[]

evde köpek beslemek

uzun süredir border colli cinsi köpek beslemek istiyorum. artık evim var besleyebilirim. fakat 9 - 5 arası işteyim. hadi bunu 10 - 5 yapalım ve öğle arası saatt 1 de köpeğe bakmaya eve gelebilim. bu şekilde köpek beslemek mümkün mü evde yalnız kalacak.


ayrılcılar, köpeğe yazıkcılar yazmasın, sizinle mi uğraşcam moral kırmaktan başka bir işe yaramaya çalışın

yazan herkese teşekkürler :(((

 
değil. border collie hiç değil.


  • passion rules the game  (06.01.19 14:30:11) 
Köpeğe yazık olur. Evde çok fazla yalnız kalacak. Maalesef ki tek yaşayan biri için köpek beslemek imkansıza yakın.


  • loras  (06.01.19 14:32:27) 
tek yaşamamak için köpek istiyordum zaten. imkansızını bende biliyorum imkansızını yazmayın, bir yol varsa onu yazın.


  • ipmus90  (06.01.19 14:35:34) 
köpek beslemek uzaktan göründüğü gibi değil, zor. havlayacak, parçalalayacak, enerjisini atamazsa dellenecek. illa bir ev hayvanı istiyorsan kedi düşünmeni öneririm.


  • passion rules the game  (06.01.19 14:45:19) 
16 sene civarı yaşıyor bu hayvanlar. 16 sene her öğlen eve mi geleceksin?
Bunun askerliği var, hastalığı, seyahati var, iş değişikliği var. Almak istediğin sorumluluğu daha bir uzun boylu düşünmeni öneririm.

EK: @bos gezenin bos ustası'nın yazdıklarını görünce ekleme yapma gereği duydum.

Köpekler doğaları gereği yaşam alanlarına çişini kakasını yapmayan hayvanlardır.

Bebeklik döneminden çıktıklarında ilk 6 aylığa kadar günde iki kez (tam 12 saat arayla ve hep aynı saatte, 6 aylıktan sonra günde 2 yi birbirine yavaş yavaş yaklaştırarak birleştirip günde bir defa ama mutlaka hep aynı saatte, onu yaşam alanı dışına çıkarır ve gezdirirseniz ve bu gezdirme mutlaka tasmalı olursa, artık yaşam alanına yani evinize çişini kakasını yapmadığını göreceksiniz.

Tabi bunun hastalığı, acil durumu falan olacaktır ki o durumda size tasmasını getirerek veya göstererek hemen tedbir almazsanız ortalığı batıracağını haber verecektir.

Her gün aynı saatte gezdirmemeniz durumunda köpek bu düzeni kuramayacak ve evinizin içine edecektir.

Evinizin içine eden köpeğinizin bu durumdaki ruh halini anlayabilmeniz için birkaç gün tuvaleti değil de odanızın bir köşesini kullanmanızı öneririm.

NOT: Sırf o hayvana saygıdan, o eseri ortada bırakmamak için gezdirirken poşet taşıyın.
  • oguz altun  (06.01.19 14:51:03 ~ 16:37:48) 
Kopek beslemek icin cok vakit lazim, coluk cocuk falan lazim veya bahceli ev lazim.

Cunku bu hayvan kuma iseyip sicmiyor kedi gibi. Senin benim gibi sindirim sistemi de yavas calismiyor. Biz 24 saatte bir ortalama sican varliklariz. Bazi kopekler gunde 3 kere sican varliklar.

Ustelik kopek denen canli dogasinda uzun mesafeler yuruyen gezen bir canli. Haliyle bu hayvani gunde en en en az 2 kere disari cikartman lazim, uzun mesafeler yurutmen lazim.

Turkiye'de kopek beslemeyi bilen insan sayisi kopek sahibi insan sayisinin %1'i falandir. Ahanda iste bu yuzden butun kopekler havliyor, saldiriyor, davranis bozuklugu var veya en iyi ihtimalle evin orta yerine sicmayi normal goruyor. Sahipleri egitimsiz kopegini gectim.

Hikaye degil o genclere kopegini emanet eden amerikan filmlerindeki insanlar, var oyle bir sey cunku o kopegin gezdirilmesi sartoglu sart.

Ben de bayilmiyorum kediye aslinda kopekler cok daha zeki cok daha arkadas olabilen hayvanlar ama gotum yemiyor kopek almaya bakamam ben. O yuzden kedim var. 2 gunde bir kumunu temizle, gunde 2 kere yemegini 1 kere suyunu ver tamamsin.
  • bos gezenin bos ustasi  (06.01.19 15:15:23) 
ben daha pozitif yaklaşıyorum bu konuya. evde, dışarıda olduğundan daha iyi bir yaşam şansı elde ediyor bence köpekler. öğle arası gelmeseniz ve sabahla akşam çıkarsanız o da yeter. ama her gün çıkarmanız gerekir aksatmadan. sevgisini, ilgisini de eksik etmemek gerekir. hafta sonları iyice gezdirmek gerekir. çalışıp köpek bakan çok tanıdığım var. bence sorun değil.


  • fragile lady  (06.01.19 16:11:19) 
hayvan beslemek çocuk bakmak gibi, cidden büyük sorumluluk istiyor. sürekli ilgilenecek birileri olmayacaksa beslemeyin.

yıllardır kedi besliyorum evde, kapıda. ardımdan bakacak birini bulmadıkça şehir dışına bile çıkamıyorum, çıksam da iyi bir şekilde bakacaklarından emin olamıyorum. kediler daha gıcık olmalarına rağmen onlar bile çok yalnızlığa gelemiyorlar. köpek için daha fazla sorun olacak. tuvaleti gelecek, yalnız hissedecek, sıkılacak.

onun yerine düzenli köpek maması alıp sokak köpeklerine verebilirsin. aynı hissi vereceğinden eminim.
  • lesmiserables  (06.01.19 16:11:45) 
köpeğe yazıkçılar gelmesin diyorsan neden burada soruyorsun? direkt git al.

poddlei yorkshire terrier gibi küçük fazla hareket istemeyen bir cins belki bir nebze bakılır ama border collie imkansız, köpeğe yazık. günde sabah akşam 1 saar dolaştırsan bile hayvan enerjisini atamaz, bir süre sonra evdeki eşyalara, kapılara, duvarlara zarar vermeye veya sürekli havlamaya başlar. kaldı ki şu an istediğin kadar kararlı ol o sabah çıkarmaları bir zaman sonra aksamaya başlayacak emin ol.

eğer ev müstakil- bahçeli değilse, evde köpekle ilgilenecek bir kişi daha yoksa açk, doberman, collie, boxer vs gibi açık alan isteyen, enerji patlaması yaşayan cinsler bakılmamalı.
  • issiz karga  (06.01.19 16:26:15) 
tek başına üstlenmek için bence çok büyük bir sorumluluk apartman dairesinde köpek bakmak. 4 yaşına geldi benimki, sadece geçen yaz 1 ay kadar otele bırakmak zorunda kaldım. toplam bir iki hafta da annem baktı. 4 yıldan bu süreyi çıkarın ve kalan her zamanı beraber geçirdiğinizi varsayın. bu zaman zarfında tuvalet eğitimi, eşya kemirme, havlamamaya alışma gibi dönemlerden geçecek. her gün 3 kez sonraları iki kez çişe/kakaya çıkacaksınız. millet partilerken sizin aklınız evde olacak. onun aklının da sizde olacağını düşüneceksiniz. tatillerinizi ona göre ayarlayacaksınız. ha deyince bir yerlere kaçamayacaksınız. hastalanacak derdini anlatamayacak, veteriner köşelerinde sürüneceksiniz. maddi, manevi devasa bir yük. hazır mısınız böyle bir şeye? cevap evet ise, daha sakin cinslere yönelin. almadan önce apartmana sorun, milletin nabzını ölçün. yakın arkadaş/akrabaların stepneniz olabilme şansını yoklayın.


  • habarbey  (06.01.19 19:00:46) 
Çok zor hacı abi. Bence mümkün değil.

Ben de evde beslemek istiyorum ama arkadaşımdan gördüğüm kadarıyla yapılacak iş değil tek başınaysan. Şaka değil şu an telefon gelip bir yere gitsen sabah evde olmalısın. Akşamdan kalma gibi bir durumun olmayacak. 5'te yatsan. En geç 10'da kalkıp yarım saat yürütmen gerekecek.
  • nickini vermek istemeyen uye  (06.01.19 19:10:12) 
başkan köpeğe yazık olur. sana da yazık olur. 3 5 ay sonra köpeğim durmuyor, komşulardan şikayet geliyor veya köpek evdeki her şeyi parçalamış diye duyuru açarsın. sen 10-5 işte olacaksın iyi güzel onla takıl bunla takıl, biraz çalış vb ama köpeklerin gün içinde tek bildikleri gezmek, oyun oynamak (diğer köpeklerle), kedi kovalamak vb. dlayısıyla sen yokken köpek evde yalnızlıktan, oyun oynayamamaktan sıkılacak. yani 2 saat uyusa 3. saat kalkıp "şu evi bi sikem de kendine gelsin" diye düşünecek. havlayacak zırlayacak vb. haklı olarak tabi. bir diğer husus ise senin işin. köpek kedi gibi değil, insan gibi davranışlara sahip olabiliyor. bu da seni iyiden iyiye köpeğe bağlar. öğlen 1 de eve gittiğinde evden ayrılamazsın çünkü ağlamayı falan biliyor köpekler. yani mutlu olacağım derken daha çok mutsuzluk verecek durumlara düşersin. kedi belki yalnız kalabilir, zamanın çoğunu uyuyarak geçiriyor, kendi kendine de oyun oynayabiliyor ama köpek için bunlar mümkün değil. işin bir diğer kısmıda vicdani olan kısım. 5'te eve geldin, yemek yap duş al vb derken saat 7 8 olacak. o arada dinlenmeye ihtiyacın olacak köpekle ilgilenmeyeceksin bile hafta içi doğru düzgün. ancak hafta sonları dolaştırmaya çıkarsın vb. hadi diyelim ki her gün yemek yemedin su içmedin saat 5 ten yatana kadar (11 diyelim) 6 saat köpekle oynadın kendi hayatını hiçe sayıp. bu şekilde bile sen 6 saat köpek mıncıklayacaksın diye köpeğin 7 saat evde tek başına kalması pek mantıklı değil. e birde bunun çişi kakası var. bir başkasının köpeğini çişe kakaya çıkardığın zaman keyif alırsın ama kendi köpeğin olup her gün çişe kakaya çıkarmaya başlayınca bir süre sonra bu iş eziyet gibi geliyor. her gün köpeğin kaka yapmasını bekle, poşetle sıcak kakayı eline al git çöpe al millet tip tip baksın falan. bu işler için vakti daha bol insanlar lazım. yani evde bir başkası da olacak, tuvalet ihtiyacını sıraya koyacaksın gibi gibi. umarım moral kırmaktan başka işe yaramışımdır.


  • Tears of Devil  (06.01.19 20:03:05) 
9-5 arasi isteyseniz ve evde bakan kimse yoksa kopekle yasam imkansiz. Yeni evine ve size alisma surecinde izin kullanmaniz gerekecek, uzun bir izinden soz ediyorum. Kopekle yasama fikri cok guzel, biliyorum (ben de senelerce istedim bir kopekle yasamayi; evimin imkanlari uygun olmadigi icin maalesef senelerce de bekledim.). Simdi tum imkanlar saglanabildigi icin bir kopek sahiplendim.

Kopegi aldiginiz hafta 9-5 evde olmazsaniz o evin "evlikten" ciktigini goreceksiniz. En uslu akli basinda kopek bile, daha alisamadigi bir cevrede yalniz kaldiginda psikolojik problemler ve kotu aliskanliklar edinecek. Cozum, en az 2 hafta izin alip, yavas yavas tek kalmasina alistirmaniz ve bakici bulmaniz. Biri gelecek, kopegi disari cikartacak ve biraz da oyun oynayacak.
Mumkunse hep ayni kisiler kopeginize baksin. Yavru kopek alirsaniz aylarca evde kalmaniz gerekecek tabii.

Border Collieler fazlaca bedensel ve de zihinsel aktivite isteyen kopekler. 9-5 evde olmazsaniz, buyuk ihtimal degil, kesinlikle sosyal sorunlari olan bir kopek ortaya cikacak.

Fiziksel olarak daha az aktiviteden memnun kalan kopekler var, internette aratinca cikacak karsiniza.

Bir de, biliyorsunuz sadece evde olmak gerekmiyor. O kopek gercekten yorulmak istiyor. Yasadiginiz yerde kopegi tasmasiz nerede kosturabilir, nerede oynayabilirsiniz? Bir planiniz var mi? Kopek, diger kopeklerle beraber vakit gecirmezse yine sorunlu bir kopege donusecek. Nerede, nasil, kimin kopegiyle bulusturacak ve oyun saati yaratacaksiniz?

Bunlar kendinize sormaniz gereken birkac soru. Bunun hastaligi var, tatili var, var da var... Cogu tamamsa, geriye sizle iyi iletisim kuran bir kopegi bulmak kaliyor.
  • buf-e kür  (06.01.19 21:21:04 ~ 21:22:15) 
Bahçeli müstakil eviniz olsa bile yanlız yaşayan biri için zor iş,şimdilik erteleyin ya da kedi alın.


  • John Bloor  (07.01.19 10:19:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.