[]

250-300 bin liralık arsayı bu zamanda satmalı mı

Teyzemin yıllar önce aldığı bir arsasına birkaç gün önce bir alıcı çıkmış. Teyzem biraz daha uzun vadeli düşündüğünden satmak istemiyor acil bir durum olmadığı sürece, en az 7-8 sene daha tutmayı düşünüyor elinde. Ancak ekonominin durduğu bu dönemde arsa satılık bile değilken alıcısı çıktığı için kafası karışmış, sonuçta millet evini satmaya çalışsa alıcı bulamıyor artık. Bana da danıştı ben de bilemedim, nispeten uzun vadede elde tutup değerlenmesini beklemek mi yoksa satıp başka bir şey yapmak mı? Satsa ne yapacak, siz olsanız ne yapardınız? Farazi düşünün, ytd falan filan yani. Arsa bir sahil kasabasında bu arada, ev apartman falan dikilemiyor anladığım kadarıyla. Anca bir katlı müstakil bir ev/prefabrik yapılabiliyormuş.




 
"Arsa bir sahil kasabasında bu arada, ev apartman falan dikilemiyor anladığım kadarıyla. Anca bir katlı müstakil bir ev/prefabrik yapılabiliyormuş."
öyle yerler sonradan nasıl değerleniyor var ya, piyuuuuv. bence elinde tutsun, satmasın.

  • MtKrt  (06.01.19 14:30:09) 
Sahil kasabasında potansiyel varsa, kesinlikle sizde kalsın. Bizimde o tarz bir yerde arsamız var ama muhtemelen hiçbir zaman aşırı değerlenmeyecek, biraz piyango gibi. O yüzden nakit ihtiyacı olmadığı sürece ben satılmamasından yanayım.


  • reactionic  (06.01.19 15:52:04) 
Beklesin +1907


  • apdulera  (06.01.19 16:10:47) 
10 yıl kadar önce babam birisinden dediğin şartlarda bahçeli tek katlı bir ev almıştı. Şu an evin değeri bir milyon bandında. Satmayın. Birkaç kattan fazla yapılamamasının bir nedeni de sanırım imarla ilgili olması gerek. Teyzenin nakit ihtiyacı yoksa arsa sahibi olmanın bir zararı olmaz.


  • ruhen hastayim ben  (06.01.19 16:17:09) 
Teşekkür ederim cevaplar için, biraz şans işi galiba evet ama ilçeler genişliyor ediyor, bir yandan da türkiye şartları malum. Teyzem de satma yanlısı değil, satılık diye ilan falan da verilmemiş aslında ama öyle birden alıcı çıkınca bir emin olamamış bu panik zamanlarda.


  • pilchard  (06.01.19 16:33:45) 
Satmayın.
En kötü ihtimal bu prefabrik atıp kamping alanı yaparsınız her şekilde şimdiki 300 bin TL yi çıkarırsınız.
Şu önemli bir kriter, zaten 7 8 yıl buradan gelecek paraya ihtiyacı olmayacak. Yani zaten yatırım amaçlı alınmış hem de uzun vadeli.
O parayı şu anda alsa nasıl değerlendirecek? Degerlendirmeyecekse zaten satmasin.
Bir şey daha, parası olan adam için kriz zamanları en iyi alım zamanıdır.
  • kisa  (06.01.19 17:13:58) 
imar barışının uzamasıyla birlikte muhtemelen müteahhitlerin imar olmayan arsayı uygun fiyata alıp barış kapsamında kılıfına uydurup yasadan geçirerek üzerinde evle birlikte 3-5 katına satma planları olabilir. bu durum hiç yabana atılacak bi durum değil. bizim milletimiz çok uyanık. 3 kuruşa satıp ardından neden benim aklıma gelmedi ah vah etmeyin. millet bu krizde para getirmeyecek bişeye para gömmez. bunlar özellikle tuttuğunu öpen emlakçı, müteahhit türünden insanlarsa oturup 2 değil 20 kere düşünmek lazım.


  • laragofret  (06.01.19 19:44:34) 
Eğer paraya ihtiyaç yoksa, gelecek parayı kullanacak bir alan yoksa satmak çok mantıksız.

Değil 300 bin, 500 bin de teklif edilse parayı alıp sağa sola çarçur etmektense arsanın kalması daha mantıklı.

Mülk satılmaz, ben bunu bilir bunu söylerim.
  • John Bloor  (07.01.19 10:22:50) 
Satılırsa gelecek para muhtemelen kenara atılacak. Dövize yatırır maksimum. İmarla ilgili pek bir şey bilmiyorum ben de, teyzemin de ilerde oraya ev yapma gibi bir planı yok aslında. Arsanın değeri tl üzerinden illaki artar uzun vadede ancak döviz üzerinden yerinde mi sayar yoksa azalır mı öngörmek zor gibi. Şimdiye dek döviz bazında değeri artmış ama ilerisini kestirmek biraz güç. Satsa da zaten gelecek parayı dövize falan yatırır anca, başka bir şey alayım ya da yatırım yapayım biraz riske gireyim demez teyzem, çarçur da etmez ama kenarda durur para.


  • pilchard  (07.01.19 13:45:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.