[]

Bu Psikolojik Bir Rahatsızlık mı?

Ortada zihnimi zorlayacak bir şey yoksa veya yapacağım şey hoşuma gitmiyorsa yapamıyorum kesinlikle.

Mesela;
Kamyon ehliyetim var 12 sene önce almıştım, rahat 200 bin km yol yapmışımdır ömrümde. Otobüs kullanmışlığım falan da var. Yurtdışında tekrardan ehliyet almam gerekiyor, bunun için de ders çalışmam gerekiyor. Çalışamıyorum aq. Olmuyor bir türlü, o kitabı açıp okumak zulüm oluyor. Alt tarafı 60 sayfalık sikko bir kitap ama yok 3 aydır yatıyor köşede. Gidip alamadım ehliyeti sırf bu yüzden.

Ama açıp fizik dersleri izleyince sorun yok. Biyologum, alanımla ilgili makale okuyup araştırma yapıp verilerle uğraşınca problem yok. Raspberry'de bir şeyler yapmaya çalışınca problem yok. Okumakla ilgili değil sorunum.

Mesela;
Ülke değiştiresim var. EU'nun bir nitelikli çalışan veritabanı gibi bişeyi var 3 oraya aylardır bir cv ve bir diploma örneği gönderemedim. Olmuyor bir türlü, ertelemekten gına geldi. Aynı şekilde görüşmem gereken bir aracı kurum var iş için ancak bir türlü bunu da yapamıyorum. Ne zaman yapacak olsam kendimi başka bir şey yaparken buluyorum.

Eşimle aramı bozmaya başladı bu mevzular. Ne zaman bahsetse sinirleniyorum kendime, kendime sinirlenip ona atar yapıyorum dayanamayıp.

İşim var, param var, hayatım düzgün ama bazı böyle ufak tefek şeyleri yapmak zulüm geliyor.

Gel de ki şuraya çukur kaz, sonra da doldur bu kadar zoruma gitmez.

Ama kendimle ilgili bürokratik işleri yapmamak için bilinçaltım mücadele veriyor resmen. Hatunun bir sorunu olunca Tintin koşuyorum peşinden ama kendiminkiler çok eziyet oluyor.

Benim neyim var? Ne diyorlar bu duruma psikolojide? Bir problemim mi var?

 
Zihin zorlamayla bir alakası yok. Herkeste olduğu gibi angarya gördüğünüz, ilginizi çekmeyen işlerle uğraşmak zor geliyor. Çok da ilginç bir şey değil.


  • synesthesia  (05.01.19 22:41:45) 
basit tabirle kendinden kaçıyorsun, muhtemelen yüzleşmek istemediğin bir şeyler var. başarısızlıktan mı korkuyorsun? ehliyet sınavı zor mu? cv'ne bakıp seni çağıracak şirketin seni işe almayacağından mı korkuyorsun?


  • Bruce  (05.01.19 22:42:00) 
Adam tut bu isler icin.
Ogrencinin birine ver bu isi, para da ver. Seni itelesin

  • acemi  (05.01.19 22:45:07) 
Aynısı bende de var maalesef,
Eu veritabanı hakkında link falan var mı?

  • Yavuşuhlu  (05.01.19 22:49:54) 
Tam teşhisi koyayım: bilinçaltın diyor ki "nasıl olsa yaparım, yapmasam da olur. Ne uğraşacağım bununla "

Tedavisi de basit : en basit olanlarından başla, gün ve saat belirle. Sıkıştırma.

İyileşeceksin bir de eşine saygıda kusur etme
  • birtambirboludort  (05.01.19 23:22:47) 
Gevseklik hastaligi.
Bende de var.

  • stavro  (05.01.19 23:23:45) 
ilgini tam çekmeyen şeylerle uğraşmaya zorlayamıyorsun kendini işte. bazı insanlar bu zorluğu daha kolay aşabiliyorken senin benim gibi insanlar inat ediyor aşmamakta. kesinlikle can tatlılığı :/


  • nolmus yani  (05.01.19 23:36:11) 
/Synesthesia
Elbette angarya görünce insan üşenir fakat bu başka. Bulaşık, çamaşır, yemek hazırlamak, kedinin kumunu temizlemek falan da angarya ama bunlarda problem yok. İş paperwork olunca ayaklar geri geri gidiyor. İşin garip tarafı ömrüm tutanak yazmakla geçti benim. İlginç değildir elbet ama dert bu, derman var mı onu soruyorum.


/Bruce
Belki haklısın ama öyle atla deve işler de değil. Pek korktuğum çekindiğim bir şey değil ehliyet sınavı. Daha önemli, daha kritik şeyleri yaparken bu kadar kasılmıyorum.

/ACEMİ REYİZ
Başkasına yaptırtılabilen ve yapmak istemediğim bir şey varsa zaten veriyorum yapıyor başkaları ama bu işler bana bakıyor malesef aga.

/Yavuşuhlu
Yok babacan bu yaşadığım yerin iş kurumuyla bağlantılı bir şey.

/Birtambirboludort
Abi denedim yahu. Şu gün şu saatte başlıyorum diyorum. Olmuyor.

/Stavro
Kendimden tiskiniyorum artık. Benden keşke bir tane daha olsa tekme tokat dalsa kendime belki kendime gelirim diyorum.

Doktora gidesim var belki ve ilaç falan yazarlar.
  • bos gezenin bos ustasi  (05.01.19 23:40:02) 
erteleme hastalığı diye arat. çok fazla kaynak var.
bu kitabıda öneririm.
www.dr.com.tr
  • aslindasorunumpsikolojik  (06.01.19 00:27:00) 
www.youtube.com

Her işe aynı muameleyi yapmalısın.
Sen bu sorumluluklara saygı duymuyorsun. Fizik dersiyle ehliyeti ayıran bu.
Hafife aldığın işleri yapmaya tenezzül etmiyorsun.
Basit işi yapıp bitirmiş halinin hayali sana çekici gelmiyor.

Checklist yap, her işe aynı değeri ver. Hepsinin ödülünü aynı saymaya çabala. İş ne olursa olsun, ister bıçak bilemek ister kitap bitirmek, onlara DONE diye bir damgayı yaıştır ve geç.

İçinden de ki 'yap kurtul'. Bu kadar. Yap ki kurtulasın.

Madem bu işler 'sikko işler', o halde bu bahsettiğin durumdan kurtulmak gayet ciddi bir iş. Ve bu ciddi işi başarmanın yolu sikko olanları halletmek. Cebelleşmeyi bırakasın.

'Pişmanlığın zıttı'nı ifade eden Türkçe kelime varsa bilmiyorum.
Yaptığın zaman, pişman olmayacaksın.
Bu işleri hallettiğinde pişmanlığın zıttını yaşayacaksın. O halde yap.

-buraya Shia LaBeouf linki gelsin ki tam olsun-
  • Etanglement  (06.01.19 00:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.