[]

Atık kızartma yağlarını ne yapıyorsunuz?

Kavonozda biriktiler, nereye atalım?




 
Belediyenizi arayın, bir çoğu gelip alıyor. Böyle bir hizmetimiz yok derlerse 31 mart seçimlerinde kararınıza etki etsin o zaman!


  • John Bloor  (05.01.19 15:18:44) 
bazi belediyeler topluyordu onu hatta toplayan kuruluslar vardi diye biliyorum.


  • sparkle kiddle  (05.01.19 15:19:03) 
Muhtara ver


  • acemi  (05.01.19 15:31:12) 
arkadaşlar çok ciddi bir sorun var bu işte.

ben şahsen çöpe atma taraftarı değilim evet atıyorum ama sıkıntı çok büyük.

şimdi gemilerde çalışırken dizel ve fueloil yakıtlarını temizlemek, içerisindeki atıkları atıp yakıtı saf hale getirmek için seperatör denilen cihazlar kullanırdık.

bunlar şöyle ki bildiğiniz kapkara araba yağını bile seperatörden geçirince bildiğiniz altın sarısı hiç kullanılmamış görümünde yağ şekline dönüştürülüyor. tabi biz özelliğini yitirdiği için kullanmıyoruz ama durum böyle.

haberlerde gördüm, bu adamlar çöpten ordan burdan, restoranlardan atık yağları alıp ,seperatörden geçirerek sıfır yağ görünümüne getirip sıfır diye bize satıyolarmış.


seperatörlerin mantığı şöyle.

25000 devirde dönen iç içe geçmiş 60 tane disk düşünün. o hızda da tepeden yağı ölçülü bir şekilde akıtıyor.

yağın içindeki maddeler merkezkaç kuvvetinden dışarı atılırken, yağ o disklerin üzeründen akarak topalnıyor.

aynı şey dizel ve fueloil için de geçerli.

bu olay haberlerde gösterildi kaç gece boyunca.

seperatörle temizlendiği alenen belli.

sorun benim gibi makina sınıfı denizcilere hepsi aynı şeyi söyler.

yani piyasada bir sürü kanserojen ama yeni yağ görünümlü yağ var anlamak da mümkün değil çok dikkat etmemiz lazım.
  • killerbee  (05.01.19 15:31:32 ~ 15:39:16) 
geçenlerde kuzenim belediyenin gelip aldığını ve karşılığında deterjan ya da sabun verdiğini söylemişti. ancak kendi belediyeme soramadım henüz.


  • violetsky  (05.01.19 15:56:45) 
zeytin sıktırılan yerler bu yağları alıp karşılığında sabun veriyor. ben bu şekilde yapıp sabunları da ihtiyaç sahiplerine veriyorum. sabunlar biraz kaliteli olsa kendim de kullanırım da biraz garip bir sabun oluyur atık yağ sabunu.


  • jamiro  (05.01.19 16:01:38) 
Migrosların içinde yağ ve pil atma kutuları var.
Ayrıca sanalmarketten teslimat getirdiklerinde de teslim edebiliyorsunuz, alıyorlar.
Ben huniyle kola, icetea gibi plastik şişelerin içine koyuyorum daha pratik oluyor kendim götüreceksem migrosa.
  • cedilla  (05.01.19 16:12:27) 
Migros +1


  • fotrsapka  (05.01.19 18:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.