[]

Zemin Kat - Fare

Selamlar.

Eve taşınalı 5 ay oldu. İlk defa dün gece tıkırtılar duydum. Sesi takip ettim. Banyoda duşakabinin giderinden geliyordu. Bayaa bayaa tırmıklama tıkırtılarıydı. Biraz dinledim. Kesilmedi. Görünürde bir şey yoktu ama bariz duşakabin giderinden geliyordu ses. Hemen yanında tuvalet var. Sifonu çektim. Ses kesildi.

Fare midir sizce? Ve fareyse ne yapabilirim?

 
Evi ilaçla, ya da ilaçlat. Giderleri de aynı şekilde. Bunu hemen yap. Kiradan düş. Yasal prosedür bu.


  • 1cay  (06.01.19 14:54:30) 
  • acemi  (06.01.19 15:02:22) 
İnsanın duymayacağı ama fareyi rahatsız edip kaçıran frekansta ses yayan cihazlar var. Fare kovucu cihaz diye aratıp kullanıcı yorumlarını bir oku istersen.


  • oguz altun  (06.01.19 16:50:57) 
Gerekli yerlere fare zehirleri bırak, en güzeli şu badem şeklinde olanlar. Yiyip gidiyor gittiği yerde ölüyor.


  • John Bloor  (07.01.19 10:30:09) 
Faredir. Soğuklar artığı için tam fare zamanı. Henüz çıkmamış fareye pek bir şey yapamazsınız. Zehir bırakın falan denmiş ama zehir henüz eve girmemiş fareye ne yapabilir ki? Bir de zehir şöyle tehlikeli. Fareler pat diye atlamıyorlar yiyeceklere. Bir de tek başlarına dolaşmadıkları için genelde içlerinden biri bir şey yeyip ölürse, ötekiler asla onu yemiyor. O yüzden fare zehirleri, fareler zehri aldıktan sonra içtikleri su ile etkisini gösteriyor. Kısacası fare bu zehri yeyip, gidip bir kuytuda ölecek. Bu ölüm evin içinde gerçekleşirse ve siz o cesedi bulamazsanız -diyelim ki bir duvarın içinde oldu- inanılmaz bir koku oluşacak. Sonra kurtlanmalar olacak. O leş farenin kendinden daha tehlikeli kısacası.

Henüz ortaya çıkmamış farenin çözümü doğal düşmanlardır sadece. Fare doğal düşmanlarının bulunduğu ortama girmeyi en son tercih eder. Başka büyük bir riskten kaçıyor olması lazım. Ama sadece fareyi kovmak için kedi veya köpek edinmek doğru bir karar olmayabilir.
  • windowsguvenlikduvari  (07.01.19 10:58:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.