[]

Meal box veya diğer yemek üyelikleri YARDIM

İş yerimde yeni bir sisteme geçeceğiz ve bu üyelikler hakkında biraz araştırma yapmam gerekiyor. Hiç bilgim olmayan bir konuda satış pazarlama kısmı bana kaldı. İnternetteki bilgiler çok yüzeysel ve firma odaklı. Müşteri odaklı şeyler bilmem gerekiyor. Kullanmış olan, bilgisi olan, çevresi kullanan vs. arkadaşlar vaktini ayırırsa çok çok makbule geçer. Sormayı unuttuğum konulardada akla ihtiyacım var her türlü fikre açığım.

Öncelikle bu üyeliklere niçin abone olunuyor, tercih sebebiniz neler?
Nereden nasıl duyup öğrendiniz?
Klasik abonelikleri mi diyetisyen kontrollü kalorisi hesaplı olanları mı tercih ediyorsunuz?
Abonelikleri satın alan kişilerin tahmini yaş ortalamaları ve abone olma sebepleri sizce ne?
Web sitesi üzerinden mi, telefon ile mi, yada farklı bir yolla mı abone oldunuz, nasıl ve neden?
Bu abonelikler sizde nasıl güven telkin etti?
Size ne vaat etse, ne şekilde abone olurdunuz?

 
Yemeğe değil sisteme para verdiğini kabullenmek gerekiyor. Iki salatalık bir parça peynir vs 30 lira olunca biz girmedik mesela.


  • nop  (06.01.19 10:41:39) 
İki salatalık bir peynirle ne ilgisi var? Bahsettiğiniz şekilde ki abonelik hangi firmaya ait? Ben düzenli her gün bir dolu yemeği kapıya getiren uygun fiyatlı meal box tarzındaki abonelikleri sordum. Günlüğü 20 lira bile değil 15-18 tl bandında...


  • catpat  (06.01.19 10:48:51) 
15-18tl'ye mealbox vb. yerlerden arkadaşın dediği gibi peynir zeytin gelir anca. hatta semt içinde ev yemeği yapan yerlende de o fiyata sadece kalburüstü sebze yemeği menü gelir. istanbul/ankara için konuşuyorum.

mealbox'tan iki kere sipariş verdim, resmen kuş yemeği geldi, ki ben çok yemek yiyen bir insan da değilim.

hayvan gibi maaş alıyor olsam yine de mealbox'a abone olmazdım.
  • malheiros  (06.01.19 12:19:57) 
Benim için çok önemli olan bi sorunuma cevap almak için bişiler sordum. Bilgisi olmayan ama ahkam kesmeye bayılanlar üşüştü. Arkadaşlar kafanızda ki abonelik sistemleri nasıl bilmiyorum ama şuan çalıştığım firmada ve en bilineni olduğu için örnek verdiğim meal box da aboneliklerin günlüğü abonelik türüne göre 15-18 tl bandında, hatta kurumsallarda aldığınız aboneliğin türüne göre daha düşüğe bile gelebiliyor. Paket serviste tek öğün yediğiniz yemekle kıyaslayıp pahalı demeniz o yüzden mantıksız. Elinizin altında internet var fiyatlara girer bakarsınız. Benim sorum neden abone olmazsınız fiyatları nasıl değil!


  • catpat  (06.01.19 13:09:35) 
cevap hakki dogmus

50-100 kisi, 6 ay abonelik icin anlasirsaniz nasil olur bilmiyorum ama sadece ogle yemegi icin corba,ana yemek ve yardimci yemek (zeytinyagli pilav vs) 10 kisilik ekibe ogun basina 30 lira istediler.

diyet secenegi de vardi. ayni ekip icin fiyat gunluk (3 ogun) 45 lira gibi birseydi. ogun iceriginin cogu domates, salatalik ve etimek benzeri bir sey ve ufak bir parca peynirden olusuyordu.

hem diyet, hem normal yemekler doyurucu bulmadik. 45 liraya market alisverisi yapip biraz zaman harcayarak daha ekonomik ve doyurucu sekilde beslenmeyi secmisti cogu insan. ben disari cikarak veya evden tasiyarak hallediyorum. o gun canim ne isterse onu yemek veya vaktim yoksa yememek gibi bir ozgurlugum oluyor.


sirkette yari gonullu olarak bunlarin pesinde birkac hafta zaman harcamis, birden fazla firmadan ornek menuleri satin alip denemis biri olarak hala yorumumun bilgisi olmadan ahkam kesmek olmadigini dusunuyorum

bu dediklerim gecen seneydi. bu sene fiyatlari bilmiyorum. merak edip elimizin altindaki interneti kullanip simdi mealbox'a girdigimde "Bir gunluk deneme 28.90 yerine 18.90TL" diye cikiyor mesela.
  • nop  (11.01.19 16:59:50) 
bizde ofisin idari işleriyle ben ilgileniyordum, dolayısıyla birkaç ay evvel birçok firmadan farklı teklifler aldım. hala bir arayıştayız, kendi deneyimlerime göre bazı sorularınızı cevaplayayım.

yemek firmalarında ana tercih sebebimiz farklı kişilerin yemek ihtiyaçlarını uygun fiyatla karşılayacak bir sistem sunması olur. mealbox vb üyelik sistemlerinde menünün önceden belirlenmiş olması bir artı mıdır tartışılır, çünkü vejetaryen ve vegan yemek seçenekleri çok sınırlı ve bu menüler için sunulan fiyatlar gerçekçi değil. 15-18 fiyat bandı sanıyorum gerçekten kalabalık bir firma için verilen fiyattır, biz aşağı yukarı 20 kişiyiz. bu fiyat aralığında mealbox'tan (16,90tl) 3 günlük deneme menüsü aldık sadece. uzun süreli abonelikte bu fiyat çok iner mi bilemiyorum. klasik abonelikler seçim şansı vermediği için dezavantajlı kalıyor çünkü yemek yerken kimse mutsuz olsun istemiyoruz, herkes ne tercih ediyorsa onu yesin istiyoruz.

kalori kontrolü falan aşırı mühim değil bana kalırsa iş yerleri için, sonuçta yemek bir ihtiyaç, kalori kontrollü yemek iş yeri özelinde ihtiyacın lükse kaçtığı bir nokta. her gün farklı seçenekler içeren (ana yemek et tavuk balık ve sebze seçeneği, yardımcı yemekler, salata, tatlı gibi) kendi menümüzü oluşturabileceğimiz sistemler çok daha cazip geliyor. biz böyle firmalarla çalışıyoruz, yemeği plastik ya da alüminyum değil karton kutularda gönderen çoklu seçim yapabileceğimiz firmalar bebeğimiz. minik bir araştırma yapıyoruz, mümkünse gidip yerini görüyoruz. aramızda zaman zaman kobaylar seçip yeni yerler denetiyoruz. memnuniyete göre ilerliyoruz.
  • evde liyakat kalmamis  (11.01.19 17:23:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.