sergileme konusunda yetersiz olduğunu düşündüm. yani seni pek ciddiye almıyorlarmış. bu pekala giyimden bağımsız doğru tavır ve zeka ile de aşılabilir.


  • orpheus  (07.01.19 01:29:02) 
Varoş çarpanı arttıkça daha da gerçek olan bir olgu bu. Burada varoş bir lokasyon ya da gelir grubu tanımlaması değil bir zihniyet. Nihat Doğan, İzzet Yıldızhan gibileri sırf parası olduğu içim Nihat Bey, İzzet Bey konumuna getiren anlayış da bu.

Bulunduğunuz ortam bunu gerektiriyorsa bu şekilde davranmalısınız evet ama en azından siz karşınızdakini buna göre değerlendirmeyin.

Kendi düşünceme göre insanı değerli kılan, kılık kıyafetten ziyade adab-ı muaşerettir. İnsanları buna göre seçerim ama buna göre yargılamam.
  • nifak tohumu  (07.01.19 02:21:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.